Dzień dobry Dziewczyny :-)
Śląsk wciąż bardzo,bardzo mokry.
Objadłam się wczoraj pysznym sernikiem u znajomych, także obiad i kolację już sobie podarowała. I fakt, że jakoś tego iejsca a brzuszku coraz mniej.
Agim - 100 lat Kochana,chociaz to było wczoraj, całuski!:-)
Renna serdecznie współczuję, przytulam Cię mocno. Z tym wodogłowiem, trudno powiedzieć - dlaczego...są różne teorie, ale od tego są lekarze, którzy będą działać. Bo praktykuje się juz zakładanie zastawki w okresie prenatalnym. Z mojej praktyki u mnie na klinice pediatrii - sporo widziałam dzieci z wodogłowiem, i większość to dziewczynki - leczone zastawkami z całkiem dobrym skutkiem, właściwie to niejednokrotnie nie da się tego nawet wizualnie rozpoznać. I wiele dzieci rozwija się zupełnie normalnie. Trzyma mocno, mocno kciuki!!!
Pysiu, za Ciebie także ogromniaste kciukasy, myśl o pozytywnym rozwiązaniu sprawy, dobre myśli przyciągają dobro. jestem z Tobą!!!
Renna okropne:-
-
-
-
-( będę trzymać kciuki, żeby stał się cud!!!
Lilu nie martw się i nie myśl o najgorszym, bo stresujesz się dodatkowo!!! Nawet o tym nie wiesz, a podśwadomie się zadręczasz a bobas się też męczy przez to.
Nie chcę Cię straszyc, ale jakos dać kopa
Muśisz myśleć pozytywnie, bo wiele od Ciebie zależy, więcej nizCi sięwydaje i zrelaksowana i spokojna mama to połowa sukcesu!! Mimo problemów musisz mówić sobie że jest dobrze i dobrze będzie!!!!!!!! Zrozumiano
;-)
Ja mam wcześniaczka w domu i uwierz mi, że nie było mi łatwo zdecydować się na drugą ciążę. Ale wierzę w to, co ci napisałam
Wróciłam od gina po dodatkowe skierowanie i co siędowiedziałam...że robię 75g glukozy
boshe....i to najgorsze jest to, że będę robić w dzień wizyty, bo nie mam z kim zostawić jutro małego..jak zwymiotuję to super..ginka bedzie zachwycona
Kerna , powtrka czyli cukier był podwyższony? Zatem Kochana, teraz ma być lepiej, pamiętaj skup się i ma być ładny wynik! :-)
Tak serio, to jestem z Tobą, że też nie może być tak lekko i gładko.... Ech My to się mamy, ale damy radę!
Ja tez dzis dorwalam w second handzie piekna fioletowa sukienke oraz tunike. Wszystko ZARA :-)
Dziewczynki - ja mam pytanko do tych, ktore prowadza auta: jak daleko wyprawiacie sie samochodami, jako kierujace? Jak znosicie podroz.. Wiem, ze takie dluzsze siedzenie w jedej pozycji nie wplywa korzystnie na dzidzie, do tego odpowiedzialnosc i stres za prowadzenie samochodu i ogarniecie czasem dziwnych sytuacji na drodze. Ja jezdze, ale jakos strasznie daleko boje sie ciagle wypuscic. Dajcie znac, jak to u Was wyglada. Po miesce i lekko poza miasto jezdze
- ale mysle o jakiejs dalszej: 2-3 h wyprawie i powrocie.. Obawiam sie lekko..
Onionku, można prowadzić nawet na dłuższą trasę, jesloi nie ma przeciwskazan lekarza, a z tego wiem to nie masz :-) Jednak pamiętaj o częstym postoju , prostowaniu nóg, spacerku, nam teraz może zalegać krew bo krąży jej 1.5 litra więcej niż normalnie, mogą powstac zakrzepice, gdy długo się siedzi w jednej pozycji. Także mała gimnastyka i w trasę dalej
Witam!
Co może oznaczać ból w okolicy pępka?
Według Usg jestem w 21 tygodniu i przewidywalny termin to 26września.
Pozdrawiam
Hej Basiu, Może wypych Ci pępuś? Tam jako tako znajdują się jelita, może macica rośnie. Jeśli nie przejdzie ten ból po magnezie czy nospie, trzeba to zglosic lekarzowi.
Masz nieczynny suwaczek? Tam masz termin na pazdziernik.
Życze Wam pięknego dnia, samych pozytywnych myśli na dzisiaj :-)