reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

No nie tak wysoko jeszcze nie awansował ale o ordynatorze w grodzisku slyszalam dobre opinie bo moja koleżanka byla nie dawno tam na malym zabiegu i mial stycznośc z ordynatorem mój przyjmuje tez w Luboniu gfdzie mieszkam więc na wizyty mam bliziutko

no to nie mamy tego samego lekarza prowadzącego;-);-);-)a to,że mój jest ordynatorem wcale mi się nie podoba:eek:przez to musiał zmniejszyć ilość godzin w gabinecie prywatnym i cudem jest dostać się do niego, trzeba dzwonić w dniu w którym jest grafik, zawsze w razie czego mogę dojechać do Grodziska, ale to zawsze jest podporządkowanie się terminowi, kiedy bvędzie miał chwilkę, ale ufam mu jak żadnemu innemu lekarzowi i co zrobić...Tak, że ja słyszę od koleżanek, które w Grodzisku rodziły pozytywne relacje...;-)
Agim ja też mam takie sny, że potem acły dzień nie mogę dojsć do siebie:sorry: ostatnio mi się śniło, że Michał jest nieuleczalnie chory:szok::szok::szok::szok:
mi się ostatnio śniło, że wody mi odeszły i to było tak realne... śniło mi się, że się obudziłam całą mokra i zaczełam krzyczeć do M., że to za wcześnie i co teraz, chwilę potem naprawdę się obudziłam, sucho wszędzie, ale co się stresu najadłam..
jutro glukoza i po południu jestem zaproszona do moich przedszkolaków na zakończenie roku, a że wychodzi grupa, którą prowadziłąm, to wypada się pojawić;-);-)a w piątek may wesele przyjaciólki i nadal nie mamkoncepcji w co się ubrać:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Onionek - Ty zawsze cos fajnego znajdziesz:)
moje okna pozostaja w tym samym stanie, poniewaz Kochanie w pracy...poza tym zadzwonila wlascicielka mieszkania, ze od jutra zaczynamy remont, wiec i tak nie ma wiekszego sensu...
moj ostatni pedicure skonczyl sie tak, ze jeden paznokiec obciety za krotko i bolalo...a drugi zle opilowany i ranil sasiedni, o czym przekonalam sie dopiero nastepnego dnia w pracy, gdzie nie bylo mozliwosci tego naprawic...depilacja bikini to zajecie Kochania juz od jakiegos czasu:)od poczatku ciazy trenuje, zebym rodzic jak buszmen nie pojechala:-D

Gdzie Gaja?ja sie przyzwyczailam, ze pierwsza nas zawsze witala z rana, a tu juz chyba drugi dzien nic...chyba ze cos przegapilam?

gratuluje wizyt i czekamy na wiesci z kolejnych:-)
Marja - Twoja Kruszynka poprostu sprawdza Mamusi cierpliwosc:tak:

Witam wszystkie mamusie. Ja juz dzisiaj po wizycie. A wiec Synus wazy 1100g . Mialam robione CTG skurcze na razie ustaly, a serduszko bije super. Tylko moja szyjka skrocila sie dosyc sporo. Ale na to kazala mi brac dalej magnez. I zakazala mi NOSPE powiedziala , ze w ciazy odchodzi sie juz od nospy ze wzgledu na skutki uboczne-:szok:
Pytalam tu Krzywej cukrowej sie nie robi jak nie ma cukru w moczu- nie wiem co mam otym myslec:szok:
Teraz wizyty beda juz co 2 tygodnie.
Myszka STO LAT

Hejka!
.Zrobiłam tort i spróbuję wklić Wam fotkę takiego samego z zeszłego roku na osłodę :-)

Miłego dnia!
Wiesz ja mam USG co wizyte robione i nigdy nie place. A tort cudowny i napewno tez tak smakuje.

muszę wam powiedzieć, że wczoraj po raz pierwszy doświadczyłam pozytywnej reakcji na mój brzuszek a gdzie? w urzędzie skarbowym....dostałam wezwanie i musiałam się tam osobiście udać a jak pani zobaczyła mnie z brzuszkiem to taką sympatyczną minkę zrobiła i wszystko kazała mi tylko:"proszę to tu napisać, tu podpisać itd....i do widzenia"
kurczę fajnie jak kobieta kobietę rozumie:tak:
!!!!!!!!!
A ja wrecz odwrotnie. Stalam w strasznie dlugiej kolejce w H&M i baba chciala sie wkrecic przede mnie mowiac , ze byla pierwsza, ale ja zbluzgalam i tak sie wsciekla , ze wyszla z kolejki. Apropo H&M dla mam z Niemiec -jest mega wyprzedaz

Witam kawowo i deszczowo :)

Wiem ze juz o tym pisalyscie ale za nic nie moge znalezc tego posta, chodzi o kapanie malenstwa ,w czym go sie kapie ??? woda z olejkiem ?? i czym go pozniej wysmarowac ???? Prosze doswiadczone mamusie o podpowiedz :) i kosmetyki ktorej firmy polecilybyscie ??

