reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam:-)
Dzieki dziewczyny za otrzeźwienie umysłu:tak::tak::tak::tak::tak:Lek już wykupiony i czeka na wieczór. Ale ciekawi mnie to ,ćzemu nie dała mi skierowania na mocz na nast. wizytę:confused: No przecież chyba pasuje sprawdzić czy siępoprawia czy nie...kurde muszę siedo niej przejechać:sorry2:
A ja wczoraj wieczorem doznałąm wielkiego szoku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przez te ulewy i ciągłą wilgoć grzyb mi wychodzi na ścianach w sypialni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a do tego meble oczywiście...już myślałam, że mamy spokój a tu wystarczylo zakończyć okres grzewczy:sorry2: Wszsytko zawilgocone, a z półek kapie woda:szok::szok::szok: dziś z M będziemy coś działać bo jeszcze się pochorujemy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A dodam, że mieszkamy tu od sierpnia dopiero i zaczynam żałować:dry:

Dorotka mi się wydaje, że z cukrem masz ok:tak::tak::tak:
Powodzenia na maturze!!!!!Kurcze ale bym się cofnęła do liceum....nawet maturkemogłabym drugi raz zdawać:tak::-D

Angelus co Ty!!Masz czas jeszcze, ja w sumie nic nie kupuję...ale za sprzedaję:-Dbo skoro dziewczynka ma być, to będzie wymiana;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kerna i tak trzymaj :)
Szkoda,że wam mieszkanko szwankuje.
Ja po zeszłorocznej ulewie co nam pape z dachu zerwało też miałam wilgoć trochę na suficie w rogach.Wybiło po pół roku od ulewy, ale wziełam preparat na pleśń i znikneło to pomalowaliśmy farba na biało i jest ok.
Najgorzej jak w szafki wejdzie potem wszystko cuchnie blehhh
Ja mam narazie 2 pajacyki cieńkie, jeden gruby i dwie pary skarpetek :)
Do tego zamówienie u Kerny i masa rzeczy do odebrania od szwagierki a resztę w czerwcu zakupimy.
Łóżeczko trza z piwnicy wyciągnąć, zmontować, odnowić i będzie cacy a wózek może pod koniec sierpnia lub już jak mała się urodzi zależy jak z kaską będzie.
Wiadomo tysiak drogą nie chodzi :p
A oto moje zakupione dziś cichobiegi.
Lekkie, przewiewne i na rzepy więc w razie opuchlizny nóg można regulować :)

Załączniki

• DSC07550.jpg
    DSC07550.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 25
  • DSC07549.jpg
    DSC07549.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 22
  • DSC07548.jpg
    DSC07548.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnio edytowane przez moderatora:
:-)czesc laski
u mnie super pogoda, jakby lato w pelni,bylam juz na zakupach i nawet zakupilam piwko i chipsy dla meza a co tam niech ma.
bylam tez w lumpku i zakupilam dla malenstwa kilka rzeczy, z racji braku wiedzy o plci sa w roznych kolorach:-)
juz posprzatalam i pozmywalam nasza"wille", teraz tylko siebie wyszorowac i od 16 mamy gosci

Witam prawie juz obiadowo :)ale dzisiaj poszalalam po zakupach :) Wyciagnelam przyszlego dziadka na bazarek i kupilismy Kasce caaale mnostwo rzeczy doslownie za bezcen.Najbardziej sie ciesze z jesiennego i zimowego kombinezonu takiego przystosowanego do wpiecia w fotelik samochodowy :)Pralka pelna, juz pracuje pozniej porobie zdjecia to wrzuce na zakupowy :) Milego dnia !!!

A ja siedzę przy kompie z nogami moczonymi w misce z chłodną wodą, bo moje spuchnięte nogi doprowadzają mnie do nerwicy.
Wyglądją tak,że płakać mi się chce a do tego lewa az po kolano ciężka jak nie wiem uhhhh

hej!
od razu widac, ze ladna pogoda w Polsce!a i mezowie w domu!dlatego tak cichutko:)
Pysia!butki bardzo fajne!ale moze zadzwon do lekarza i spytaj o ta opuchlizne?ja ekspertem nie jestem, ale cos mi sie wydaje, ze za bardzo Ci te nozki puchna!moze to normalne, ale lepiej sie upewnic!

Pysia my wyremontowaliśmy sutereny iteraz wszsytko wychodzi:wściekła/y: duzo nie trzeba a od arazu ściany pięknie kwitną:wściekła/y::wściekła/y:A spray to u nas używa się jak płynu do naczyń:sorry2:
U mnie na jesień tak wyszło, że kuchenne meble w środku były całe zielone!!Wyobraź sobie ie sprzątania, prania...jak sobie przypomnę to mnie c holera bierze:wściekła/y:

A co do opuchlizny to wiesz co....teraz jak byłam na wizycie do babka zanim robiła mi usg to obmacała mi nogi czy nie puchną:tak: więc to chyba powinnaś zgłosić..
A zamówienie czeka w bezpiecznym miejscu na wysyłkę;-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ...

Ja wczoraj byłam na usg ..wszystko dobrze maluszek zdrowy waży 510 gram no i okazało się że będzie mała księżniczka !!!

Gratuluje ksieżniczki! Duża panna z niej już!

Dziewczynki ider zdawac ustny polski :szok:Trzymac kciuki
odezwe sie jak wroce.

Kciuki zaciśniete!

Kerna:

Na problemy z opuchniętymi, zmęczonymi nogami lekarka poleciła mi veno spray - taki musujący żel - podobno super. Nie kupowałam na razie, bo stopy mam normalnych rozmiarów (w porównaniu z całą resztą).

Emilka: powodzenia!

Mam ten spray - mnie nie pomaga. Chłodzi na krótko, a nogi dalej cieżkie!

Dziewczyny, przerażacie mnie:szok:! Bo u mnie jeszcze nic nie przygotowane,a Wy już w pełnej gotowości bojowej;-)

Ja też nie mam nic. Wydaje mi sie, że jeszce sporo czasu na kompletowanie wyprawki. Zostawie to sobie na lipiec\ sierpień!

Witam:-)
Dzieki dziewczyny za otrzeźwienie umysłu:tak::tak::tak::tak::tak:Lek już wykupiony i czeka na wieczór. Ale ciekawi mnie to ,ćzemu nie dała mi skierowania na mocz na nast. wizytę:confused: No przecież chyba pasuje sprawdzić czy siępoprawia czy nie...kurde muszę siedo niej przejechać:sorry2:
A ja wczoraj wieczorem doznałąm wielkiego szoku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przez te ulewy i ciągłą wilgoć grzyb mi wychodzi na ścianach w sypialni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a do tego meble oczywiście...już myślałam, że mamy spokój a tu wystarczylo zakończyć okres grzewczy:sorry2: Wszsytko zawilgocone, a z półek kapie woda:szok::szok::szok: dziś z M będziemy coś działać bo jeszcze się pochorujemy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A dodam, że mieszkamy tu od sierpnia dopiero i zaczynam żałować:dry:

Dorotka mi się wydaje, że z cukrem masz ok:tak::tak::tak:
Powodzenia na maturze!!!!!Kurcze ale bym się cofnęła do liceum....nawet maturkemogłabym drugi raz zdawać:tak::-D

Angelus co Ty!!Masz czas jeszcze, ja w sumie nic nie kupuję...ale za sprzedaję:-Dbo skoro dziewczynka ma być, to będzie wymiana;-)

Kerna!Wydaje mi sie, że koniecznie powinna cie skierować na badanie moczu, a nawet na posiew!:tak:

Grzyb - bardzo nie dobrze!!! Działajcie! Bardzo niebezpieczny dla zdrowia, szczególnie dzieci. Mieszkaliśmy u teściów, gdzie była wilgoć - moje dziecko ciągle chorowało. Teraz na swoim przestało chorować, bo jest sucho!:tak:

A ja siedzę przy kompie z nogami moczonymi w misce z chłodną wodą, bo moje spuchnięte nogi doprowadzają mnie do nerwicy.
Wyglądją tak,że płakać mi się chce a do tego lewa az po kolano ciężka jak nie wiem uhhhh

Też tak mam! Najgorzej, że po nocy opuchlizna nie schodzi!
Jak pomyśle, że tak bedzie przez całe lato to doznaje szoku!:szok:

Pysia też mi się wydaje,że z tą opuchlizną powinnaś się udać do lekarza. Kiedyś czytałam,że może to być objaw jakiejś niepożądanej dolegliwości ciążowej-tylko nie pamiętam jakiej,ale zakodowałam,żeby na to uważać. Zwłaszcza,że to nie jest jeszcze sama końcówka ciąży,bo wtedy jest najgorzej. Jeśli chodzi o takie niegroźne bóle i mniejsze podpuchnięcia nóg, to szczerze polecam krem Perfecta Mama-chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi. Jest niedrogi i bardzo skuteczny. Ja używałam go nawet nie będąc w ciąży,bo mam pracę w dużej mierze chodzącą i stojącą i sprawdzał się o niebo lepiej niż te wszystkie Liotony1000 i takie tam i nieporównywalna cena.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry