reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

dziękuję w imieniu młodej :-D
a co do "dziwnych" nocek to zrzucam to na ząbki, może niebawem wyjdą i dla tego moja słabo śpi a Oli u Mili tez najspokojnieszy nocką nie jest :eek:
Właśnie mnie to dziwi bo Oli ogólnie śpi całymi nocami i spokojnie.A od kilku dni jest problem.Wierzga dupcią do góry aż całe łóżeczko się trzęsie:eek:Wcześniej też spał bez smoka nawet smok mu nie był potrzebny.A teraz tylko wypadnie i cały dom jest na nogach!:eek:
A o co chodzi z tymi tygodniami i humorkami maluchów bo czytałam o tym ale jak prawdziwa blondynka nie jarze dokladnie z tymi tygodniami itp.

reklama
Dooda wydaje mi się że kolor oczu zmienia się gdzieś w pierwszych 3 miesiącach ale nasza córka ma ciemnoszare a my obydwoje mamy brązowe więc może się jeszcze zmieni:confused2:
Szyszunka jaki owocowy obiadek masz dzisiaj;-)
Mulatka trzymam za was kciuki
Henrietta zgadzam się z tobą że tegoroczna zima była fajna i nareszcie śniegu pod dostatkiem:tak:
Ja też więcej dzieci nie planuję, dwójka mi wystarczy tymbardziej ze mam już i syna i córę ale nigdy nie wiadomo jakie los ma wobec nas plany...

My już raczej nie planujemy 3..no, ale nigdy nie mów nigdy. ;-)
Pisałyście o spacerówkach- ja też rozglądam się za jakąś- gondolka fajna, ale spacerówka jakaś wielka mi się wydaje. Póki co może być- ale już wpisałam wózek na listę zakupów. Jak na razie na pierwszym miejscu mam fotelik do samochodu.

O jedzonku pisałyście- Szyszunko-ale mi apatytu narobiłaś....:-D

Odnośnie skoków rozwojowych- u nas właśnie jest- miałam Wam napisać, że u nas to walka z ubieraniem- przy zmianie pieluchy ile ja się muszę namęczyć- cały chodzi na wszystkie strony. Namacha się nóżkami, dupcią nawierci-szok!:szok: Ale nie zauważyłam jeszcze jego lęku przed obcymi. Jak na razie uważnie tylko patrzy ale po chwili się uśmiech ( no, wyłączając moją teściową..;-)).

Zmykam na kawusię- miłego dnia!

Dzisiaj nad ranem zostałam ciocią:) moja najbliższa kuzynka urodziła synka:) strasznie się cieszę:)
Gratki dla Was:-D Dla ciebie ciociu i dla swiezo upieczonej mamuski :rofl2:

A teraz mam zmartwienie czy nie dolacze do listopadowek :sorry: cos mi sie okres spoznia i jakos ani widu ani slychu chyba sie musze wybrac do lekarza ...
Mi tez sie spoznia powinnam dostac 17 lutego.... ale ponoc po porodzie i po karmieniu moze byc nieregularny na poczatku.. wiec chyba przeczekam jakos do nast,bo w ciazy raczej nie jestem :laugh2:
moja nie przespała spokojnie nocki a i mamie nie dała się wyspać.
Pochwalę się ponieważ dziś kończy 5 m-cy , hmm może dlatego taka nerwowa w nocy byłaq :-D
Wszystkiego Najlepszego :-D

Laseczki wpadam tylko na chwilę, więc wybaczcie że nie prześledzę wątków, wiem że trzymałyście kciuki za co bardzo dziękuję i proszę trzymajcie dalej. Maciek w nocy dostał gorączki 39'C i dziś po wizycie u kardiochirurga został przyjęty na odział dziecięcy. Dobra nowina jest taka że od ostatniego badania wada się nie pogłębiła i jeśli Maciek osiągnie wagę 10 kg to mamy termin operacji na maj. A teraz zmykam spakować nam rzeczy i wracam do mojego małego pacjenta,jak tylko będę miała okazję to dam znać co i jak.
Oj kochani moi! Trzymamy kciuki,oby wszystko sie dobrze ulozylo i wracajcie szybciutko! ;-)

Szyszunka wiem coś co to znaczy jak dziecko nie chce jeść, u nas duża poprawa na tym etapie przynajmniej u starszej córki!!Pisałam już, że małej podawałam syropek na apetyt wg mnie trochę poskutkował, ale podaję Ci link gdzie są przepisy typowo dla dzieci, wiadomo że wygląd w tej kwestii robi cuda:-):-)Może coś ciekawego znajdziesz dla swojej Amelki:):)A swoją drogą moja mała Amelka nie bardzo chce jeść i to już chyba trzeci dzidziuś o tym imieniu niejadek, może to właśnie to imię!!!
Wielkie Żarcie - Przepisy - Dla dzieci

A ja wczoraj w gazecie wyczytalam przepis na kisiel morelowy (od 7 miesiaca) morele woda i maka ziemniaczana . myslalam ze maki nie mozna to bezpieczne ??

reklama
można można, ja u teściowej dałam małemu dosłownie spróbować też kisiel własnej roboty, ale z jabłka i czarnej porzeczki, wciagał dosłownie wciągał z łyżki, nic mu się nie stało, morele mam swoje w kompociku, wiec pewnie dzis dam kisielek:)

Do góry