reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

jeju Wy juz macie torby spakowane a ja kupilam sobie dopiero majtasy poporodowe heh i nic wiecej..po powrocie z urlopu wezme sie za to bo obudze sie z reka w nocniku;/ moj maly tez sie przeciaga czesciej niz kopie a najlepsze jest to ze jak sie dlugo nie rusza to wystarczy ze poloze sie na lewym boku i od razu odzew:) maly spryciarz.

reklama
Witam mamusie....:-D,cieszę sie ,ze was mam....a co do jagód-macie rację....to jedna z pozycji do rodzenia,a nie chciałabym jeszcze ,niech Michałek sobie jeszcze posiedzi:tak:.
Wicie co poszłam robić wyniki i myślałam ,że sie rozpłaczę....zapłaciłam 30zł...a ja myślałam ,że z 15 to góra....bo tylko miałam mocz i CRP....Ale jak przyszłam do domu to sie rozpłakałam....Kupiłam mielone i kapuste młoda i porobię trochę gołąbków i mielonych-będzie na parę obiadów...
Mój maluszek już nie kopie tylko sie wierci....super uczucie,bo jak sie nie rusza poruszam pupkę albo główkę i już jest ruch jak w Rzymie;-).Wiecie co tak patrzę na tą wyprawkę i nie wierzę,że to tak szybko zleciało....fakt jeszcze trochę brakuje-pod względem ciuszków to mam,ale sa jeszcze inne rzeczy potrzebne....,ale gdyby teraz sie urodził-jestem spokojna,bo na pierwsze chwile mam dla synusia-gorzej ze mną....kapcie i pidżamka....
i czas powoli pakować torbę do szpitala bo teraz to nigdy niec nie wiadomo-najgorszy czas juz za nami.....

Gizelka, dobrze, ze odpusciłas sobie te jagody. Powiem Ci, ze jak chodziłam na jagody kilka lat temu, to wracałam skonana. To schylanie najgorsze, i te komary brr...
P.S. Podrzuc no pare gołąbków, jak juz beda gotowe:-D;-)

Tez sobie uswiadomiłam, ze dla siebie do szpitala nic nie mam, nawet nowych kapci. Z reszta dla dzidzi tez mało. Ojj chyba czas sie za to zabrac.

dzien dobry!
ale z Was ranne ptaszki:)

macie racje, ze nie ma sie co nakrecac:)wczoraj na wieczor jeszcze czytalam bb i nie powiem, zeby moje sny nalezaly do najprzyjemniejszych!!!!!
u mnie piekne sloneczko, wiec dzien zapowiada sie przyjemnie:)

ja dla siebie do szpitala, nie mam kompletnie nic!!!!!!ja nawet jednej koszuli w domu nie mam, bo nie uzywam:)a jak Wam juz kiedys pisalam, od majtek, podpasek, podkladow itp...mnie odrzuca!nie moge tego w sklepie wziac do reki!polke omijam szerokim lukiem!!!!!!!silniejsze ode mnie!skonczy sie na tym, ze KOchanie wysle na takie zakupy:)

a na serio pytanie niedoswiadczonej?jaka koszula ma byc do porodu?bo, pozniej to rozumiem, ze taka do karmienia!ale do porodu?zwykla koszula nocna?taka do kolan, czy bedzie za dluga?aha, i lepiej na ramiaczkach czy z rekawkiem?ja na serio mam z tym problem?a wiem, ze tutaj sie rodzi w swoich...

Dziewczynki, wszystkim Wam zycze milego dnia, nie za duzych upalow i humorkow lepszych niz wczoraj:))))no i powodzenia na wizytach!!!

Dziewczyny miała któraś z was robione USG 3d czy 4d? Ciągle sie waham, tak jakbym sie czegoś obawiała ale sama nie wiem czego:/ A z drugiej strony fajnie byłoby mieć taką pamiątkę:)
To już ostatni gwizdek na zrobienie takiego USG... u Nas w Elblągu jest tylko jeden gin co wykonuje takie badanie i akurat ma jutro wolny termin a tak to dopiero za 3 tygodnie:/ a mój M. nie może ze mną iść bo pracuje a wizyta byłaby na 13:( Sama nie wiem co robic:(

Dziewczyny miała któraś z was robione USG 3d czy 4d? Ciągle sie waham, tak jakbym sie czegoś obawiała ale sama nie wiem czego:/ A z drugiej strony fajnie byłoby mieć taką pamiątkę:)
To już ostatni gwizdek na zrobienie takiego USG... u Nas w Elblągu jest tylko jeden gin co wykonuje takie badanie i akurat ma jutro wolny termin a tak to dopiero za 3 tygodnie:/ a mój M. nie może ze mną iść bo pracuje a wizyta byłaby na 13:( Sama nie wiem co robic:(

Madziar ja bym poszła,to naprawdę piękna pogoda....ja mam zwykłe USG i całe badanie nagrane na płytkę ale to i tak daje tyle radości....:tak:.A to,że będziesz sama to potem pokażesz w domu swojemu...mój siedział pod gabinetem i powiedział,że w domu sobie oglądnie....i naprawdę przeżycia sa nie zapomniane mieć taką pamiątkę....

Witam dziewczyny!
Ja pranie wstawialm posciel cieplo na dworze wiec zaraz poschnie,dzidzi wlasnie fikolajki robi:)
A ja dzisaj na obiadek spagetti a jutro bigosik zrobie z mlodej kapustki pycha obiadek!
a pozniej pewnei na zakupki smigamy bo w lodowce przeciag nic nie ma:))
Milego dnia i udanych wizyt mamusie!

jeju Wy juz macie torby spakowane a ja kupilam sobie dopiero majtasy poporodowe heh i nic wiecej..po powrocie z urlopu wezme sie za to bo obudze sie z reka w nocniku;/ moj maly tez sie przeciaga czesciej niz kopie a najlepsze jest to ze jak sie dlugo nie rusza to wystarczy ze poloze sie na lewym boku i od razu odzew:) maly spryciarz.

malgos-ja tez jeszcze nic nie mam "dla siebie" ale to chyba dlatego ze my mamy kilka tygodni w zapasie:tak:

ale juz zaczne,jak porobimy pokoiki to sie przyszykuje-bo fakt nigdy nic nie wiadomo,a po co sie dodatkow stresowac

Kasiona-a nie jest tak ze z blizniakami nawet jak prawidlowo ulozone mozesz i tak wybrac cesarke?tu tak jest
ja to wogule chcialabym miec cc ale u mnie oczywiscie ksiazkowo:blink:

Taka_ja -trzymam kciuki zebys dala rade i mysl pozytywnie zeby to lezac nie zwariowac:)odpoczywaj,bo niedlugo sie skonczy:)

a ja dziewczyny mialam chyba najgorsza noc tej ciazy-normalnie wcale nie moglam spac ,przysnelam ok 5tej -masakra.i jakos tak dziwnie sie czulam jakbym miala mdlec,i lewa reka mnie bardzo bolala (wczoraj nioslam zakupy ale zeby az tak) takie dretwienie dziwne brrr

UFF jak gorąco:szok:
właśnie skończyłam odkurzać i normalnie pot mi się po d.. leje:-)
Idę sobie zrobić wodę z lodem bo zaraz wyzionę ducha. Dobrze, że dziś na obiad gołąbki to przynajmniej nie będę się kisić w kuchni:-)

Gizelko ciesze się, że sobie odpuściłaś te jagody:-) i trzymam kciuki by wszystko się ułożyło tak by pieniędzy Wam nie zabrakło.
Kurcze a te badania robiłaś prywatnie czy na NFZ i co to jest to CRP bo ja jakiś młot jestem...

Madziar ja miałam ju ż robionedwa razy a teraz 05.07 idę na trzecie i moim zdaniem naprawdę warto, więc jak masz okazję to idź. Szkoda tylko, że jest drogie. Ja płacę 120 zł.

ja bylam w 17tc i w 21tc i poszlabym jeszcze raz ale to robilam jak bylam w pl a teraz juz sie nie wybieram-rewelacja :)

reklama
Dzięki dziewczyny namówiłyście mnie:) Umówiłam się dziś na 13.40:D Już nie mogę się doczekać:) Idę się powoli szykować:) Napiszę do Was jak wrócę:) Miłego dzionka dziewczynki:)

Do góry