reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

hej!
Beniaminko!glowa do gory!moze Monia ma racje, ze te glukometry oszukuja!wiec nie za lamuj sie i czekamy do jutra!
mi tutaj w Irlandii nikt jeszcze o takim badaniu nie wspominal, ale z tego co wiem robi sie tylko jak glukoza na czczo za wysoka...sama nie wiem jak to jest?ale widze, ze wszystkie to przezywacie, wiec sie martwie troszke, ze to faktycznie wazne!zapytam na nastepnej wizycie

Marietta - mi sie filmik podobal!jak ktoras wspomniala, tak czysto i higienicznie pokazane i co dla mnie najwazniejsze, bez oprawy jekow i krzykow!wiem, ze kazda kobieta reaguje na bol inaczej i to jest naturalne!sama nie wiem jak sie zachowam, ale pokazywanie tego np. w telewizji, wg. mnie do niczego nie prowadzi!z reguly te wszystkie programy o porodach, nie pokazuja jak to w rzeczywistosci wyglada, tylko skupiaja sie na emocjach!ja mysle, ze tylko ktos, kto jest w bardzo ciezkiej sytuacji finansowej, zgadza sie na nagrywanie tak intymnych i waznych chwil!ale wracajac do filmiku, ja tez szukalam czegos podobnego w zeszlym tygodniu, ale znalazlam tylko zdjecia, na zasadzie slajdow!I dla mnie, jako niedoswiadczonej, jest to bardzo pomocne, (nie obrzydliwe czy przerazajace)bo dotychczas nie wiedzialam jak to wyglada w rzeczywistosci i wyobrazalam sobie nie wiadomo co!a w sumie natura robi swoje i wyglada na to, ze nasze ciala sa do tego przystosowane:)
a nawet sobie nie wyobrazacie jakie ja mialam wizje porodu!!!!!

reklama
no dobra jednak obejrzałam filmik faktyczni nie jest az tak starszny:happy2:

co do krzyków to Boże jak ja sie darłam:szok::szok::zawstydzona/y:
a "rodzenie" łożyska to wogóle nie pamiętam...

Hej kobitki

Ostatnio jakoś brak mi weny do pisania, ale podczytuje co tam u Was słychać.

Korba
gratuluje chłopaczka
Beniaminka trzymam kciuki, musi być dobrze

Witam babeczki:)

Wrocilam niedawno z wizyty..z synkiem wszystko dobrze:) lekarz zbadal mnie i stwierdzil ze mam krotka szyjke ale zamknieta..mam sie oszczedzac i za duzo nie spacerowac;/ pozatym wszystko ok bo wyniki krwii i moczu wzorowe mimo ze nie biore zadnych wit w tabsach.

Fajnie, że z synusiem wsio ok.
A jesli chodzi o szyjke, to moja tez nie najdłuższa, ale zamknieta. I podobnie jak Ty mam nakaz polegiwania. A powiedział jaka długośc ma twoja szyjka?- moja 28 mm.

Ja tego filmiku co wstawiła marietta nie obejrze, bo potem na porodówke to wołami mnie nie zaciągną:-D

Monia.gryc i Alcia81, dziękuję za te słowa. Skoro wychodziły już niedorzeczności na glukometrach paskowych, to może i moje wyniki sa przekłamane. Myślę, że może nie az tak, ale jednak cukier miałam ponad normę. Bo czułam to wyrażnie po wypiciu tego ulepka, że robi mi się bardzo gorąco a potem tak niewyraźnie w całym ciele. I doczytałam nareszcie, ze na badanie poziomu glukozy na czczo i tym po godzinie glukozy, powinno się być bez spożywania węglowodanów przynajmniej 12-14 h wcześniej. A ostatni posiłek poprzedniego dnia powinien być o 18.
Więc tego nie wiedziałam i nie dostosowałam się.Może marne pocieszenie, ale staram się nie popadać w panikę. Jeśli nawet będę to ciężarną spośród 5% populacji, która zapadłam na cukrzycę ciążową, to nie koniec świata tylko reżim dietkowy większy i wiem, że chociażby tu na forum nie jestem sama. Wiek ciężarnej zwiększa ryzyko cukrzycy w ciąży. Moje 38 lat to jednak nie przelewki.
Małgoś gratuluję dużego chłopczyka, a ważysz dalej jak pióreczko. Bardzo szczupłym mamom wolno przytyć sporo więcej niz tym, które startowały z nadwagą. Także spoks! :-)
Wiecie jak ja rodziłam 19 lat temu, to nie iałam pojęcia , że mam urodzić jeszcze jakieś łożysko, ani o nacinaniu krocza- zrobili to i nic nie czułam, jedynie jak krew ciurkiem spływa to poczułam. Czase lepieuj być nie świadomym, to tak później nie przeraża ;-)
Aha, kiedyś nie robili badania krwi z obciążeniem glukozy, jedynie jak wskazania cukru z morfologii na czczo byłyby zawyżone -zaczęli badac dalej. Może lepiej , że dzisiaj badają .

Ostatnia edycja:
Witam,
dopiero mam czas na forum :)
A więc dziecię nadal nisko, zakaz seksu obowiązuje :/ Ale szyjka trzyma i nie ma rozwarcia :)
Wymusiłam USG i na 85% chłopiec nadal choć nadal nie kazała się nastawiać bo siusiaka nie widziała tylko mosznę a to równie dobrze mogą być spuchnięte od wód wargi sromowe dziewczynki więc nadal nie mam pewności :) No ale waga małego to 800g nie jest kolosem ale jest w normie :)

Witam kochane w to pochmurne popołudnie:-)

Jestem po wizycie u gina i dziś spadam na oddział na obserwację bo bolące mnie krocze może być spowodowane rozchodzeniem się spojenia łonowego:szok::szok: Dodatkowo trochę skróciła się szyjka. Lekarz mnie pyta czy dużo biegam, a jak tu nie biegać jak dziecko w domu i cała reszta na głowie:wściekła/y:
W przyszłym tygodniu zabieg mojego syna, kuźwa ale się posrało. Nic muszę być dobrej myśli, że to nie żadne spojenie, że wyjdę w poniedziałek by we wtorek być przy moim dziecku:sorry2::sorry2:gdy będą mu wycinali cholerne migdały.

LICZE NA WASZE MAGICZNE KCIUKI:-):-)

Do zobaczenia po weekendzie, mam nadzieje, trzymam kcuki za udane wizyty, badania i wszystko wszystko wszystko:-)

kciuki zacisniete

hej Dziewczyny
No i kolejny cios, jak się zaczęło to wszystko na raz:-(
Miałam dzisiaj badanie cukru - na czczo miałam 110 , zaś po godzinie od wypicia 50 gr glukozy- 230 ! Czułam sie od kilku dni jakos dziwnie, pulsowanie w głowie, mdłości i potzreba snu większa niz zwykle. Teraz czeka nie dalszy ciąg badan, nawet nie wiem od czego lekarz zacznie. Ja tak nie chce do szpitala :-(((
Doswiadczylam na własnej skórze , ile może poczynic zła duzy stres, właściwie przewlekły u mnie ostatnie tygodnie. Od głowy się zaczyna.
Moja mama mówi, że ma nie panikować, sama doglądała tego badania cukru, pytała czy wczoraj dużo jadłam słodyczy. No i...jadłam, litr budyniu czekoladowego na obiad, na kolacje doprawilam bananami. nic mi nie wchodzilo innego, nie mam apetytu. No nic, dowiem sie co dalej i bedziemy stabilizować ten cukier.Wczesniejsze wyniki na czczo były zawsze takie książkowo ładne, nigdy nic z cukrem, moze po tacie, on leczy cukrzyce lekowo.

