reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam wieczornie , ale sie wkurzylam przed chwila - od wczoraj co chwile wywala mi neta i napisalam to co chcialam poodpisywalam i co i jedna wielka du** wszystko wcielo ;/ W duzym skrocie myszka najlepszego :) Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki emiliaby zle wyniki sie poprawily oraz marjaby maluszek nie siedzial jak na stoleczxku tylko sie ujawnil dla spokoju mamusi :D Niestety nie pamietam co jeszcze pisalam ;/ aaaa dzis moja przjaciolka juz mi powiedziala ,ze robi dla mnie i malego w sierpniu (jakos na poczatku) imprezke tzn baby-shower tutaj link do przykladowego artykulu Baby Shower dla przyszłych mam | Artykuły | BABY SHOWER jest to fajny sposob by zaoszczedzic np na pieluszkach czy kosmetykach dla dzidzi. Mowi ,ze do sierpnia mam zrobic liste czego nie mam a bym chciala i ona sie zajmie reszta tzn rozesle liste do znajomych i poprosi by kazdy napisal co kupi by np nie bylo samych pieluch. Fajna sprawa mozna milo spedzic czas ze znajomymi i przy okazji dobrej zabawy skompletowac wyprawke :) Ja po spacerku i ogladaniu wozkow mega zdepnieta :)juz nie dla mnie piesze 3h spacery w taka duchotke. Teraz uciekam na pyszny tatusiowy żurek :) Do wieczora.

reklama
aaaa dzis moja przjaciolka juz mi powiedziala ,ze robi dla mnie i malego w sierpniu (jakos na poczatku) imprezke tzn baby-shower tutaj link do przykladowego artykulu Baby Shower dla przyszłych mam | Artykuły | BABY SHOWER jest to fajny sposob by zaoszczedzic np na pieluszkach czy kosmetykach dla dzidzi. Mowi ,ze do sierpnia mam zrobic liste czego nie mam a bym chciala i ona sie zajmie reszta tzn rozesle liste do znajomych i poprosi by kazdy napisal co kupi by np nie bylo samych pieluch. Fajna sprawa mozna milo spedzic czas ze znajomymi i przy okazji dobrej zabawy skompletowac wyprawke :) Ja po spacerku i ogladaniu wozkow mega zdepnieta :)juz nie dla mnie piesze 3h spacery w taka duchotke.

ja mialam baby shower i to jest super sprawa ,dostalam cala wyprawke dla malego szkoda ze to nie moze sie powturzc bo taki shower robi sie tylko raz z pierworodnym,zeby miec swietna pamiatke jak dostaniesz prezety wez papierowy talez i z wstazek i kokardek zrob kapelusz ,tzn wstazki przypinaj spinaczem do talezyka ,super pamiatka ,ja jeszcze mialam takie wielkie ciacha w ksztalcie wozka z miom imieniem i data baby shower i to dawalam dla gosci w podziekowaniu za przyjscie i danie prezetu dla dzidzi
222 001.jpgtakie wlasnie ciacho

My dopiero z pół godz temu wróciliśmy z lacu zabaw byłam z nimi ponad 3 godziny, dobrze że koleżanka sie przyplątała bo bym z nudów z ławki spadła, nie lubię na place chodzić, dzieci same sie sobą zajmują a ja siedzę na tej ławce ;)
Teraz już sie umyłam i szykuję sie aby kopytka wyciągnąć :) Wypiłam szkalnke kefirku i zjadłam kilka truskawek tak żeby mnie nie ssało bo od 13 nie miałam nic w ustach :/

witam..uuu ale tu dzis cisza...
Ja znowu mam etap obrzerania sie..
Myszka wszystkiego najlepszego...
Dziewczyny , zdrówka zycze.
Kciuki za wizyty.
Moje okna po dych deszczach tez prosza sie o umycie bo teraz to tak wygladaja ze rolet nie musze opuszczać ;)Wstyd normalnie.
I cos jeszcze miałam napisac, ale zapomnialam co...ach

Dziękuje za wasze kciukasy!!!

Lekarz powiedział że mam grzybice języka w początkowym stadium. Zapisał mi Lacid, witamine A+E, Ranigast i do pędzlowania jęzorka błękit 1%. Powiedział że w przeciągu tygodnia powinno wszystko wrócić do normy.
W drodze od niego wskoczyliśmy na zakupy do tesco i kupiliśmy troszke kosmetyków dla Małej. Teraz padam na pysk i musze sie położyć.
Gratuluje udanych wizyt!

witam wrzesniówki ponownie....zazdroszcze ci gaja23 ze mozesz sie objadać truskawkami kiedy chcesz ja jak juz to moge 20 sztuk i to tylko po obiedzie bo mam cukrzyce ciążową i mam wyliczone posiłki (7 posiłków dziennie i co 2,5 godz,musze jeść) masakra jakaś?! czasami aż jestem zła bo chce mi sie loda albo pączka a nie moge?! bo cukier by mi skoczył a to zle dla dziecka?!
może mi ktoś pomóc - gdzie mam wkleić link od awatara i suwaczka???

