reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

A może to naczyniak?!To nic groźnego.Teraz co raz więcej dzieci się z tym rodzi.Są naczyniaki płaskie(mają czerwony kolor-mój Oli ma takie na początku myślałam że to ptówki)i są wypukłe-czasami schodzą.

reklama
Tak wogle to dziewczyny do poniedziałku.W weekend mam szkołę.Siedzę tam od 7.30 do 21.05:baffled:katorga.Dwa dni po 14 godzin.Mój M wraca jutro z delegacji i w poniedziałek jedzie z powrotem.A ja go nie będe widzieć:-(
A tak z innej beczki dziś dostałam@:-) odstawiłam tabletki w zeszłym miesiącu i dostałam@ jak w zegarku:-D

Dobry Wieczór :-) faktycznie panuje jakiś wirus. dopadła mnie angina czy coś :-( mam nadzieje że mały się nie zarazi :-) Naszczęscie czytałam dzis że od 21 ma się poprawić pogoda :-)

A ja mam wielki dylemat 17 kwietnia mam wyjechać na wesele na trzy dni no i tu pojawia sie problem bo nie chce zostawiać na tyle dni małego. Fakt będzie pod dobrą opieką mojej mamy ale to będzie pierwszy raz jak zostawie na tyle dziecko i teraz nie wiem co robic :confused: ...

A teraz życzę Miłej Nocy i Sympatycznego Dnia :-)

Ja tez mam taki problem,chcemy jechac do Rzymu na weekend i nie wiem jak ja Kinie zostawie.. w sumie to ma byc lipiec bedzie troszke starsza...

Dziewczyny jak pobierałyscie mocz waszym szkrabom do badania to do woreczka czy do pojemniczka wyjałowionego?? Ja musze pobrac małemu na mocz ogólny, wiecie ile toego rzeba 10ml, 20ml??:-D bo nie wiem czy uda mi sie tyle nałapac:-)

Ja pobierałam do woreczka, czekałam 20 min (nie zostawiałam pod pieluchą tylko trzymałam cały czas) po czym już miałam zrezygnować i Mała siknęła, a że już woreczek odsunęłam to miałam rękę mokrą, ona ciuchy i w ostatniej chwili złapałam trochę do worka. Jak się okazało w zupełności wystarczyło:)

Livii cieszę się bardzo, że dajecie sobie powoli radę z chorobą. U nas poprawy nie ma. Mała jak kasłała tak kaszle dalej. Zaczynam się powoli załamywać. Niby noce ma spokojne, pokasłuje sporadycznie, ale jak już miałam nadzieje, że jest lepiej zaczęła kasłać. Długo czekałaś na poprawę? Dzisiaj 3 dzień podawania antybiotyku i nic. Zaczynam poważnie się martwić. Coś jest nie tak, tylko co?

Fredka poczekaj jeszcze na poprawe, trzeci dzien to dopiero;-)
liviiiaa nie jestes w ciazy, wiec na pewno @ przyjdzie, ja tam bym na twoim miejscu nie tesknila za nia haha;-)
siwaq my dostalismy ze szpitala taka prezerwatywke do siusiania;-)

Nawet mi nie mowcie o zostawieniu maluszka bez matczynej opieki!!! Ja wylatuje sama do Hiszpanii 28 kwietnia i juz za nim tesknie!!Pociesza mnie jednak fakt, ze Adus zostanie z osoba mu znana, czyli tatusiem!!Gorzej jak np z bnabacia albo ciocia ktora rzadko widuje;-)

reklama
Dziewczyny jak pobierałyscie mocz waszym szkrabom do badania to do woreczka czy do pojemniczka wyjałowionego?? Ja musze pobrac małemu na mocz ogólny, wiecie ile toego rzeba 10ml, 20ml??:-D bo nie wiem czy uda mi sie tyle nałapac:-)

Woreczki falszuja wynik , maja kontakt ze skora. Najlepiej lapac do sterylnego kubeczka my tak robimy i to kilka razy w miesiacu ostatnio siedzialam nad malym oj ciezko bylo.
Najwazniejsze zeby posiewu nie robic w woreczku a mocz ogolny mozesz probowac.

Fredka u nas tez po pierwszych dniach nowego antybiotyku nie bylo poprawy.Michal zachorowal 28 lutego i od tamtej pory kaszel teraz bierze klacid 6 dni i teraz dopiero widac poprawe ale do tego jeszcze sie inhalujemy 2 razy dziennie.Mysle ze to duzo daje bo rozszerza oskrzela i ulatwia przy kaszlu.Lejemy do inhalatora sol fizjologiczna i 8 kropelek berodualu. Teraz Michas rzadko kaszle ale jeszcze tak mu charczy i chrapie przez sen strasznie. Wazne tez zeby oklepywac.
No i u was czesto sa wymioty wiec moze jak przyjmie antybiotyk to zaraz go ulewa i dlatego nie ma poprawy.Sprobuj dawac jakis czas po posilku zeby sie nie ulewalo juz ja podaje strzykawka i Michal nawet ladnie go pije pomalu pozniej daje troszke herbatki ( ale tez malo zeby nie ulal) i nie podnosze go bo czesto przy odbiciu ulewal. po godz dopiero gdzies go karmie i jest juz dobrze. I pamietaj koniecznie o probiotyku najlepiej DICOFLOR jest przeznaczony chyba jako jedyny dla alergikow . my dajemy 2 razy dziennie kapsulke do jedzonka.To bardzo wazne bo klacid jest silnym antybiotykiem i wybija wszystkie bakterie z organizmu dlatego trzeba uzupelniac

Ostatnia edycja:
Do góry