reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam was serdecznie mimo,ze juz napewno wszystkie śpicie:-Dja zaraz zabieram sie za nadrabianie dzisiejszych zaległości póki mi sie jeszcze spać nie chce,jakieś 30 minut temu pożegnałam gości i padam na pyszczek ale spać nie mogę;-)
dzisiaj w nocy strasznie bolał mnie brzuch i jeszcze chwila i bym budziła męża zeby jechać do szpitala zeby zobaczyć co było powodem ale na szczeście przestało boleć o czasie,mam nadzieje ze sie to dzisiaj nie powtórzy bo byłam przerażona:-(
ahh kochaniutkie szkoda słów,a teraz ja sie biore za czytanie a wam zycze spokojnej nocki i kolorowych snów,chyba ze jakas mamuśka tu jeszcze zajrzy;-)

reklama
oj, ja do 12 kg pewnie dobije wkrotce!masakra!ja sie pol zycia odchudzalam, bo mimo , ze nie jestem grubasem to mam tendencje do tycia, a pare miesiecy przed ciaza przestalam palic i poszlo!no coz!drugie pol, tez sie bede odchudzac:)

Monia, moze lepiej sie przelamac i odezwac do meza!tak samemu smutno!znam to!od kiedy sie przeprowadzilismy do Irlandii nie moge znalesc sobie towarzystwa, wiec jak bym sie jeszcze z Kochaniem nie odzywala, to chyba bym zwariowala!a tak mimo, ze zmeczony oglada jakies durne filmy akcji, to i tak milo, ze jest tu obok!zawsze mam kogo pozaczepiac:)no ale wiadomo, kazdy ma swoje powody!!!tylko ja jestem taka, ze wole zrobic awanture niz sie nie odzywac:)

Beniaminka, gratulacje dla syna!i Twoja corcia bedzie miala super z takim doroslym bratem:)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ...

Ja wczoraj byłam na usg ..wszystko dobrze maluszek zdrowy waży 510 gram no i okazało się że będzie mała księżniczka !!!
OLIWKO GRATULUJĘ KRÓLEWNY:-)

Pysia też mi się wydaje,że z tą opuchlizną powinnaś się udać do lekarza. Kiedyś czytałam,że może to być objaw jakiejś niepożądanej dolegliwości ciążowej-tylko nie pamiętam jakiej,ale zakodowałam,żeby na to uważać. Zwłaszcza,że to nie jest jeszcze sama końcówka ciąży,bo wtedy jest najgorzej. Jeśli chodzi o takie niegroźne bóle i mniejsze podpuchnięcia nóg, to szczerze polecam krem Perfecta Mama-chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi. Jest niedrogi i bardzo skuteczny. Ja używałam go nawet nie będąc w ciąży,bo mam pracę w dużej mierze chodzącą i stojącą i sprawdzał się o niebo lepiej niż te wszystkie Liotony1000 i takie tam i nieporównywalna cena.
POLECAM!!! TEŻ UŻYWAM:tak:
hej,dziewczynki poszlam jak po burzy zdane:happy2:
GRATULUJE
Do mojego man'a przyszlo dwoch kolegow.. jem z nimi chipsy i ogladam mecz Ligii Mistrzow :-) Szkoda, ze piwka nie moge wypic ehhh...
A JA DO GRILLA DZISIAJ POZWOLIŁAM SOBIE NA MAŁE PIWKO LECH FREE,MNIAM PYCHA,NIE MOGŁAM SIE Z SIOSTRĄ OPRZEĆ:-D

Witam się wieczornie
Dziękuje dziewczyny za kciuki i mile słowa.
Wczoraj bylam tak zdołowana że zapomnialam Wam napisać że lokatorek w moim brzuszku to ...CHŁOPIEC
Miałam nadzieje na dziewczynkę ale teraz to już nie ważne. Oby tylko był zdrów i nie pchał sie za wcześnie na świat. We wrześniu mu dopiero wymówienie z inkubatorka złoże:p

Karolinkare - ja również się poważnie zastanawiam nad pobraniem komórek macierzystych. Ale ja chce dla mojego synka jeżeli oczywiście będą zgodne. A jak nie to zostanie dla maluszka. Bardzo żałuje że w 1 ciąży nie pobrałam.
Anusiad88 - WITAJ
Emilia - Witaj i gratki zdania ustnego polskiego
Dorotka, Kerna- nie zazdroszczę Wam tego cukru
Pysia- a ty znowu dźwigasz....nie ładnie
Co do grzybów to ja po powrocie ze szpitala zauważyłam że w szfce na talerze mam grzyba. Wszystko prześmierdło....ehhh A po drugiej stronie ściany jest prysznic ale ściana jest w kafelkach więc nie wiem dlaczego.
Do tego zepsułam zamek w drzwiach, chciałam się zakluczyć, zakluczyłam się ale już nie mogę odkluczyć:eek: Kręce i kręce a zamek nic. Ciekawe jak mój dziś wejdzie do domu...
Ale mi narobiłyście apetytu...i jeszcze Kerna sadystko wkleiłaś zdjecie truskawek...teraz musisz się podzielić:-)
To ja się już żegnam. Postaram sie jutro wpaść a tymczasem życzę Wam brzuchatki spokojnej nocy

Hejka Mamuśki :-) Witam się w niedzielny poranek i od razu humor lepszy -za oknem nieśmiało pojawia się słońce, może to juz koniec potopu?
Dzisiaj w Bytomiu jest wystawa psów rasowych, jadę pooglądać te czworonożne cuda, impreza na wolnym powietrzu i mam nadzieję pospacerować, bo ostatnie ulewy w ogóle nie nastrajały do tego.

alcia8 dziękuję gratulacji, przekaże synowi :-D Tymczasem odsypia świętowanie po zakończonych egzaminach i potrafi tak spać do 14 :-)

Miłego, słonecznego dnia dla Was ! :-)

Witam. Przez weekend mało zaglądam, ale szkoła, szkoła, szkoła... Na USG wszystko dobrze 431g i 19cm :)) no i najprawdopodobniej córcia, czyli będzie Nadia :) W poniedziałek mam dzwonić, żeby umówić się na USG 4d z filmem :)
Egzamin piątkowy na 99% poszedł bardzo dobrze :)

Poczytam wszystko dokładniej jutro, jak już w końcu będę miała czas... Miłego dnia

Witam. Przez weekend mało zaglądam, ale szkoła, szkoła, szkoła... Na USG wszystko dobrze 431g i 19cm :)) no i najprawdopodobniej córcia, czyli będzie Nadia :) W poniedziałek mam dzwonić, żeby umówić się na USG 4d z filmem :)
Egzamin piątkowy na 99% poszedł bardzo dobrze :)

Poczytam wszystko dokładniej jutro, jak już w końcu będę miała czas... Miłego dnia

Gratulacje Kinia , brawo :-)

Witam u nas cieplutko słonecznie, ale już chmurki idą.
T. ma wolne zamiast odespać to o 8 poszedł z psem i mówi,że już mu się nie opłaca kłaść ehhh
Laski, ale mam ochotę na kawał torta, ale gdzie ja go dziś znajdę?
Chyba sobie sama upiekę na dzień matki biszkopta i przełożę kremem czekoladowym z wiśniami i będzie coś ala tort :)
Mój T. zwariował chce mnie wyciągnąć już na spacer...Ludzie kochani, ale se porę wybrał.

Witam,
Dziś rano obudził mnie potworny skurcz łydki:szok::szok:..sama nie dałam rady wymasowac sobie nogi, aż M. musiałam budzić..Lecę jutro na badania, bo chyba magnez mi zleciał:-(..bo i ręce mi zaczynają puchnąć i stawy bolą:no:
Poza tym dzień zapowiada się całkiem przyzwoicie. Pogoda ładna.. zaraz Kościólek, a potem obiad u rodziców:tak:
Dorotka.1 z tego co pamiętam to jutro masz USG 4D?? Powodzonka życzę:tak:
Miłej niedzieli:-):-)

reklama
Witam dziewczyny! Wczoraj miałam superowy dzień. Nie dość, że sobota i mąż nie szedł do pracy (mogłam z nim spędzić więcej czasu niż w środku tygodnia), to jeszcze całe popołudnie i wieczór spędziliśmy u znajomego na grillu, obżarstwie i śmiechach. Wróciliśmy do domu o 3 nad ranem. Pod koniec zaczęłam już przysypiać, ale fajnie było :-)

Dzisiaj przychodzi do nas na obiad teściowa - na szczęście obiad gotuje mąż. Zaraz zmykam na spacer, muszę się dotlenić, żeby się dobudzić.

Wczoraj z przerażeniem przeglądałam się wczoraj swojemu odbiciu w lustrze - przebierałam się chyba z 10 razy - bo jak bluzka nie za mała i wszystko się wylewa, to za duża i wyglądam na jeszcze większą kulkę niż jestem w rzeczywistości. A co to będzie za jakiś czas? W ogóle wakacyjne upały mnie przerażają.

Miłego dnia!

Do góry