Oj nie moge za Wami nadążyć. Co wejde na bb to ogarne tylko krótsze wątki i już mnie plecy bolą.

A i dzis w sklepie pierwszy raz mi ktos ustapił miejsca w kolejce...wprawdzie byla to ostatnia osoba w kilkuosobowej kolejce ale zawsze cos...hahaha reszta udawała ze nie widzi mnie. Śmiac mi sie chciało ;))

Mi wczoraj w aptece aptekarka poprosiła do kasy z końca kolejki. Wszystkie babuszki miały buzie otwarte ze zdziwienia:szok:, a mi sie śmiać bardzo chciało:-D.

heyka

ja na jakis czas sie ulatniam z forum( ciekawe czy ktos by zauwazyl:rofl2: )
remont jest w stanie apogeum, wyprowadzlismy sie z chaty i nie mamy neta za 2-3 tygodnie finiszujemy:tak:

do milego
3majta sie:)

Anja wracaj szybciutko.
Ja sobie zawsze tłumacze, ze jest nas tu tyle, że nie sposób zapamietac, kto dzisaij jest, a kogo nie ma

cześć dziewczyny ;-)
Co do obiadu, to ja mam dzisiaj labę, mój mąż ma urlop i on gotuje. A nie pisałam Wam chyba jeszcze, że chociaż nie pracuje już w gastronomii, tylko umysłowo, to przez kilka lat był szefem kuchni kilku dobrych restauracji i gotuje rewelacyjnie ;-)

dagna ale Ci dobrze, też bym tak chciała.

Hej Dziewczyny!
Wlasnei jestem po wizycie u ginki . Plci nie znam dalej - juz mnie to meczy:-) ale jak to ona mowi maluch siedzi jak na stoleczku i tak pupa siedzi , ze nie ma jak zajrzec.
Wyniki mam ok - morfologie, krew tez - mocz dalej z bakteriami - mam brac urinal . No i cisnienie dzis mialam jakies wysokie - musze kontrolowac , jakby sie utrzymywalo wysokie mam sie zglosic do niej za kilka dni.
A no i maluszek jest ulozony miednicowo - ciekawe czy sie obroci - na ostatniej wizycie byl jeszcze glowka do dolu wiec cos sie poobracalo.

Marja ja też nie znam płci, ale najważniejsze ze z dzidzią wsio ok. Najgorsze jest to ze wszyscy sie dziwia, ze nie wiemy, a niektórzy to wrecz uważaja ze klamiemy:wściekła/y:. U mnie maluszek ułożony poprzecznie, to chyba to samo co miednicowo? Lekarz mówi, że jeszcze sie obróci, zeby sie nie denerwować.

Zmykam na kolacje, zrobiłyście mi ochote na fasolke i sie gotuje. Uwielbiam taką z bułeczką:-)

reklama
Witam sie wieczorowo
Padam dzisiaj, zrobilam z siostra bieg po sklepach. Chcialam kupic malenstwu juz chociaz wyprawke do szpitala, zeby miec w razie "W" wszystko gotowe i dziewczyny po wizycie w kolejnym sklepie zalamka, normalnie tyle tego jest ze nie wiadomo co kupic, a panie z obslugi licza plytki na podlogach w sklepie byle tylko niczego od nich nie chciec. Skonczylo sie jedynie na trojpaku skarpetek i bucikach z HM. Nie mam pojecia co mam kupic, ile tych spiochow i innych rzeczy, jakie butelki, smoczki itd. Przeraza mnie to i sie poddaje... Wiem ze gdzies tutaj na forum ktoraz z Was pisala co jest niezbedne w pierwszych dniach, ale zeby to odkopac to wszystkie strony musialabym przerzucic. Gubie sie, pommoooooocy :)
Na szczescie na pocieszenie to odkopalysmy z siostra na strychu kolyske po naszym bracie. Przelezala tam ponad 23 lata wiec bedzie co odnawiac, ale jest piekna drewniana, w sam raz dla bobaska, wiec jutro od rana bierzemy sie za "remont" tylko materacyk nowy musze kupic.
Pozdrawiam i milego wieczorku zycze ;)

Do góry