beti14011984
Fanka BB :)
Czasami zastanawiam się czy tylko ja mam takiego pecha w życiu... Mój mąż wreście znalazł pracę z ciążą powiedzmy że jest wszystko ok i już myśleliśmy żeby wyprowadzić się w końcu na swoje (bo cały czas mieszkamy z moimi rodzicami) w następnym miesiącu dostaniemy już dwie wypłaty i będzie lepiej ale boję się że wykończę się psychicznie do tego momentu... mamy z mężem do zapłacenia w tym miesiącu ratę kredytu, ratę za OC, musimy zrobić przegląd samochodu i do tego jeszcze moje zaległe rachunki za telefon i tak naprawdę z naszej wypłaty to zostanie nam tylko 100 zł na moje lekarstwa... a moi rodzice mówią mi że mają do zapłacenia rachunek za prąd i czy bym im dała kasy (bo podobno nam odetną w poniedziałek jak nie zapłacimy). Z jednej strony jakbym miała to bym dała a z drugiej strony mój mąż nie chce dać i mówi że nawet jakby miał to by nie dał. Dla niego to wszystko takie proste jest.. ale to są jednak moi rodzice i jak ja mam im nie pomóc?? No fakt że oni razem z moim bratem wypalają dziennie 3 paczki fajek (1 paczka kosztuje ok 13 zł, 3*13=39 zł * 7 dni=273 czyli tyle co rachunek)... sama nie wiem mam taki mętlik w głowie i nie potrafię myśleć tylko o sobie mieszkając u rodziców (no w sumie to się dokładamy do jedzenia)... jestem w kropce i nie wiem jak z tego wybrnąć co mam im powiedzieć że mam ich w dupie i koniec albo mam nie wykupywać mojej recepty... może rachunków nie zapłacę (znowu)... A najgorsze jest to że mój mąż nastawia mnie przeciwko rodzicom i bardzo namawia na wyprowadzkę i pyta się czemu nie mogą pożyczyć kasy od mojej siostry itp... NO I WŁAŚNIE NIE WIEM CO MAM ROBIĆ....???????
dobra kończę bo strasznie smutno się zrobiło a nikomu to nie pomaga
kochana możesz sie ty u nas wyżalać po to jesteśmy żeby pomóc i podtrzymać na duchu no przyznam masz bardzo ciężką sytuację,ciężko odmówić rodzicom no ale przecież ty musisz wykupić dla siebie lekarstwa itd no ale wiesz moim zdaniem jeśli jesteś z chlopakiem to możecie poruszyć temat Twoich rodziców żeby może pomógł im razem z Tobą no nie wiem zależy od harakteru człowieka a on mógłby zrobić to dla Ciebie skoro widzi jak ci ciężko .... a zdrugiej strony rodzice powinni być bardziej odpowiedzialni i skoro tyle palą to żucic palenie jak nie mają na rachunki
ja se leże wzięłam apap na te bóle gnatów i zimny okład na główkę jeju jak na złość musiało złamać mnie akurat dziś jak jutro wizyta i na weekend będziemy mieli małą ajjjj lipa lipa ja zaraz będę oglądać filma na polsacie