reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

dziękuję w imieniu młodej :-D
a co do "dziwnych" nocek to zrzucam to na ząbki, może niebawem wyjdą i dla tego moja słabo śpi a Oli u Mili tez najspokojnieszy nocką nie jest :eek:
Właśnie mnie to dziwi bo Oli ogólnie śpi całymi nocami i spokojnie.A od kilku dni jest problem.Wierzga dupcią do góry aż całe łóżeczko się trzęsie:eek:Wcześniej też spał bez smoka nawet smok mu nie był potrzebny.A teraz tylko wypadnie i cały dom jest na nogach!:eek:
A o co chodzi z tymi tygodniami i humorkami maluchów bo czytałam o tym ale jak prawdziwa blondynka nie jarze dokladnie z tymi tygodniami itp.

reklama
Dooda wydaje mi się że kolor oczu zmienia się gdzieś w pierwszych 3 miesiącach ale nasza córka ma ciemnoszare a my obydwoje mamy brązowe więc może się jeszcze zmieni:confused2:
Szyszunka jaki owocowy obiadek masz dzisiaj;-)
Mulatka trzymam za was kciuki
Henrietta zgadzam się z tobą że tegoroczna zima była fajna i nareszcie śniegu pod dostatkiem:tak:
Ja też więcej dzieci nie planuję, dwójka mi wystarczy tymbardziej ze mam już i syna i córę ale nigdy nie wiadomo jakie los ma wobec nas plany...

My już raczej nie planujemy 3..no, ale nigdy nie mów nigdy. ;-)
Pisałyście o spacerówkach- ja też rozglądam się za jakąś- gondolka fajna, ale spacerówka jakaś wielka mi się wydaje. Póki co może być- ale już wpisałam wózek na listę zakupów. Jak na razie na pierwszym miejscu mam fotelik do samochodu.

O jedzonku pisałyście- Szyszunko-ale mi apatytu narobiłaś....:-D

Odnośnie skoków rozwojowych- u nas właśnie jest- miałam Wam napisać, że u nas to walka z ubieraniem- przy zmianie pieluchy ile ja się muszę namęczyć- cały chodzi na wszystkie strony. Namacha się nóżkami, dupcią nawierci-szok!:szok: Ale nie zauważyłam jeszcze jego lęku przed obcymi. Jak na razie uważnie tylko patrzy ale po chwili się uśmiech ( no, wyłączając moją teściową..;-)).

Zmykam na kawusię- miłego dnia!

Dzisiaj nad ranem zostałam ciocią:) moja najbliższa kuzynka urodziła synka:) strasznie się cieszę:)
Gratki dla Was:-D Dla ciebie ciociu i dla swiezo upieczonej mamuski :rofl2:

A teraz mam zmartwienie czy nie dolacze do listopadowek :sorry: cos mi sie okres spoznia i jakos ani widu ani slychu chyba sie musze wybrac do lekarza ...
Mi tez sie spoznia powinnam dostac 17 lutego.... ale ponoc po porodzie i po karmieniu moze byc nieregularny na poczatku.. wiec chyba przeczekam jakos do nast,bo w ciazy raczej nie jestem :laugh2:
moja nie przespała spokojnie nocki a i mamie nie dała się wyspać.
Pochwalę się ponieważ dziś kończy 5 m-cy , hmm może dlatego taka nerwowa w nocy byłaq :-D
Wszystkiego Najlepszego :-D

Laseczki wpadam tylko na chwilę, więc wybaczcie że nie prześledzę wątków, wiem że trzymałyście kciuki za co bardzo dziękuję i proszę trzymajcie dalej. Maciek w nocy dostał gorączki 39'C i dziś po wizycie u kardiochirurga został przyjęty na odział dziecięcy. Dobra nowina jest taka że od ostatniego badania wada się nie pogłębiła i jeśli Maciek osiągnie wagę 10 kg to mamy termin operacji na maj. A teraz zmykam spakować nam rzeczy i wracam do mojego małego pacjenta,jak tylko będę miała okazję to dam znać co i jak.
Oj kochani moi! Trzymamy kciuki,oby wszystko sie dobrze ulozylo i wracajcie szybciutko! ;-)

Szyszunka wiem coś co to znaczy jak dziecko nie chce jeść, u nas duża poprawa na tym etapie przynajmniej u starszej córki!!Pisałam już, że małej podawałam syropek na apetyt wg mnie trochę poskutkował, ale podaję Ci link gdzie są przepisy typowo dla dzieci, wiadomo że wygląd w tej kwestii robi cuda:-):-)Może coś ciekawego znajdziesz dla swojej Amelki:):)A swoją drogą moja mała Amelka nie bardzo chce jeść i to już chyba trzeci dzidziuś o tym imieniu niejadek, może to właśnie to imię!!!
Wielkie Żarcie - Przepisy - Dla dzieci

A ja wczoraj w gazecie wyczytalam przepis na kisiel morelowy (od 7 miesiaca) morele woda i maka ziemniaczana . myslalam ze maki nie mozna to bezpieczne ??

reklama
można można, ja u teściowej dałam małemu dosłownie spróbować też kisiel własnej roboty, ale z jabłka i czarnej porzeczki, wciagał dosłownie wciągał z łyżki, nic mu się nie stało, morele mam swoje w kompociku, wiec pewnie dzis dam kisielek:)

Do góry