reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Magi zazdroszcze Ci bo ja zanim dowiedzialam sie ze bede mama zaczelam chodzic do ortodonty z zamiarem zalozenia aparatu ale po miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy i zawiesilam wizyty..wiec po porodzie ruszam ponownie..z tym ze u mnie wada jest niewielkie stloczenie i wymaga to stalego aparatu;/

co do kolejek mi dopiero raz ustapiono w Rossmanie a tak to wszyscy udaja ze nie widza haha..

wstawilam ciasto do piekarnika i objadam sie zelkami :D

reklama
Małgos ja aparat mam drugi rok, wiec zdazyłam długo przed ciązą ;)
Mi własnie w rossmanie ustapiono ;))
A ciasta to mi ostatnio nie wychodza wogóle...same zakalce albo super twradziele.

Co do ustępowania miejsca to mi raz ustąpiła babka koło 40 w tramwaju miejsce.
Sama była z 2 dzieci więc pewnie wie jak to być w ciąży :)
Ja byłam na spacerku w poszukiwaniu ogórków małosolnych, ale kurde w marketach bieda i jutro muszę iść do jakiegoś warzywniaka lub kupić ogóraski i sama zrobić małosolne.
W biedronce blisko mnie ani grama pierogów z truskawkami i musiałam iść do tej położonej dalej.
Jak człowiek coś chce to kurde nigdy tego nie ma.
Ostatnio wynalazłam coś co mi mega smakuje czekoladę gorzką z nadzieniem marcepana, no niebo w gębie, też na drugim koncu miasta, ale warto maszerowac po taki smakołyk.
Mój T. właśnie budyń waniliowy zrobił i zastanawiamy się czy nie zamówic po kebabie na kolację albo pizze z kurczakiem...
Moja wiercipietka rozpycha sie po całym brzuchu i pozycje zmienia chyba co 2 godziny bo czuć co chwile co innego pod skórą.Akrobatka mała raz po prawej stronie buszuje raz po lewej a raz tak na środeczku a ja sie zastanawiam co w danej chwili gdzie ma.Gdzie głowa gdzie pupa ale jakoś nie da sie tego wyczaić bo zaraz się lumpek przekręci.

Witam nową wrześnióweczkę pisz z nami śmiało... :o)

Małgos ja aparat mam drugi rok, wiec zdazyłam długo przed ciązą ;)
Mi własnie w rossmanie ustapiono ;))
A ciasta to mi ostatnio nie wychodza wogóle...same zakalce albo super twradziele.

Moja kolezanka opowiadala mi, ze jak byla w ciazy i szla sobie powoli do kasy w supermarkecie to babki biegly, zeby byc przed nia :-D

Ja robie fasolówke na jutro, ale nie wiem czy do jutra wyrzyma .. Mój K. ciagle robi sobie dokładki.

Ostatnia edycja:
Witam nową mamusię!!!!!
Ja dziewczyny padam...miałam bardzo zabiegany dzień, nie powinnam wiem ale zaraz to sobie odbije jak tylko dzieciaki wykąpie to mam 2kg truskawek do wciągnięcia :-D z cukrem oczywiście...mniam mniam....

Spokojnego wieczoru ciężarówki!!!!!!!

Ja na chwilke bo mama chce kompa :D Wrocilam od dentysty bylam dzielna bolalo tylko chwile jak czyscila mi kanaly. Jedna strone juz mam cala zrobiona i moj maz stwierdzil ,ze dzis wyszlam z gabinetu jak ze skrzydlami :) Naprawde bylam szczesliwa ,maly caly czas kopal bo chyba udzielilo mu sie ,ze mnie nie boli :) Teraz mam spokoj do sierpnia ,a pozniej dopiero po porodzie :D

ojej widze ze dzis jakies smaki na fasolke ,co prawda nie rbie fasolowki tylko fasolke po bretonsku na kolacyjke ,juz prawie gotowa i zachwile bede jesc:-)

A po za tym co za ponury i meczacy dzien, bieganie po urzedach ,stanie w kolejkach ,normalnie te bereciary mnie dobijaja ,siedzi ich chyba ze 20 i patrza sie na siebie takim strasznym wzrokiem i rozmawiaja ktora brdziej chora ,tylko jedna taka staruszka wstala i mi miejsca chciala ustapic przy tym mowi do tych troszke od niej mlodszych babc,ze wstydu nie maja,a ja grzecznie staruszce podziekowalam i powiedzialam ze postoje .tak przyjemnie mi sie zrobilo.
i tak dzionek sobie zlecial,zaraz zrobie sobie kapiel relaksujaca z oliwka zeby cialo nawilzyc ,zjem fasolke i do wyrka

milej nocki kulezanki:-)

reklama
Korba to super,że dziś było dużo lepiej jak ostatnio.
Ja mykam się zrelaksować we wannie a potem meczy z T. obejrzę i jakiś film, bo jakoś spać mi się nie chce.
Pewnie jeszcze koło 23 będzie czas na przytulaski T. z brzusiem bo mała wtedy najlepiej harcuje i T. lubi przyłozyć ucho i dostać kopniaczka no i posłuchac jak mała plumka sobie wesolutko.
Miłej nocki dla was kochane i oby jutro pogoda dopisała słonko i tak 20-25 st. bez deszczu

Do góry