O kapieli pisalam w wyprawkowym, ale u Ciebie i tak bedzie kapac polozna nie ty i ona Ci wszystko powie.

Jeszcze 1.5 h i do domku:) Mam mega nastroj bo moje kochanie dzisiaj w nocy bedzie juz w domku:)
Marja ale Twoja niunka dlugo sie ukrywa i jak tak dalej pojdzie to bedziesz miala niespodzianke;) i nie martw sie bo moj synek tez byl glowka w dol ale jestem pewna ze znowu sie przekrecil bo ostatnio czulam glowke ( baa nawet widzialam pod skora) po lewej stronie pepka:D

co do pazurkow ostatnio nawet pomalowalam ale musialam niezle nogi wykrecic haha:D
Moj tez byl glowka na dol i teraz znow jest w poprzek. Kreci sie skubaniec jeden.

Cześc! Odzywam się po dłuższej nieobecności! Ale chyba nawet nikt tego nie zauważył!
Ostatnio jakoś nie mam weny do niczego! Chyba to jest syndrom przemęczenia ciążą! Męczy mnie to codzienne gotowanie, sprzątanie i w ogóle wszystko!

Dodatkowo nogi obsypało mi jakimiś czerwonymi kropkami - mam to pierwszy raz w życiu! Na początku te kropki były też i na dłoniach, ale szybko zeszły, a na nogach już kilka dni. CO TO JEST? CZY TO UCZULENIE? I CZY MOGŁY UCZULIĆ MNIE TRUSKAWKI?

Witam porannie,
Ja juz po wizycie u lekarza. Nie spalam dzis od 4, bo mnie bolal brzuch i biodro. Pani doktor mnie zbadala. Powiedziala, ze wszystko w porzadku- szyjka zamknieta. Glowka ulozona w dol. Brzuch boli, bo glowka uciska na narzady.
Dostalam skierowanie na glukoze. Musze ja zrobic w tym tygodniu.:baffled:
Z bolacym biodrem mam sie zglosic do ortopedy, zeby skontrolowal i zalecil jakies cwiczenia.
Dzidzia rosnie prawidlowo. Dzisiaj akurat pila. Pani doktor sie smiala, ze ja suszy;-) No i wreszcie poznalismy plec. Prawdopodobnie jest to DZIEWCZYNKA.
Maz troszke zawiedziony, bo chcial z synkiem grac w pilke, no ale moze nastepnym razem mu sie uda;-)
Dziewczyny Wam lekarze podaja wage malenstwa? U mnie pani doktor nic na ten temat nie mowi. Nie wiem czemu, ale dzis czuje jakis niedosyt po tej wizycie:-p
Zmykam do pracy. Milego dnia
Gratki dziewczynki!!!!

Hejka!
Witam nowe mamy!
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci Maluchów :-)
Ja mam wizytę w piątek ale tym razem chyba nie dam sobie zrobić USG (płatne) bo teraz będą już częstsze wizyty.

Dzisiaj robię w pracy "good-bye" bo od przyszłego tygodnia mam urlop i chyba długo już mojego biurka nie zobaczę. Zrobiłam tort i spróbuję wklić Wam fotkę takiego samego z zeszłego roku na osłodę :-)

Miłego dnia!

Tort przecudny!!!! Jak go zrobiłaś?

mb_1 gratuluję córeczki
korba cieszę się, że wczoraj lepiej z tym dentystą wyszło, ja też powinnam iść bo jeszcze nie boli...
dagna nie martw się, popytaj lekarza co z tymi wynikami, na pewno da się to jakoś ogarnąć
dalka witaj serdecznie

A ja się witam znów po małej przerwie, bo net mi szaleje bezustannie. za to dziś chyba w ramach prezentu urodzinowego działa ładnie :)
Dostałam ostatnio trochę ciuszków dla małej od koleżanki Pana Kota, a wczoraj na urodziny kupiłam sobie dla niej parę szmatek i dziś się przytulam do nich...zostały mi tylko pieluszki, jakieś body do kupienia i kosmetyki, tylko nie mogę odnależć tego posta z magiczną listą :), pomoże mi ktoś?

A ja nie robię dziś obiadu, strajk i już. A poza tym mam spagetti z wczoraj:)
O matko, jak ja się dziś staro czuję...ech...

Miłego dnia dziewczynki, udanych wizyt i słoneczka

Sto lat! Wszystkiego najlepszego!!!!

Mniam placuszki ziemniaczane :-)

Zobaczcie, co dzis znalazlam w necie :-D

[video=youtube;nbvXPF8aMhs]http://www.youtube.com/watch?v=nbvXPF8aMhs&feature=player_embedded[/video]

Ha, ha, ha! Uśmiałam się okropnie!

Cześc! Odzywam się po dłuższej nieobecności! Ale chyba nawet nikt tego nie zauważył!
Ostatnio jakoś nie mam weny do niczego! Chyba to jest syndrom przemęczenia ciążą! Męczy mnie to codzienne gotowanie, sprzątanie i w ogóle wszystko!

Dodatkowo nogi obsypało mi jakimiś czerwonymi kropkami - mam to pierwszy raz w życiu! Na początku te kropki były też i na dłoniach, ale szybko zeszły, a na nogach już kilka dni. CO TO JEST? CZY TO UCZULENIE? I CZY MOGŁY UCZULIĆ MNIE TRUSKAWKI?
Ritka chyba kazda z nas ma takie dni. Raz jest lepiej raz gorzej. Juz niedlugo nasze malenstwa zawladna swiatem i wtedy tez bedziemy przemeczone;-)
Jesli cie nie swedzi, to nie sadze zeby to byla alergia pokarmowa. Najlepiej przez pare dni nie jedz truskawek, to sprawdzisz czy ci zeszlo. Moze podraznilas skore jakimis kosmetykami?

ciao
Pogoda taka sobie, niby słońce a zimno, blleeee, wolę upały.
Apropos czynności kosmetycznych już od dwóch miesięcy moimi paznokciami, okolicami bikni itp.zajmuje się kosmetyczka sama nie dałabym rady.

Muszę zabrać się za obiad, u nas taki późny bo mąż wraca na 18 z pracy, ale ja już po truskawkach tak więc wytrzymam, a planuję młodą kapustkę z ziemniaczkami.

Wczoraj spisałam sobie prywatną listę wyprawkową dla siebie i maluszka tzn. zebrałam wszystko w całość, trochę tego jest...od lipca ruszam do sklepów.

A o mnie to juz nikt nie spyta?;-)

Onionku-oj przpomnialas mi o oknach.... u mnie tez sie szykuja

trixi-ja mojego synka mylam mydelkiem z jonsona potem oliwka ,jakos tak za bardzo nie skupialam sie na tej chemii.

A ja z tym moim cisnieniem to oszaleje!Albo chodze i zeby sie na czyms skoncentrowac musze sie tak wysilic ze az glowa boli,potem przychodze do domu i nagle odlot-musialam sie przylozyc na 20min i blogostan mnie ogarnol,ale jak wstalam to juz lepiej znow moge funkcjonowac:-( choc mowia ze to nie jest niebezpieczne ,ale bardzo meczace...

Niunia jakas taka ostatnio spokojna-jest nadzieja ze bedzie spokojniejsza od braciszka haha:-D

Monia - wrzuc ta liste na wyprawkowy, moze nam sie przyda?ja podobnie jak Ty, mloda i niedoswiadczona, a na razie kupuje bez zadnej listy! ale mam stracha, ze sie pozniej okaze , ze czegos najbardziej absurdalnego nie mam!i ruszaj na zakupy, bo to czysta przyjemnosc!tylko ja bym tego w 1h, nie zalatwila, bo jako typowa waga nad kazda rzecza zastanawiam sie pol godziny....

Saara - jaka juz masz duza dzidziule!a o nospie tez juz takie opinie slyszalam!ponoc dzialajac rozluzniajaco na nasze miesnie, dziala tak samo na dzidzie i w efekcie dziecko moze miec np. problemy z mowieniem!ale ile w tym prawdy nie wiemy!mi sie zdarzylo czasami brac i pocieszam sie, ze nie ja jedna!duzo matek bierze i nic sie zlego nie dzieje!ale jak nie trzeba, to pewnie lepiej magnez!dopoki naukowcy nie zmienia opini i nie stwierdza, ze magnez jest tez szkodliwy:eek:

Olcia - ustalono ,ze okna to typowo meskie zajecie:)hihi! wiec nie szalej!

reklama
Monia - wrzuc ta liste na wyprawkowy, moze nam sie przyda?ja podobnie jak Ty, mloda i niedoswiadczona, a na razie kupuje bez zadnej listy! ale mam stracha, ze sie pozniej okaze , ze czegos najbardziej absurdalnego nie mam!i ruszaj na zakupy, bo to czysta przyjemnosc!tylko ja bym tego w 1h, nie zalatwila, bo jako typowa waga nad kazda rzecza zastanawiam sie pol godziny....

Saara - jaka juz masz duza dzidziule!a o nospie tez juz takie opinie slyszalam!ponoc dzialajac rozluzniajaco na nasze miesnie, dziala tak samo na dzidzie i w efekcie dziecko moze miec np. problemy z mowieniem!ale ile w tym prawdy nie wiemy!mi sie zdarzylo czasami brac i pocieszam sie, ze nie ja jedna!duzo matek bierze i nic sie zlego nie dzieje!ale jak nie trzeba, to pewnie lepiej magnez!dopoki naukowcy nie zmienia opini i nie stwierdza, ze magnez jest tez szkodliwy:eek:

Olcia - ustalono ,ze okna to typowo meskie zajecie:)hihi! wiec nie szalej!

alez ja wlasnie dlatego czekam:)

Do góry