reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam, U mnie dzisiaj piekna pogoda, a ja leze w łóżeczku. Pospałam dzisiaj do 11:szok: normalnie w szoku byłam:happy:
Korba no ja myslalam o Jasiu, ale Daniel kreci nosem i woli Franka.Chyba ze powróci jeszcze opcja Filipa:-D Narazie sprzeczamy co do imienia:)
wolfheart to mozliwe ze obie bedziemy miały Jaśków:-D
Gaju dobrze ze juz jesteś na l4 i odpoczywasz
Karolinkare gratuluje podwojnych dobrych wiadomosci, wiedziałam ze musi byc dobrze:-D
marietta co za cham z tego lekarza:wściekła/y:wspołczuje takiego potraktowania
Mycha 3mam kciuki zeby miesniak sie juz nie powiekszal

Dzieki dziewczyny za wsparcie, teraz leze z pokora i mysle tylko o synku, który rosnie pod serduszkiem:-)

reklama
Moze poprostu poszukaj innego lekarza ,popytaj znajomych ktory jest lepszy.Mysle ze czasem naprawde warto pojsc prywatnie i zaplacic do dobrego lekarza niz umierac z niepewnosci tym bardziej ze jestes po dwoch poronieniach. Glowa do gory !!!!

ja ogólnie mam lekarza "ciązowego" 50km od miejsca zamieszkania chodze prywatnie i nie załuję ani grosza ktore u niego zostawiam bo jest swietny tylko on ma duze kolejki ciezko pzrelozyc wizyte i dlatego poszlam na badanie do miejscowego ale przyzekam ze to bylo poraz ostatni

witam dziewczyny i aż przyjemnie się czyta...u każdej coś nowego;-);-);-)
Marietta, rozumiem, że się amrtwisz bo swoje przeszłaś..ale.... Dopiero przy 30tc mniej wiecej dzidziuś musi kopać codziennie:tak: Ja w pierwszej ciąży eż pod trzech dniach leciałam na usg do szpitala i za każdym razem było wsio ok. Mały wierzgał a ja nie czułam, bo to też kwestia ułożenia. Byłam w 26tc jak lekarka mi powiedziała, że jeszcze nie musi być codziennie:tak:
A że czujesz nisko...to tak jak ja..wszsytkie ruchy, kopniaczki są bardzo nisko i zwykle bolesne albo bardzo nieprzyjemne...na pewno się nie stresuje bo to nie pomoze:tak:
A swoją drogą to wiesz co...w pysk bym dałą takiemu "lekarzowi" co za dupek...jeśli bardzo Cie to martwi to idź prywatnie...
Gaja odpoczywaj babo ile się da!!! już dawno powinnaś leżeć i pachnieć a nie do roboty łązić:confused2::confused2: Dobrze żeszyjka trzyma chociaż. Moja tez główka już przygotowana no i siedzi tak nisko jak się tylko dało:sorry::sorry::sorry:

Co do porodów to mnóstwo wiadomości i opinii jest na wątku poród:tak::tak:

A ja się Wam przyznam do dziwnych snów...albo nie snów:eek::eek::eek:Od tygodnia co noc śni mi się że bobas mnie kopie. Ale tak mocno, że aż boli, tak jakby już kilogramowy maluch rozpychał się po brzuchu. Przez sen czuję ból, ale wiadomo budze sie i nie wiem czy to tylko sen...a potem chodzę zakręcona całymi dniami:eek::eek::eek:

dziekuje posłucham mamusi doświadczonej w tej kwestii ale mi już czarne mysli przez glowę przeszły moze jestem panikara ... kerna ja byłam właśnie prywatnie i ten sam lekarz przyjmowal mnie do szpitala przy drugim poronieniu : to byl wieczor zrobil mi usg dziecko bylo ale za male na swoj tydz rano ponownie zrobil mi usg przed oczyszczeniem i stwierdzil ze dziecka nie ma i sobie cos wymyslilam i dlatego juz teraz uprzedzam domownikow ze wole w domu rodzic niz w tutejszym szpitalu!

lilu-sn ale to masakra jakas byla...

Co do humorow to u mnie znowu doly czesto sie zdazaja-raz jestem przeszczesliwa a za chwile zycie nie ma sensu...:(

a mdlosci tez mam zawsze jak nie zjem czegos na czas,i zaczyna sie bledne kolo bo mnie muli to juz nie chce mi sie jesc a im dluzej nie zjem tym gorzej sie czuje...

wczoraj same dobre wiadomości były a dziś.... ja jestem na przymusowym zwolnieniu lekarskim bo macica mi twardnieje... dostałam dopochwowo luteinę no-spę i magnez i mam się zgłosić do lekarza za 2 tyg.... Jak narazie jest ok ale dziś przestraszyłam się nie na żarty...

Ja czasami to mam az wyrzuty sumienia kiedy zycie wydaje mi sie bez sensu bo przeciez nie mam powodu a jednak tak to bywa z naszymi humorami
powiedzcie mi dziewczyny czy tez macie uczucie wieczorem , że skóry za mało na brzuchu ??

ojej Justynko mam nadzieje że wszystko szybko przejdzie i będzie dobrze aż do września.
Biedne te nasze brzuchatki że muszą takie stresy i bóle przechodzić. Trzymam cały czas kciuki za was!

Calineczko codziennie od jakiegoś czasu tak mam że wieczorem mam problem z podebraniem skóry do zastrzyku.

wczoraj same dobre wiadomości były a dziś.... ja jestem na przymusowym zwolnieniu lekarskim bo macica mi twardnieje... dostałam dopochwowo luteinę no-spę i magnez i mam się zgłosić do lekarza za 2 tyg.... Jak narazie jest ok ale dziś przestraszyłam się nie na żarty...

Dokladnie to samo dostalam:luteine,nospe 3razy na dzien i magnez 2 razy.Tez na twardnienie -nie martw sie damy rade:)

tylko ze ja mam luteine podjezykowa

calineczko-tez tak czasem czuje ze mam powody by byc mega szczesliwa a czasem mam dola i ze nie powinnam...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja czasami to mam az wyrzuty sumienia kiedy zycie wydaje mi sie bez sensu bo przeciez nie mam powodu a jednak tak to bywa z naszymi humorami
powiedzcie mi dziewczyny czy tez macie uczucie wieczorem , że skóry za mało na brzuchu ??

o tak i jest to masakra, mnie juz ewidentnie brak skory :-) a tak na powaznie to skore mam naciagnieta i wogole zaczyna mnie swedziec coraz bardziej i na brzuchu zauwazylam dwie malutkie rozowe kreski to chyba poczatek rozstepow smaruje sie dwa razy dziennie ale mysle ze nie dam rady uniknac..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry