reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Rety wy jak zwykle produkujecie jak najęte!!!:-D:-D:-D Szkoda, że ta moja najukochańsza na świecie córeńka jest takim diabłem wcielonym i nie mam czasu nawet porządnie poczytać i się odezwać!!:dry::rofl2:
:-D:-D:-D..a mówicie że tam któraś "styczniówka" już trojaczki wychaczyła na usg:-D:-D:-Dno widzicie jakie dziewczyna ma szczescie!!:-D:-D:-D
Dzisiaj była ładna pogoda ale wcale nastrój mi się nie poprawił:-(przechodzimy remont i jest to powód do ciągłych scysji:crazy: kurcze gdybym miała więcej kasy to nie byłoby problemu a jak pieniędzy mało to wszystko idzie nie tak!!
Po drugie normalnie jakoś nienormalnie boli mnie tyłek(chyba mam zaparcia??czy co??):dry::baffled:;-):zawstydzona/y:a wczoraj terrorystka obudziła mnie strzałem w oko z pilota i teraz mnie boli i mam śliwkę(sama zresztą też sobie nabiła potem wariując przy meblach:-p)popołudniu mnie strzeliła z główki tak, że myślałam że mi jedynki wypadną:szok: a potem bawiła się łopatką i grabkami i zaczęła mnie nimi bić i tak jej się spodobało,że nie chciała odpuścić!!:angry::no::-(Jeju jak ja te maluchy wychowam na ludzi to nie wiem!!!!:sorry2::sorry2::sorry2:Młoda ledwo co rok skończyła i już najmądrzejsza na świecie, wszystkie rozumy pozjadała!!:szok::-p:rofl2:

reklama
He he tez z ciekawosci weszłam na watek styczniówek 2011..ale czad....olaboga...ja mysle ze ta karolcia i blondi to ta sama osoba i ten niby mąz równiez..hahaha ale dziewczyny sie nudzą..ho ho

Hejo

Znalazlam w moim podreczniku cos na temat złagodzenia zgagi:

- ogranicz spozywanie pikantnych potraw, czekolady, cytrusów i kawy,

- jedz czesto male posilki, malymi kesami, strannie przezuwaj pokarm,

- nie pij duzo w trakcie posiłkow. Nalezy wypijac 8-10 szklanek plynow dziennie, ale najlepiej miedzy posilkami,

- staraj sie klasc do lozka przynajmniej godzine po posilku. Mięśniowka, ktora oddziela zoladek od przelyku jest na skutek hormonow ciazowych bardziej rozluzniona i jezeli polozysz sie zaraz po posilku mozesz nabawic sie zgagi,

- spij w pozycji polsiedzacej, poloz pod plecy np. poduszki. Kwasy zoladkowe pozostaja wtedy tam, gdzie byc powinny, dzieki sile grawitacji,

- sprzedawane bez recepty leki przeciwko zgadze zawierajace magnez badz wapn moga byc skuteczne, ale najpierw zapytaj lekarza, czy mozesz je przyjmowac :-)

Witam!!
A ja zjadlam paczke jagod:)) i banana i juz powiedzialam zero slodyczy!!!
Maz wcinal pysznego loda a ja banana zjadlam zeby nie skusic sie na cos slodkiego:)).dzisaj 1 dzien bez slodyczy!!Oby tak dalej:))
Milego wieczorku

Hej mamusie
wczoraj miałam wizyte ( w niedziele dzwoniłam do lekarki w sprawie tych boli brzucha i kazałam mi w poniedzialek przyjechac) zbadała mnie bardzo dokładnie - nawet usg dopochwowe zrobiłai wszytsko jest ok i nie ma ona pojęcia skąd te bóle sie biorą :((( przepisałam mi większą dawkę magnezu i jak mi nie przejdzie to do szpitala :(((

zrobiła mi od razu usg połówkowe ale kórcze one trwało jakieś 15 minut, zrobiła pomiary dziecka, obejżała serce, mózg żąłądek i pęcherz, jeszcze raz zobaczyła czy jest kość nosowa, jak wygląda łożysko i to praktycznie wszytsko.... Mozecie napisac co u was było badane????????????
Bo tak sie zastanawiam czy to połówkowe na tym własne polega.... Jak zwykle objeżałam małą w 4d i jak zwykle rączkami pozasłaniała twarz :)))

super ze wsio oki

witam dziewczyny;-)
Cos tam poczytałam, ale tak w biegu i nic nie pamietam:sorry2::sorry2::sorry2:
Co do usg to ja miałam takie samo i to jest połówkowe:tak:
u nas taka super pogoda, że w końcu mieszkanko mi sie zagrzeje trochę:-):-):-)
Małą mnie kopie tak okropnie mocno, że aż mnie czasem podniesie na krzesle:baffled::baffled::baffled:
M wczoraj wyraźnie czuł kopniaczki:tak::tak::tak:
Dziewczyny a macie jakiś fajny sposób na cukienie?? Może jakies dobre leczo:-):-):-):-)
Mam 3 szt. i z tej radości nie wiem co zrobić:-D:-D:-D
A jeszcze cos. Czytałyście styczniówki 2011????????? tam to masakra siędzieje!!!
Jedna laska wmawai wszsytkim że ma trojaczki, już w 4tc siędowiedziałą a w 5tc już słyszałą ich serducha i widziałą jak fikają w brzuchu:szok::szok::szok::szok:
Co za ludzie no:angry::angry:

generalnie koloryzują,ale niech sie cieszą
swoja droga ja bylam u gina w 5,6tc czyliw 6 tc i gin prawie czegos sercopodobnego sie dopatrzyl bo i ja widzialam ze cosik tetni,ale w 5tc to ciut za wczesnie

Beniaminko piesek sliczny

na zgage mleczko gellatum ,a sok z kapusty rewelka i z kiszonych ogorkow,po tym antybiotyku podwojna mam i ratuje sie tym

na gardlo cholinex

ja po pracy pojechalam do fryzjera,a po fryzjerze z tesciową do gina,tzn na wizyte byla umowiona ona,a ja na jutro,ale ze wzgledu na to ze mam duzo pacjentow jutro weszlam do gina dzis

szyjka trzyma bez problemu,serduszko slicznie bije
dostalam skierowanie na glukoze morfologie i mocz,ale zrobie chyba kolo piatku bo wtedy 25tc mi sie zacznie a to powinno sie robic miedzy 24 a 28tc

milego popoludnia

dziewczynki i co z wątkiem zamkniętym??? dodajemy fotki ( w bieliźnie) i nawet nie wiemy kto to oglada.... myśle że ten watek powinien powstac jak najszybciej i lepiej by było tam wklejac fotki....

Cześć dziewczyny!
Na początku to bym baaaaaaardzo chciała podziekować za wasze kciuki! Faktycznie, jest w nich coś magicznego!!!!:tak::tak::tak:Dzieki !:-):-):-)
Wizyta udała sie pomyślnie!!! Trwała dłużej - ok 25 min. Podczas badani USG lekarz dokładnie pomierzył maluszka! Wszystko ok!!!! Dzieciątko jest zdrowe.:-):-):-) Ma ułożenie miednicowe, wiec niestety nie było widać co ma miedzy nóżkami. Ale nawet sie nie zasmuciłam. Zaczekam kolejny miesiąc!!! Na anemie dostałam preparat - Biofer folic - za 2 tyg morfologia i telefon do gina. Krzywą cukrową bede miała dopiero za miesiąc, na szczeście!!!

ello dziewczynki
troszeczke was zaniedbalam, ale mam wytlumaczenie bo bylam(jestem)chora.Dzisiaj ide do lekarza bo doszedl mi mega kaszel i bol plecow, niech mnie przebada czy cos sie nie wykluwa, troche panikuje ale dokladnie rok temu chorowalam na zapalenie krtaniowo-oskrzelowe z przerzutem na pluca i dopiero 2 miesieczna kuracja sterydami mnie wyleczyla
Jutro mam o godz 8 rano usg polowkowe, troche panikuje i czuje ze mam nocke nieprzespana, prosze was trzymajcie kciuki:blink:
\\
Sylwia życze ci dużo zdrowia i trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte!!!!

Hej mamusie
wczoraj miałam wizyte ( w niedziele dzwoniłam do lekarki w sprawie tych boli brzucha i kazałam mi w poniedzialek przyjechac) zbadała mnie bardzo dokładnie - nawet usg dopochwowe zrobiłai wszytsko jest ok i nie ma ona pojęcia skąd te bóle sie biorą :((( przepisałam mi większą dawkę magnezu i jak mi nie przejdzie to do szpitala :(((

zrobiła mi od razu usg połówkowe ale kórcze one trwało jakieś 15 minut, zrobiła pomiary dziecka, obejżała serce, mózg żąłądek i pęcherz, jeszcze raz zobaczyła czy jest kość nosowa, jak wygląda łożysko i to praktycznie wszytsko.... Mozecie napisac co u was było badane????????????
Bo tak sie zastanawiam czy to połówkowe na tym własne polega.... Jak zwykle objeżałam małą w 4d i jak zwykle rączkami pozasłaniała twarz :)))

Asiek, mam nadzieje, że te bóle przejdą - bądź dobrej myśli!!!! Moje połówkowe wyglądało podobnie, tak że sie nie martw.

Beniaminko piesek sliczny

ja po pracy pojechalam do fryzjera,a po fryzjerze z tesciową do gina,tzn na wizyte byla umowiona ona,a ja na jutro,ale ze wzgledu na to ze mam duzo pacjentow jutro weszlam do gina dzis

szyjka trzyma bez problemu,serduszko slicznie bije
dostalam skierowanie na glukoze morfologie i mocz,ale zrobie chyba kolo piatku bo wtedy 25tc mi sie zacznie a to powinno sie robic miedzy 24 a 28tc

milego popoludnia
Gratki udanej wizyty! Niezły maratonik dzisiaj miałaś! Podziwiam szczerze!

Witam też nową mamusie w naszym gronie

Witam sie wieczornie..padam ze zmeczenia heh..pol dnia w ogrodku porzadki..stawiamy nowy plotek i tyle czasu pochlania ale jest piekny:)

Pysia_23 robilam dzisiaj na obiad skrzydelka wg Twojego przepisu..przepyszne:*

dziewczynki polowkowe usg jak mialam to wszystko zmierzyl wlacznie z koscmi..pomiary glowki, mozg, czaszka, watroba, zoladek, nerki, przeplyw krwi, tylko twarzoczaszki nie ocenil bo maly sie zaslonil.

pozniej wkleje zdjecie to zobaczycie jak nas synus zalatwil i plecy pokazal hehe..

gratuluje udanych wizyt mamusie:)

reklama
Dobry wieczor
ja po wizycie lekarza ogolnego, dobrze ze poszlam bo jz cos mam na oskrzelach dostalam tabletki, antybiotyk i syropik, mam lezec , krowac sie i za tydzien do kontroli

Do góry