reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny martwie sie tym poniedzialkiem:-( moj synek ma zabieg na te uszy (sciaganie plynu z ucha srodkowego) i mozliwe ze od razu bedzie mial robione migdalki:no: pd narkoza ....:(

Mój 5-letni synek miał taki zabieg w maju (migdałki + drenaż uszu) i powiem Ci, że zniósł to bardzo dobrze a nawet bardzo mu się podobało i dopytuje kiedy znowu pójdziemy do szpitala. Ja zniosłam to o wiele gorzej bo nakręciłam się za bardzo.

reklama
Dzien dobry w ten piekny słoneczny piatek
Ja juz po wizycie ......... leków nie musze brac bo leżenie pomaga na mój brzuszek tak więc zalecenia jak dotychczas ...... odpoczywac :tak::tak::tak:

po ostatnich wymiarach dzisiejsza wizyta krótka ale co trzeba sprawdzone :-D
kolejne L4 musze dostarczyc do pracy po ostatnich akcjach trzy razy je sprawdzałam :laugh2::laugh2:
ja np czuję , że Michałek rośnie bo czuję go nawet na bokach tak jakby sie czasami przeciągał albo nózki prostował;-);-) co do wagi to jesli bym miała sobie wybrac to tak do 3,5 kilo więcej mu na początek nie trzeba;-)
zreszta moj mąz mial tyle a ja to juz w ogole zaledwie 2400
miłego dnia:-):-)

witam piekne panie :-)
no tak.. mnie już w drugim takim sondażu wyszło, ze zgadzam się z Januszem Korwin-Mikke :-D w tym na szczęście mój kandydat jest na 3 miejscu z jednym głosem różnicy.. powiem Wam tak, przeciętny człowiek nie zna dokładnie programów wyborczych kandydatów a kieruje się niestety tym co widzi w tv itp... kończy sie to tym, ze głosuje na jednego z dwóch, bo sondaże mówią, ze tylko Ci maja szansę.. :-(
głowa mi pęka... pogoda piękna a mi się nic nie chce.. czekam na telefon od kuriera, bo mam dostać jakąś przesyłkę z mojej kochanej firmy a odebrać ją muszę w domku rodzinnym.. więc nie znam ani dnia ani godziny a jakoś się tam dostać muszę.. sms-y przychodzą a kontaktu z żywym człowiekiem ni chu... :-) jejku, jak ja brzydko mówię... pisałyście o uwstecznianiu :-) ja mam dokładnie to samo... nawet nie chce mi się przykładów podawać, bo jest tego multum... ale cóż... niedługo zaczniemy wszystko zdrabniać (choć ja nie mam zamiaru, ale i tak pewnie będę), więc ciąg dalszy jeszcze przed nami :-D
miłego dnia życzę i cmoki wysyłam!!!

Mój 5-letni synek miał taki zabieg w maju (migdałki + drenaż uszu) i powiem Ci, że zniósł to bardzo dobrze a nawet bardzo mu się podobało i dopytuje kiedy znowu pójdziemy do szpitala. Ja zniosłam to o wiele gorzej bo nakręciłam się za bardzo.

dzieki ze to napisalas-a jak po tym nie bolalo go gardlo?a bardzo uwazalas na uszy?i ile siedzal w domu?

i dzieki reszcie za slowa pociechy

Hej laski!!!!!!!!!!
Ja tylko na moment, dzisiaj posiedzę więc nadrobię zaległości ale teraz muszę uciekać bo mam wyjazd!!!!!!!!
Chciałam tylko dać znak życia i życzyć wam miłego dnia!!!!!!!!!!!!!

Witam piątkowo:-):-)

Co do kawy to od drugiego trymestru pije codziennie rano kawe parzoną, bez niej nie dałabym rady funkcjonować:tak::tak:Do tego jem kupe lodów, sery feta i pleśniowe, pizze mrożoną, fast foody - wszystko oczywiście w granicach rozsądku:tak:W pierwszej ciąży czytałam kupe opracowań o ciąży, wszystkim sie przejmowałam, ło bosze:no::no: Teraz mam to gdzieś, jestem szczęśliwa a maleństwo zdrowe:-D

Co do wagi to ja przy narodzinach ważyłam 3600, mąż 4500:-DBorys gdy się urodził 4050:-D Mam nadzieje że mała dobije do naszych wagi:-D

niedługo zaczniemy wszystko zdrabniać (choć ja nie mam zamiaru, ale i tak pewnie będę), więc ciąg dalszy jeszcze przed nami :-D

Będziemy ciólećkę lub sinka blać na lońcki i tiutiować jej/jemu ;-)O rany jak to słyszę to mnie szlag trafia. Ale sama pewnie też tak będę tiutiać - OBY nie. Właśnie dzwoniła mama, że zaraz będzie u niej bratowa z moim ślicznym 5miesięcznym bratankiem, więc zaraz się zbieram i idę ich odwiedzić i potiutiać trochę :-)

reklama
Witam.
Ja po wizycie muszę się z kimś podzielić nowinami.
Dzidziuś waży ok.830 gr. ale ja mam od początku wachania tak jakbym była ciut mniej w ciąży. Mięsniak nie rośnie. Przesunął się wysoko więc nie zagraża. Łożysko też zmieniło położenie z przedniej ściany bardzo nisko na boczną przednią więc narazie ok.
Szyjka krótka ale trzyma mocno dalej odpoczywać. Mała anemia dodać magnez no i sok z buraków i wątróbka.
Glukaza ok.

No wygadałam sie. Ciut ulżyło.

U ciebie też mięśniak? tego nie wiedziałam.. Najważniejsze nie że tak jak u mnie nie zagraża dzidziiusiowi. Będziesz miałam cesarkę?

Jestem po wizycie..dopiero teraz doszłam do siebie i troszkę się uspokoiłam.:sorry:
wiecie co...babka robi usg i mówi ale mały będzie klocek:szok::szok::szok::szok:zdębiałam bo miała byc mała przecież..to siępytam jak to przecież dziewczynka miała być. Jednak chłopak?? A ona do mnie, że dziewczynka?? A ja nie wiem bo nie widzę:sorry: i po temacie:confused2: A ja teraz mam głowę pełną wątpliwosci i jużsama nie wiem co i jak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na allegro już ciuszki zakupione a ta mi nawet nie raczyła popatrzeć jeszcze raz i potwierdzić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
do tego filmik z usg jest taki, że nic tam nie widać kompletnie..chyba specjalnie babka chce mnie wyprowadzic z równowagi..
ale żeby było mało to mam wysokie cisnienei i cały tydzień mam mierzyć. Tzn, dzisiaj było 140/80:-(kurcze mam nadzieję, że to nei to co myśle bo czarna rozpacz...
No ale mała/y jest zdrowy i waży ok 1030 i 25cm.
kurde ale jestem zła...zaraz znowu pewnie będę ryczeć no...:wściekła/y:

Mi się wydaje że ona słowem klocek miałam na myśli dziecko a nie że to chłopiec, nawet tam nie zajrzała także nazwa zabrzmiała strasznie ogólnie. Nie przejmuj się napewno bedzie córcia i już na następnej wizycie jej to udowodnisz ;-)

Ja momentami zachowuję się jak wariatka ;) :zawstydzona/y:
Jak tylko za długo nie czuję ruchów, to robię wszystko żeby poczuć tzn. gadam głośno do brzucha, ruszam nim i potem spokojnie rozkładam się w fotleu i oddycham z ulgą "rusza się ufffff"...

Do góry