reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczyny - ja już po kąpieli w chłodnej wodzie. Wreszcie odżyłam, bo rano obudziłam się mokra przez ten upał (o 7 rano). Zaczęłam kaszleć, mam nadzieję, ze rozejdzie się po kościach, bo chyba zwariuję jak znów będę chora.

Dzisiaj mam 4 rocznicę ślubu - to 4 najszczęśliwsze lata w moim życiu :-) Na dzisiaj też miałam planowany termin porodu mojego wcześniejszego aniołka (niestety poroniłam). Mam więc mieszane uczucia co do dnia dzisiejszego.

Jutro wyjeżdżam na weekend nad jezioro - cieszę się, bo w bloku nie da się wytrzymać tych upałów, a po drugie dzidzia na chwilę zmieni klimat ;-)

Dzisiaj ma przyjść facet podpisać umowę na naszą szafę, ale reszta w wątku remontowym - wreszcie coś zaczyna się w tym kierunku dziać.

Beniaminka - jedz, jedz! Chyba, ze chcesz urodzić od razu modelkę, ale może to nie jest najlepszy pomysł - ostatnio lansuje się modelki o bardziej obfitych kształtach ;-)

Dorotka - wracaj do zdrowia! Mam nadzieję, że do Ciebie nie dołączę.

Kerna - współczuję! Mam nadzieję, że dzisiaj już nic nie boli!

JolaMi - super, że trafiłaś na taką położną, przynajmniej w razie problemów będziesz się mogła z nią skontaktować! Co do ciśnienia, to ja mam zawsze bardzo niskie. Moja lekarka się śmieje, że ledwo żyję.

Wstrętna.małpo - ja nosze teraz klapki na niewielkiej koturnie, ale jak mi nogi bardziej spuchną, to pewnie się przerzucę na japonki na całkiem płaskiej podeszwie.

85justynka - trzymam kciuki!

reklama
Witam :)
U nas tez duchota wczoraj była aż na spacerze o godz 19 nie miałam czym oddychać :/ Ledwo szłam.
Ale byliśmy nad jeziorkiem 2 godzinki dzieci sie nachlapały w wodzie jak kaczki, nie chciały do domu wracać :) Dzis z kolei działeczka bo trawę trza pokosic to sie im basen rozłoży :) Grillka sie zrobi, ja oczywiście obejde się smakiem ale mam borówki na działce to nadrobię :)
Gaja podziwiam Cie ze dajesz rade tak sie powstrzymywac od jedzenia. Ja niestety juz 10 kg na plusie i tez chcialabym pochamowac moje zarloczne napady ale nie moge sie pochamowac. Np od rana wtrabilam juz pol bochenka swiezutkiego chleba z chrupiaca skorka z maselkiem i dalej mi sie chce!!! To jest okropne bo ja czuje ze na prawde juz mi ciezko.
Dziewczyny poradzcie JAK SIE POWSTRZYMAC bo pozniej nie zgubie tego i dopiero bede plakac...

Poza tym dzisija znow goraczka sie zapowiada, blok +4te-ostatnie pietro ojjjj niewesolo bedzie ;(
Milego dnia Mamusie ;)

Witajcie mamuśki:)
Mój mały bąbelek szaleje w brzuszku....chyba sie cieszy z wózka....bo ja bardzo-bo mam coś co chiałam,a wiadomo,ze finanse nas ograniczają i zaczynam sie denerwować-bo co dalej:confused::sorry:
Wiecie co zauważyłam,że mam skurcze trwają krótko i to najczęściej wieczorem i rano...mojej lekarki nie ma-jest na urlopie więc mam nadzieję,ze to macica sobie trenuje....mały bardzo uciska na dół....bo wszystko mnie tam boli,nie tyle co żebra ale ten dół....ciężko mi spać i znależć pozycję...a i poruszałyście temat poduszek dla ciężarnych-ja dostałam od koleżanki i bez niej nie zasnę-super sprawa-do tego ja mam tam z takim czymś sypkim-nie wiem co to jest:sorry:,ale świetna sprawa:tak:.Daje dużą ulgę...no i przyda sie na pewno potem przy karmieniu.
Pranie już porobiłam-dziś ostatnia pralka a teraz mega prasowanie:szok:...ale juz powoli sie szykuję bo potem to ja nie dam rady-już teraz ledwo co zipię...

Gaja podziwiam Cie ze dajesz rade tak sie powstrzymywac od jedzenia. Ja niestety juz 10 kg na plusie i tez chcialabym pochamowac moje zarloczne napady ale nie moge sie pochamowac. Np od rana wtrabilam juz pol bochenka swiezutkiego chleba z chrupiaca skorka z maselkiem i dalej mi sie chce!!! To jest okropne bo ja czuje ze na prawde juz mi ciezko.
Dziewczyny poradzcie JAK SIE POWSTRZYMAC bo pozniej nie zgubie tego i dopiero bede plakac...

Poza tym dzisija znow goraczka sie zapowiada, blok +4te-ostatnie pietro ojjjj niewesolo bedzie ;(
Milego dnia Mamusie ;)

Witaj Misiaaka,ty Żarska kobitko:tak:...oj współczuję ci 4 piętra...ja na szczeście pierwsze piętro-i tak mi jest ciężko...ale jeszcze troszku i zacnie sie wózeczek z zawartością najpiękniejszą na świecie....Co do kilogramów to ja juz przytyłam 13kg:szok: i teraz mam dietkę i nic tylko waga rośnie....ale zaczne po porodzie dietkę DR. Dukana....bo muszę tego trochę zwlić-gdzieś z 30kilo:szok:,ale teraz najważniejszy jest dla mnie synek....

Gizelko super wózeczek!

Ja czekam z praniem i prasowaniem do sierpnia. Jak skończę remont pokoju, to będę szalała z przygotowaniami i układaniem rzeczy w szafie, teraz mi się nie chce 100 razy wszystkiego przekładać. Szczerze przyznam, że przez te upały nic mi się nie chce!

Dziękuję Dagna....;-)
A dziewczyny...poradżcie mi bo jeszcze muszę kupić nożyczki do paznokci dla małego...i nie wiem gdzie? Są u nas w Rossmanie po 10,99 ale tam jest jeszcze piniczek i coś tam jeszcze-co uważam,ze to nie jest potrzebne....a w pepko widziałam same nożyczki,ale czy one z tamtąd są warte? Bo wiecie to jest rzecz higieniczna....

Gizelka a jaki wozeczek zakupilas? My wciaz nie mozemy sie zdecydowac. Podobal nam sie Tako Jumper, ale ma stosunkowo mala gondole 75 cm, wiec mysle ze wrzesniowy bobasek szybko z takiej by wyrosl. Nadal szukam swojego typu ;)
Co do prania to ja tez jeszcze nic nie popralam bo niewiele mam. Szczerze to sama nie wiem na co czekam, ale te upaly mnie wykanczaja, jak zapewne wiekszosc z nas ;)
Buziaki Brzuchatki!

Gizelka a jaki wozeczek zakupilas? My wciaz nie mozemy sie zdecydowac. Podobal nam sie Tako Jumper, ale ma stosunkowo mala gondole 75 cm, wiec mysle ze wrzesniowy bobasek szybko z takiej by wyrosl. Nadal szukam swojego typu ;)
Co do prania to ja tez jeszcze nic nie popralam bo niewiele mam. Szczerze to sama nie wiem na co czekam, ale te upaly mnie wykanczaja, jak zapewne wiekszosc z nas ;)
Buziaki Brzuchatki!

Misaaka dałam na wątek wyprawkowy link do aukcji...

reklama
TRIXI co u Ciebie , jak tam skurcze?
Hej dziewczyny, ja po wizycie i kolacji u teściowej.
Wizyta pozytywna, lekarz mnie pochwalił za poziom cukrow i na razie nie wysyła do diabetologa, za tydzien mam przyniesc dalsze pomiary zobaczymy. Aha, i zauważył po ważeniu, że schudłam 2 kg i mówi mi Ok, ale już nie chudnij, masz jeść więcej, bo urodzisz chudzielca ;-) No więc, będę jadła ciut więcej :-D
Malutka waży 800 gram, i znowu komentarz lekarza- że ma długie nogi, ale dodał że dziewczyna ma mieć długie :-) Tętno 140, wsio OK:-) dzisiaj jestem uradowana i spokojniejsza. Nadal mam brac fenoterol, kalipoz i nospę. Łykac witaminki Feminatal z DHA i morfologię mam super.Przynajmniej tyle ;-)

D
Gratuluje udanej wizytki, no malenka MiSS ci rosnie.

Melduję się dziewczyny.
Z postami jestem na bieżąco czytam was cały czas. O waszych kłopotach z bolącymi ząbkami, choróbskami, przeprawach z lekarzami itp.
Z pisaniem jakoś nie wychodzi.
Gratuluję udanych wizyt.
.
Dobrze , ze sie odezwalas i wszysko jest Ok. Pisz czesciej bo my tutaj takie mamusie jestesmy i sie zamartwiamy.

Milego dnia Mamusie ;)
Wiesz musisz wiecej pic ok 2 litrow naljepiej wody, glod zajadac owocami np arbuzem. Bo kilogramy zrzucisz ale gorzej jak Ci zostana rozstepy.

Dziękuję Dagna....;-)
A dziewczyny...poradżcie mi bo jeszcze muszę kupić nożyczki do paznokci dla małego...i nie wiem gdzie? Są u nas w Rossmanie po 10,99 ale tam jest jeszcze piniczek i coś tam jeszcze-co uważam,ze to nie jest potrzebne....a w pepko widziałam same nożyczki,ale czy one z tamtąd są warte? Bo wiecie to jest rzecz higieniczna....
Zapytaj w aptece?

Do góry