reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie. Ja położylam maluszkana drzemkę i zasiadam do Was z miską 2 pęczków rzodkiewek ze szczypiorkiem i śmietanką. :-) Moje dzidzi znów ząbkuje i jest bardzo boleśnie tym razem, muszę go długo nosić, bo strasznie płacze, a to nie robi dobrze mojej rwie kulszowej.. No ale co zrobić..
Chyba Beniaminka pisała, ze ma 90 cm w obwodzie brzuszka...postanowiłam też sie zmierzyć i mam...83 cm na wysokości pępka...a ile wy macie dziewczyny???
ja też mam 83

Asiek, tak wlaśnie wygląda połówkowe :-)

reklama
Witajcie. Ja położylam maluszkana drzemkę i zasiadam do Was z miską 2 pęczków rzodkiewek ze szczypiorkiem i śmietanką. :-) Moje dzidzi znów ząbkuje i jest bardzo boleśnie tym razem, muszę go długo nosić, bo strasznie płacze, a to nie robi dobrze mojej rwie kulszowej.. No ale co zrobić..

ja też mam 83

Asiek, tak wlaśnie wygląda połówkowe :-)

ja mam 90 cm :-)

Olga to nie zazdroszczę... my zęby przeszliśmy bezboleśnie ciekawe jak z 2 dzidza bedzie...

Boże nie wiem co sie ze mna dzieje, tylko bym leżała w łóżku :((( syf w chacie na maksa, praktycznie nic nie robie tylko P biega ze szmatką :(( musze sie jakos zmobilizowac bo tak nie da sie zyc....

ja w sobotę wysprzątałam, a tak od kilku miesięcy tomąż cały czas mnie wyręczał. Więc raz się zlitowałam i ja to zrobilam

witam dziewczyny;-)
Cos tam poczytałam, ale tak w biegu i nic nie pamietam:sorry2::sorry2::sorry2:
Co do usg to ja miałam takie samo i to jest połówkowe:tak:
u nas taka super pogoda, że w końcu mieszkanko mi sie zagrzeje trochę:-):-):-)
Małą mnie kopie tak okropnie mocno, że aż mnie czasem podniesie na krzesle:baffled::baffled::baffled:
M wczoraj wyraźnie czuł kopniaczki:tak::tak::tak:
Dziewczyny a macie jakiś fajny sposób na cukienie?? Może jakies dobre leczo:-):-):-):-)
Mam 3 szt. i z tej radości nie wiem co zrobić:-D:-D:-D
A jeszcze cos. Czytałyście styczniówki 2011????????? tam to masakra siędzieje!!!
Jedna laska wmawai wszsytkim że ma trojaczki, już w 4tc siędowiedziałą a w 5tc już słyszałą ich serducha i widziałą jak fikają w brzuchu:szok::szok::szok::szok:
Co za ludzie no:angry::angry:

Dzięki za miłe przyjęcie :-)! Postaram się jak najczęściej do Was zaglądać :tak:

Tak piszecie o tym badaniu połówkowym, a ja kolejne wyznaczone usg mam dopiero na 06.07 :-(... Tu nie chcą za bardzo zaglądać do Maluszków, a jak już, to tak po łebkach, ech... Ale zrobię porządne usg jak będę w Polsce, o ile wulkan nie zrobi niespodzianki i znów nie zacznie dymić :dry:, bo wtedy nie polecimy :baffled:... No i z rozpędu zmierzyłam obwód brzucha i, ło matko, mam już 102 cm :szok::szok::szok:, skąd to się wzięło????

Gratuluje udanych wizyt i troszkę zazdroszczę, że możecie na swoje pociechy tak często popatrzeć :sorry2:

Olgadom, nie zazdroszczę ząbkowania. Nasza Oliwka nawet jakoś to dzielnie zniosła... Teraz zaczęły Jej już pracować piątki - niby wychodzą, a nic nie widać, a marudna się przez to taka zrobiła, że szok, chyba, że to już bunt dwulatka, albo mix taki :baffled::szok::baffled:. A, że tak zapytam, raczej będziesz kupowała wózeczek podwójny dla swoich Pociech? Masz już jakiś typ?

Co do porządków, to możemy sobie ręce podać :-p! Ja ostatnio, znaczy od początku ciąży, mam takiego lenia, że aż mi wstyd czasem. Zdarzają się takie dni, że mnie na porządki bierze, ale bardzo rzadko :dry:... Z regóły muszę się zmuszać! Dobrze, że choć mieszkanko, w którym mieszkamy małe to i ze sprzątaniem jakoś tak w miarę szybko idzie ;-)

Strasznie mnie dziś głowa boli :crazy: i zgaga męczy, cały czas na Renni owocowym lecę... I w ogóle nie śpię od 03.30 i już mam dość a tu jeszcze tyle czasu do wieczora :szok:, ale jakoś przeżyć trzeba ;-). Jutro sobie pospię, bo węża kolej na poranne wstawanie z Małą :-p, no, przynajmniej mam taką nadzieję, że pośpię....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kerna na moim 2 forum tez mialyśmy taka nawiedzona babke, 4 razy zmieniała nick... raz twierdziła ze córeczka jej zmarła, innym razem ze ma 3 dzieci... zawsze na sam koniec nas powyzywała i naubliżała naszym pociechą... a zeby bylo smiesznie to babka gdzies tam komus podala namiary na NK i naprawde ma sliczna córcie- normalnie szkoda dziecka... powinna sie leczyć... hmmm moze to ta sama...

Oj, widzę, że znów jakaś akcja 'TROLL" :szok::wściekła/y::angry:... Na "moim" forum też co jakiś czas się pojawia jedna taka, jak "feniks z popiołów" normalnie... Ale ostatnio wywinęła już taki motyw, że aż wstyd normalnie :szok:! Koniec końców jak zwykle zmieszała nas z błotem i twierdzi, że to nie ona tylko ktoś się pod nią podszywa :baffled::-D. Nie kumam czemu maja służyć takie akcje, człowiek tylko zaufanie do innych zatraca :-(

reklama
Witam:-)
U mnie "leniuszek" to już moje drugie imię. A co tam, mamy takie niepisane prawo:-)

Karolina - życzę udanej wizyty. Zobaczysz jak ci się humorek poprawi jak zobaczysz maleństwo

Benjaminka - słodziutki ten szczeniaczek. Jak ja bym takiego chciała:-)

Krycha - witaj na forum

Dziewczyny musze się pochwalić. Dziś w nocy maluszek kopnął mnie wreszcie w pobliżu pępka. Tak się cieszyłam...:-):-) Zawsze kopało całkiem na dole. Miałam wrażenie że cały brzuch mi faluje. Maluszek był taki ruchliwy, co chwilę się przekręcał. CUDOWNE UCZUCIE!!!!:-):-):-):-)

Do góry