reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

a ja czekam na te wyniki i czekam... Mąż urwał się z pracy i mi odebrał.. miał mi przywieźć, ale zadzwonił jakiś Klient, że ma problem z kasą fiskalną i pojechal do niego.. buuu... tylko zdążył mi przeczytać, ze cukier 4 coś mmol/l a po świństwie 5,5 mmol/l... więc według tego co sprawdziłam chyba oki :-) ja to zawsze musze mieć w innych jednostkach niz inni.. trochę się martwię, bo powiedział, że na wynikach morfologii jest dużo strzałeczek (kurde przy normach) ... nic nie będę się denerwowac.. jak mi da to sama pooglądam...

reklama
Witam i życzenia mamom składam:-):-):-)
tosia jakie mmol znowu:confused: Gdzie te badania robiłaś....no ciekawe jak tam wynik.jak sprawdzisz normę cukru w takich jednostkach:confused:
A ja kupiłam sobie spódnicę na lato i ze złosci wywaliłam do śmieci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witam:) ja dzisiaj od rana leniu****e nawet obiadu nie chce mi sie robic, ale raz na jakiś czas mój też może mi zrobic obiadek, jeśli ja nie mam siły:) Pogoda też do d....:dry: Tylko spać się chce:sorry2:
Beniaminko będzie dobrze:) tylko teraz odpoczywaj dużo:)
Korba tak jak pisałam, nie denerwuj sie, najpierw dowiedz sie z czym to sie je , może nie będzie tak źle:) 3 mam kciuki za Ciebie i Filipka:)

Tośka spokojnie, tym tam lepiej nic nie analizuj, napewno wszystko jest o.k!!

Kerna a czemuż to wywaliłaś??

Ja mam wizytę w sobotę, kurdę myślałam że będzie wcześniej, no ale jakoś wytrzymam. Ciekawe jak tam mój mięśniak? Bedę miała tez robioną glukozę i już sram po gaciach ;))

Witam i życzenia mamom składam:-):-):-)
tosia jakie mmol znowu:confused: Gdzie te badania robiłaś....no ciekawe jak tam wynik.jak sprawdzisz normę cukru w takich jednostkach:confused:
A ja kupiłam sobie spódnicę na lato i ze złosci wywaliłam do śmieci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Skarbie, w szpitalu u nas robiłam :-)
Stężenie cukru we krwi nazywane jest inaczej poziomem glukozy we krwi lub glikemią.

Prawidłowy poziom cukru we krwi na czczo wynosi:

< 100 mg/dl (5,6 mmol/l)

W różnych laboratoriach stosuje się inne jednostki do określenia stężenia cukru:

mg/dl (czytaj miligram na decylitr) = mg% (miligram %)
lub
mmol/l �milimol na litr

Za pomocą niżej przedstawionego wzoru można łatwo przeliczyć stężenie cukru z jednych jednostek na drugie:

mmol/l = mg/dl/18
nawet se wzora znalazłam jak widzisz :-D i tabelki :-D

Stężenie glukozy w osoczu krwi żylnej na czczo
w zakresie 3,4 - 5,5 mmol/l
prawidłowa glikemia na czczo
w zakresie 5,6 - 6,9 mmol/l
nieprawidłowa glikemia na czczo
powyżej 7,0 mmol/l
prawdopodobnie cukrzyca

Test przesiewowy w kierunku cukrzycy ciążowej
(1 godzina po podaniu 50. g glukozy w roztworze wodnym)​
poniżej 7,8 mmol/l
prawidłowa tolerancja glukozy
w zakresie 7,8 - 11,0 mmol/l
konieczne wykonanie DTTG
powyżej 11,1 mmol/l
cukrzyca ciążowa

a tak w ogóle Złośnico, wyciągaj tę spódnicę z kosza, na pewno jest fajna tylko tobie się przez hormonki coś popitoliło :-)

Ostatnia edycja:
Mycha no co Ty:szok: Eeee chyba sięnei boisz syropku:-D:-D:-D
Tosia no to widzę, że w tmacie jesteś z tymi jednostkami;-)
A co do spódnicy to okazała sięnie być do kolana, tylko po kostki:sorry2:I jest szeroka..taka..cygańska....no i kuźwa gdzie ja w takiej wyjde:confused::confused::confused:chyba śmieci wyrzucić tylko..a myślałam, że będę mieć z głowy. Nawet mojemu tego nie powiem bo się wściekanie na mnie, że na allegro takie rzeczy kupuję:sorry2:

A co do spódnicy to okazała sięnie być do kolana, tylko po kostki:sorry2:I jest szeroka..taka..cygańska....no i kuźwa gdzie ja w takiej wyjde:confused::confused::confused:chyba śmieci wyrzucić tylko..a myślałam, że będę mieć z głowy. Nawet mojemu tego nie powiem bo się wściekanie na mnie, że na allegro takie rzeczy kupuję:sorry2:

Dziwnie jakoś z tą spódnicą. Wygląda na to, że wprowadzono ciebie w błąd. Powinnaś mieć możliwość zwrotu tej spódnicy. Szkoda pieniedzy!

Kobitko, wyjmuj i wymieniaj :-) każdy towar kupiony poza siedziba firmy (każdą umowę) można rozwiązać.. na pewno możesz zwrócić..
a ja właśnie byłam uratować żabkę.. tzn wzięłam ją z trawy i zaniosłam do fosy :-D

HEJ
Tosiu ja już 2 razy biegam po wyniki, nareszcie są, ale czy dobre?
glukoza na czczo 87, po h 139, a norma do 140 tak więc niby norma ale nie wiem jak to mój gin zinterpretuje pewnie mi da 75 ehhh....
Morfologia do bani ale u mnie to norma, lekarz też stwierdził ,że w ciązy idealnej morfologii nie ma, siuśki ok, toxo - nie ma, pisałam wam ,że robię toxo co miesiąc, pielęgnary patrzą na mnie jak na wariatkę.

DOBRA BIORĘ SIĘ ZA SPRZĄTANKO!

reklama
Witam was kochane!:tak:To dla nas wszystkich: 26maj.jpg
Kobitki czytam was i widze,że czas glukozy się rozpoczął....ja już dawno po,ale to dla dobra waszych maleństw....Podajecie tam normy,ja na czczo miałam130 a po 2h wypiciu 75-glukozy miałam 172...i wylądowałam w szpitalu a potem na Polnej gdzie włączono mi insulinę....Ale to chyba zależy od tego jak organizm sobie radzi z samą diętą-u mnie niestety nie radził sobie....a dziś już sie przyzwyczaiłam do kłucia....
We wtorej jadę do Zielone-góry do poradni daibetologicznej i zobaczymy czy podejmą się kontrolowania mojego cukru-oby ,bo w Żarach lekarze diabetolodzy mi odmówili....a dziś dzwoniłam do przy szpitalnej poradni i mam przyjechać we wtorek!
Ja to taka panikara,wczoraj nie czułam mojego Michałka w nocy spazmy dostawałam,że nawet mnie nie kopnie-wszystkiego już próbowałam....ale odetchnęłam bo dziś od 10 waruije aż brzuszek cały chodzi....mój mały urwis!
Dostałam mega paczkę ciuszków dla małego....kupiłam w biedronce proszek i płyn Lowella i w czerwcu zaczynam przygotowania....bo juz mi jest ciężko z brzuszkiem a co mówiąc póżniej.....:szok:

Do góry