reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam się niedzielnie. Dzisiaj w DE Dzień Matki... jak dobrze pójdzie to za rok sama będę mamą :-)
Życzę miłego dnia!

DZIEŃ MATKI...już niedługo w Polsce, można traktować ,że to nasz pierwszy, już wam podawałam tego linka, ale posłuchajcie raz jeszcze, ta piosenka mnie b. wzrusza.
[video=youtube;2XDmimpyhRA]http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA[/video]

reklama
kochana ja od 6 tyg ciąży jestem na L4 :)) i naprawde sie nie przemęczam, nawet nie odkurzam dywanów tylko P to robi... tak sie zastanawiam ze może mała uciska mi na pęcherz i dlatego tak boli...
Ogromnie przepraszam, żle doczytałam Twojego posta, przepraszam:zawstydzona/y:
Mnie też pobolewa brzuch do tego mam skurcze, staram się nie forsować ale jak trzeba to dzwonie do ginka i albo każe odpoczywać albo się pokazać:baffled:

Witam mamuśki :)
rano ładnie u nas świeciło słoneczko a teraz się zachmurzyło. Mój misiek poszedł do pracy i mam troszeczkę czasu sam na sam z komputerem :-) Co do bólów brzucha to mój mały też tak czasami się ułoży że pęcherz mnie strasznie boli ... dzisiaj mały znowu tak się wiercił że miałam wrażenie że jest ich tam co najmniej 2 :-) a taki jest z niego dzikus że jak ja mam rękę przy brzuchu to fika i pływa i kopie a jak przykłada ktokolwiek inny to ucieka i czasami nawet to widać jak przemieszcza się pod brzuchem :-):-):-) Straszny wstydzioch z niego ;-)

to u mnie jest dokładnie tak samo,jak ja trzymam ręke na brzuchu yo mała sie wierci i kopie,ale jak mąż położy lub córki to wogóle nie daje znaku życia, mąz sie śmieje ze juz wie przed kim ma czuć respekt-hahahaha głuptas z niego;-)

to u mnie jest dokładnie tak samo,jak ja trzymam ręke na brzuchu yo mała sie wierci i kopie,ale jak mąż położy lub córki to wogóle nie daje znaku życia, mąz sie śmieje ze juz wie przed kim ma czuć respekt-hahahaha głuptas z niego;-)

Czasami jak mały skacze mi za bardzo po pęcherzu to proszę męża żeby pomacał brzuszek i mały się uspokaja :-) Już wiem kto będzie go usypiał ;-)

Ogromnie przepraszam, żle doczytałam Twojego posta, przepraszam:zawstydzona/y:
Mnie też pobolewa brzuch do tego mam skurcze, staram się nie forsować ale jak trzeba to dzwonie do ginka i albo każe odpoczywać albo się pokazać:baffled:
no co Ty nie przepraszaj :)) mi ciągle sie myli co która pisała ;)

Czasami jak mały skacze mi za bardzo po pęcherzu to proszę męża żeby pomacał brzuszek i mały się uspokaja :-) Już wiem kto będzie go usypiał ;-)
hahah

Dzień dobry :-)
Wyspałam się, aż miło. Nawet siusianie mnie już tak nie goni bladym świtem , jak kiedyś.Chyba jest lepiej ;-) Wiem, i pamiętam że pod koniec ciąży znowu będzie bieganko co chwilkę do WC, jak dzidzius juz bedzie duży, a pęcherz nie bedzie mial miejsca.
Ja wczoraj zrobiłam prawdziwe włoskie tiramisu a do tego bezy upiekłam , bo zostało 5 białek. I jestem zachwycona tym przepisem. Wczoraj juz pałaszowaliśmy, ale jeszcze za ciepłe było, myślę dzisiaj po obiadku będzie jak znalazł :-D
Gratuluję udanych wizyt dziewuszki! :-)
Melduje sie po urlopie! Niestety w Polsce nie milam dostepu do internetu. U mnie wszystko w porzadeczku.
NAJWIEKSZE GRATULACJE SLE DO KAROLINKARE - CUDOWNE WIESCI
Poza tym gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznania plci.
No ufff, dobrze ze się odnalazłaś, cała i zdrowa i wyurlopowana :-D

Witam się przy śniadanku. Muszę się pochwalic, że egzamin poszedł nie najgorzej, dostałam 4.
Dzisiaj w szkole na szczęście tylko jedne cwiczenia i same wykłady, także nie powinno byc najgorzej.
Zastanawiam się czy od przyszłego tygodnia nie zacząc siedzenia w domu, bo już mnie praca zaczyna poważnie męczyc i wracam ciągle zdenerwowana do tego wszystkiego. Zobaczę jeszce co mi jutro powie moja ginka.
Miłego dnia. Pozdrawiam :)
Gratulacje zdanego egzaminu! I leć na L4, juz mamy druga połowę ciąży, czas nieco zwolnić i odpoczywać, jak urodzi się bąbelek jue czasu na wypoczywanie nie będzie ;-)

Beniaminko RBC czy jak tam mam w normie, czyli generalnie wyniki dobre są? To nie mam się czym martwić :)
U nas za oknem na razie bezdeszczowo, to może wywlekę się z domku na spacer bo wczoraj byłam ale na krótkim i w domu w głowe dostawałam.
Jak czerwone krwinki OK, to nie jest zle. Twoj lekarz na pewno cos zaleci na mniejsza hemoglobinke, a hematokryt może taki- bo duzo pijesz , co jest jak najbardziej wskazane? Lekarz sobie poradzi, ale wyniki nie sa złe. Spoko :-)
U mnie też pochmurnie, ale narazie nie pada. Wczoraj bla potężna burza, piesek chowal się po kątach, a ja jakos nawet burzy przestalam sie bac. No , bo co mi grozi w domku ? :-)
Witam się niedzielnie. Dzisiaj w DE Dzień Matki... jak dobrze pójdzie to za rok sama będę mamą :-)
Życzę miłego dnia!
No proszę, a ja myslalam ze to takie miedzynarodowe swieto- jak dzien kobiet :-) Nooo, to w przyszlym roku mozesz obchodzic 2 razy !

witam się niedzielnie mnie też maluszek chyba po pęcherzu skacze dziwne uczucie ... muszę się pochwalić że miałam świetny sen z którego wybudził mnie M .. śniło mi się nasze spotkanie że byłyśmy już z maluszkami i szłyśmy sobie po deptaku było nas tak duzo fanie, nie znam was a wy mi się śnicie hihi

Witam w pochmurną niedzielę.
Dziewczyny na pocieszenie wierzcie to nie starość. Co ja bym miała w tym wypadku powiedzieć. A czuję się ogólnie świetnie lepiej niż 16 lat do tyłu. Mogłabym góry przenosić tylko, że niestety nie mogę. Ale żadnych bóli kręgosłupa, nóg niczego.
Poprostu taki macie urok ciąży. Jedne bardziej cierpią drugie mniej w zależności od organizmu.

witam się niedzielnie mnie też maluszek chyba po pęcherzu skacze dziwne uczucie ... muszę się pochwalić że miałam świetny sen z którego wybudził mnie M .. śniło mi się nasze spotkanie że byłyśmy już z maluszkami i szłyśmy sobie po deptaku było nas tak duzo fanie, nie znam was a wy mi się śnicie hihi
no moim 2 forum takie spotkanko udało się zorganizować więc kto wie :)) fajnie by było :))

reklama
Do góry