reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Magi zazdroszcze Ci bo ja zanim dowiedzialam sie ze bede mama zaczelam chodzic do ortodonty z zamiarem zalozenia aparatu ale po miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy i zawiesilam wizyty..wiec po porodzie ruszam ponownie..z tym ze u mnie wada jest niewielkie stloczenie i wymaga to stalego aparatu;/

co do kolejek mi dopiero raz ustapiono w Rossmanie a tak to wszyscy udaja ze nie widza haha..

wstawilam ciasto do piekarnika i objadam sie zelkami :D

reklama
Małgos ja aparat mam drugi rok, wiec zdazyłam długo przed ciązą ;)
Mi własnie w rossmanie ustapiono ;))
A ciasta to mi ostatnio nie wychodza wogóle...same zakalce albo super twradziele.

Co do ustępowania miejsca to mi raz ustąpiła babka koło 40 w tramwaju miejsce.
Sama była z 2 dzieci więc pewnie wie jak to być w ciąży :)
Ja byłam na spacerku w poszukiwaniu ogórków małosolnych, ale kurde w marketach bieda i jutro muszę iść do jakiegoś warzywniaka lub kupić ogóraski i sama zrobić małosolne.
W biedronce blisko mnie ani grama pierogów z truskawkami i musiałam iść do tej położonej dalej.
Jak człowiek coś chce to kurde nigdy tego nie ma.
Ostatnio wynalazłam coś co mi mega smakuje czekoladę gorzką z nadzieniem marcepana, no niebo w gębie, też na drugim koncu miasta, ale warto maszerowac po taki smakołyk.
Mój T. właśnie budyń waniliowy zrobił i zastanawiamy się czy nie zamówic po kebabie na kolację albo pizze z kurczakiem...
Moja wiercipietka rozpycha sie po całym brzuchu i pozycje zmienia chyba co 2 godziny bo czuć co chwile co innego pod skórą.Akrobatka mała raz po prawej stronie buszuje raz po lewej a raz tak na środeczku a ja sie zastanawiam co w danej chwili gdzie ma.Gdzie głowa gdzie pupa ale jakoś nie da sie tego wyczaić bo zaraz się lumpek przekręci.

Witam nową wrześnióweczkę pisz z nami śmiało... :o)

Małgos ja aparat mam drugi rok, wiec zdazyłam długo przed ciązą ;)
Mi własnie w rossmanie ustapiono ;))
A ciasta to mi ostatnio nie wychodza wogóle...same zakalce albo super twradziele.

Moja kolezanka opowiadala mi, ze jak byla w ciazy i szla sobie powoli do kasy w supermarkecie to babki biegly, zeby byc przed nia :-D

Ja robie fasolówke na jutro, ale nie wiem czy do jutra wyrzyma .. Mój K. ciagle robi sobie dokładki.

Ostatnia edycja:
Witam nową mamusię!!!!!
Ja dziewczyny padam...miałam bardzo zabiegany dzień, nie powinnam wiem ale zaraz to sobie odbije jak tylko dzieciaki wykąpie to mam 2kg truskawek do wciągnięcia :-D z cukrem oczywiście...mniam mniam....

Spokojnego wieczoru ciężarówki!!!!!!!

Ja na chwilke bo mama chce kompa :D Wrocilam od dentysty bylam dzielna bolalo tylko chwile jak czyscila mi kanaly. Jedna strone juz mam cala zrobiona i moj maz stwierdzil ,ze dzis wyszlam z gabinetu jak ze skrzydlami :) Naprawde bylam szczesliwa ,maly caly czas kopal bo chyba udzielilo mu sie ,ze mnie nie boli :) Teraz mam spokoj do sierpnia ,a pozniej dopiero po porodzie :D

ojej widze ze dzis jakies smaki na fasolke ,co prawda nie rbie fasolowki tylko fasolke po bretonsku na kolacyjke ,juz prawie gotowa i zachwile bede jesc:-)

A po za tym co za ponury i meczacy dzien, bieganie po urzedach ,stanie w kolejkach ,normalnie te bereciary mnie dobijaja ,siedzi ich chyba ze 20 i patrza sie na siebie takim strasznym wzrokiem i rozmawiaja ktora brdziej chora ,tylko jedna taka staruszka wstala i mi miejsca chciala ustapic przy tym mowi do tych troszke od niej mlodszych babc,ze wstydu nie maja,a ja grzecznie staruszce podziekowalam i powiedzialam ze postoje .tak przyjemnie mi sie zrobilo.
i tak dzionek sobie zlecial,zaraz zrobie sobie kapiel relaksujaca z oliwka zeby cialo nawilzyc ,zjem fasolke i do wyrka

milej nocki kulezanki:-)

reklama
Korba to super,że dziś było dużo lepiej jak ostatnio.
Ja mykam się zrelaksować we wannie a potem meczy z T. obejrzę i jakiś film, bo jakoś spać mi się nie chce.
Pewnie jeszcze koło 23 będzie czas na przytulaski T. z brzusiem bo mała wtedy najlepiej harcuje i T. lubi przyłozyć ucho i dostać kopniaczka no i posłuchac jak mała plumka sobie wesolutko.
Miłej nocki dla was kochane i oby jutro pogoda dopisała słonko i tak 20-25 st. bez deszczu

Do góry