lilu02
Fanka BB :)
Też mam to uczucie. Codziennie sobie mówię, ze jutro nie objem się wieczorem ale jakoś rady nie daję.Wieczorem mam taki brzuch jakbym była w 7 miesiącu a rano ledwie widać góreczkę...ale skoro więcej z nas tak ma to chyba normalna sytuacjaJa czasami to mam az wyrzuty sumienia kiedy zycie wydaje mi sie bez sensu bo przeciez nie mam powodu a jednak tak to bywa z naszymi humorami
powiedzcie mi dziewczyny czy tez macie uczucie wieczorem , że skóry za mało na brzuchu ??
dziewczyny ja dwie ciąże byłam na Fenoterolu to specjalistyczny lek właśnie na przedwczesne skurcze. Nigdy nie dostałm luteiny i szczerze powiem nie wiem dokładnie co to takiego( a widzę że sporo z nas ją bierze). Fenoterol brałam na koniec ciąży co 1,5 godziny bo inaczej miałam takie skurcze, ze tylko na porodówkę. Teraz też mi brzuch twardnieje ale odpoczywam zaraz i cichutko leże( co u mnie bardzo trudne) odpoczynek i regularne branie leków to podstawa....pewnie niedługo do was dołączę z magnezem bo też mi pisany w kazdej ciążyDokladnie to samo dostalam:luteine,nospe 3razy na dzien i magnez 2 razy.Tez na twardnienie -nie martw sie damy rade
Nie omieszkam poszukać ksiązeczki bo już mnie zaintrygowała. Skoro jesteś zadowolona z tej to polecam tytuł" Troje w jednym łóżku" autora nie pamietam. To historia dziennikarki która zachodzi w ciążę i.......opisy zachodzących w jej ciele i otoczeniu zmian są perfekcyjne też przeczytałam jednym tchemDziewczyny jeszcze raz polecam przezabawną książkę "Śmieszny brzuszek" - pamienik z ciąży ameryknaskiej znanej prezenterki. Jest niemal kieszonkowa, przeczytałam ja w 2 dni i źałuję że już koniec. Fajnie się z nią utozsamiam, z humorkami, smaczkami, wyglądem i zmianami ciała, psychiki, poglądami. Ech no samo życie :-)
A najfajniejszy jest opis rosnących piersi : "(...) Nie wierzyłam własnym oczom.Wtedy zauważyłam , że nie tylko urosły mi piersi, ale otoczki brodawek wyglądają niczym ze zdjęć w National Geographic ( widziałaś pewnie te kobiety znad Ubangi, któe mają otoczki brodawek wielkości talerzy).Do tego zrobiły się ciemnobrązowe. Przed ciążą były śliczne, małe i różowe.Teraz przypominały przypalone naleśniki (...)":-)
u mnie dzieciaki w wannie, grillik się udał mniam, mniam a mężuś dzisiaj ma spotkanie w interesach więc wróci pewnie o północy mam dzisiaj wieczór dla siebie no i co najważniejsze teściowej nie ma od południa wiecie już marzy mi się swój domek często teraz o nim myślę bo w końcu są widoki
idę wykąpać moje brudaski i mam wolne...zajrzę później