reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
szyszunka....ja chęci mam jak i Ty..ale coś z siłami kiepsko..Wszystko trzeszczy, i też nie śpię w nocy przez skurcze:baffled::baffled::baffled::baffled:
Po wczorajszej wizycie u gina wiadomo że poród jest tuż tuż...rozwarcie na palec i szyjka skrócona:tak::tak::tak::tak:
a ja myślałam że urodzę po terminie

witam dziewczyny

ja tez juz na nogach, i za oknem nieciekawie, pochmurno i wietrznie a mialam w planach isc do szpitala na te zajecia o porodzie-i co znow nie pojde-mam coraz mniej czasu;-) chyba nie wazne ze dzis deszcz i zawieja bede musiala pojsc-bo wczesniej ciagle wyszukiwalam jakis wymowek.... a moglam juz dawno miec to z glowy

oczywiscie nie jest to obowiazkowe-ale ostatnio jak byla u mnie polozna to bardzo mnie namawiala

najgorsze ze musze jechac autobusem-mam zakaz uzywania auta az do porodu:wściekła/y: fakt troche nie wygodnie sie jezdzi ale lepiej niz autobusem:baffled: nie cierpie autobusow:wściekła/y:

weszlam dzis sobie na forum sierpnioweczek popatrzec jak to one sie rozpakowywaly i zauwazylam ze wiekszosc 39, 40 tydzien wiec jak najbardziej terminowe dzieciaczki-i u nas tez tak bedzie, wiec spokojnie do wrzesnia:tak:

Witam się i ja.
Wyspana, po sniadanku i kawce. Dzisiaj pada od rana i wieje, ale na szczęscie nie jest zimno, bo muszę jechać do szpitala na wizytę.
Współczuję Wam tych bóli i opuchnięć. Ja na końcu-więc pewnie mam czas na to. Jak mi brzuch tak twardnieje to wystarczy no-spa i ciepły prysznic na brzuszek.
Dzisiaj odbieram wyniki na to białko i pędzę do szpitala. Mam zamiar naciągnąć ich na USG, ale z tego co ostatnio podpytałam to marne szanse, było 1 i koniec. Co ma być to będzie.
Teraz muszę szukać też dentysty, kurcze, ułamał mi się kawałek zęba. A to nielada problem, nigdy nie byłam tu u dentysty, a opinie mają ogólnie nienajlepszą. Zawsze wszystko załatwiałam u "mojego" dentysty w PL. aż się boję.No nic. Kiedyś musi być ten pierwszy raz ;-)
Brzuszek faluje, czyli jak u wszystkich -prawidłowo, a najbardziej to mała wypina mi się z prawej strony.
Nagrałam piosenki dla dzieci i bajki (audio), bedę puszczać małej od początku-zobaczymy. Nie mam tu polskiej TV więc chociaż tyle mogę. Ja uwielbiałam od małego słuchać i czytać bajki, może bedzie miała to po mnie ;-).
Miłego dnia, znikam pod prysznic i w drogę.

Co do książeczek ubezp, to niby na śląsku zastąpiły je kiedyś karty chipowe. No więc stąd moje zaniepokojenie i panika. Nie mam książeczki ubezp, no i nie będę mieć w najbliższym czasie. Kobieta, która się tym zajmuje jest na urlopie i będzie w przyszłym tyg dopiero.... Co gorsze, nawet RMUA nie dostanę bo pozostałe kobietki się na tym nie znają... no, ale nie będę się stresować... Jakoś to będzie... Byle nie urodzić do przyszłego tyg.

Witam się z samego rana. Noc to ja miałam okropną w ogóle od kilku dni mam mdłości, wymioty i biegunkę i nie wiem o co kaman:baffled:. W piątek mam wizytę u gina to popytam o co chodzi.A co u Olghi? Odzywała się coś??

Renifer a cóż to za wieści od rana, że nie chcesz rodzić :)
pomysl sobie, że teraz do końca życia miałabys chodzić z takim brzucholem i miec takie cudne dolegliwości ciążowe he he he
Każda z nas zapewne chce rodzic tylko jeszcze nie każda zdaje sobie z tego sprawę;-);-);-);-);-)

reklama
Dzien dobry :-)
Muszę przyznać że co raz bardziej uświadamiam sobie że to już niedługo. Realne stało się to po wizycie w szpitalu położniczym (odwiedziny u kumpeli) wcześniej w szpitalu byłam jakieś 15 lat temu, tak więc opcje szpitalne to dla mnie horror. Dlatego wqrzyłam się widząc co się tam dzieje- a ponoć to jeden z lepszych szpitali. :confused:
No nic miliony kobiet rodziły przed nami i po nas też tak będzie. To taka mała konkluzja na dzień dobry

Do góry