Beniaminko trzymam za Ciebie kciuki zeby to bylo tylko przeklamanie,ale powiem Ci widzac po sobie i swojej tygodniowej obsrewacji ze az tak nie przeklamuja ,niestety
u mnie roznica na czco z zyly ,a na czczo z paska to okolo 30,wiec i tak u Ciebie sporo za duzo
co do diety to powiem tak kwestia przyzwyczajenia,bola tylko paluszki od klocia
sokow i slodkich napoi ja nie pije,tylko woda mineralna
warzywa praktycznie wszystkie na surowo,to dowiedzialam sie od mammi(chyba nie przekrecilam
owoce praktycznie wszystkie z wyjatkiem winogron,bananow i melona
nie jem wogole bialego pieczywa,ja jem tylko wasa,ale pumpernikiel tez nie podnosi cukru
poza tym odstawilam ziemniaki prawie zupelnie i makarony
daje jakos rade i mierze i czekam na wizyte u diabetologa
suma sumarum 0,5kg mniej ma juz

Witam babeczki:)

Wrocilam niedawno z wizyty..z synkiem wszystko dobrze:) lekarz zbadal mnie i stwierdzil ze mam krotka szyjke ale zamknieta..mam sie oszczedzac i za duzo nie spacerowac;/ pozatym wszystko ok bo wyniki krwii i moczu wzorowe mimo ze nie biore zadnych wit w tabsach.

pozniej nadrobie Wasze posty bo teraz nie mam sily na nic..

gratki z wizyty i uwazaj na siebie

Gaja gratki wizyty

witajcie. Mam nadzieję, że jescze zdążę odpisać zanim zacznie się HOUSE :-)

witam i ja, nocka nieprzespana, synek miał przerwę od 1-3 masakra, coś mu się przewidziało chyba!!!
Kasialle, u nas dwie noce temu była taka przerwa od 22.30 do 1 w nocy, mały darł się jak szalony, co mu się nigdy wcześniej nie zdarzyło... no ale w nagrodę dzis wstał o 10.30 :-) ;-) wiec i ja się wyspalam ;-)

Kurcze dziewczyny u mnie znowu leje.:-:)wściekła/y:
Patrz, a u mnie ciągle ładna pogoda...

a ja widzisz gdyby tylko sie dalo chcialabym miec cesarke -po pierwszym jestem mega przerazona...
ja tez jestem przerażona po pierwszym, ale jak patrzyłam na oddziale na dziewczyny po cesarkach wyjące z bólu, mające problemy z karmieniem, wstawaniem itp. to nie zamieniłabym się z nimi...

Agim, mam nadzieję, ze szybko wyjdziesz i nic poważnego ci się nie dzieje..

Marietta, ja nie mam odwagi odtworzyc tego filmiku, brrr................

Witam mamsuie!
Niedawno wrocilam z pl zabaw i zjedlismy kolacje pojadlam arbuza i teraz moje szczescie fika sobie w brzuszku az mi brzuch skacze:)
a wieksze szczcescie oglada bajke i zaraz spac!
Milego wieczorku

reklama
Dziekuje bardzo za kciukaski :D Egzamin zdalam na 4 :D Magia jak one tak dzialaja to ja poprosze podwojnie w poniedzialek bo to ostatni egzamin moj bedzie i najwazniejszy :D Co do filmiku to mnie jakos tez nie ciagnie do ogladania, ja tam wole zyc w nieswiadomosci bo po co mam sie stresowac na zapas albo myslec co mi sie tam bedzie dzialo. Przy porodzie i tak tego nie bede widziala wiec jakos mi to nie potrzebne. Ja uciekam szykowac mezowi wyprawke na wyjazd :) zajrze jeszcze do was przed snem :) Aaa i trzymam kciukaski by wszystko bylo dobrze i zadna nie musiala w szpitalu siedziec.

Do góry