reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dzień dobry :-)
No tak, wczoraj kończyłam z Wami dzień, dziś zaczynam. Chciałam się tylko przywitać, właśnie się zbieram na wizytę u gina, ciekawe co mi dziś ciekawego powie....
Miłego dnia dziewuszki :tak:

reklama
Ja dziś do 8 tylko pospałam, zaraz śniadanko i poleniu****e sobie w łóżeczko:tak:
Moja dzidzia od kilku dni tak szaleje od ok. 20:00 - 21:00 aż czasami myślę, ze wyskoczy przez pępek, tak brzuch mi podskakuje i lata na wszystkie strony:-D a w dzień w miarę spokojna.
Jutro o 19.10 wizyta u gin. jestem ciekawa, czy coś się ruszyło. Ostatnio rozwarcie było na opuszek palca, mam nadzieje ze teraz będzie większe;-)
Dziś zaczął mi się 39 tc:-) jeszcze 2 tygodnie do terminu z OM, a z USG tylko 4 dni:tak:

dzień dobry... dawno nie pisałam tu na ogólnym, przypominam się i melduję że ciągle w dwupaku! :-D
co do książeczek ubezpieczeniowych, to teoretycznie nie są potrzebne, bo kobiety w ciąży mają gwarantowaną opiekę lekarską i szpitalną bez jakichkolwiek papierów... ale wiadomo oczywiscie, że prawo swoje, a biurokracja swoje i lepiej jednak coś mieć :dry: ta z zakładu pracy jest ważna niestety tylko miesiąc :dry:

I ja się witam nawet w miarę wyspana:tak:
Chociaż w sumie noc była mało przyjemna...czułam strasznie mocno swoje opuchniete stopy, drętwiały mi dłonie. Ta końcówka ciąży to na prawdę hardcor :baffled::baffled:
Elinek ja jeszcze wczoraj do tej swojej zapiekanki dorzuciłam trochę makaronu ugotowanego i miałam takie danie "jednogarnkowe" he he

U nas dzisiaj pogoda typowo szkocka ciemno i mokro. Przynajmniej na dworze jest dośc ciepło ale co z tego jak ma padać cały dzień...
Jakis mnie dzisiaj sentymentalny nastrój ogarnął...:huh::huh::huh:

Witam

Ja wreszcie sie zmobilizowałam i zrobiłam badania krwi i moczu- ciężko mi wstać tak wcześnie rano:zawstydzona/y::sorry2: ale się w końcu udało:tak:

Mój brzuch tez faluje i wariuje nieraz mam wrażenie,że maluszek nie bardzo wie którędy się wychodzi i próbuje przez powłoki brzuszne;-)

No właśnie z tym ubezpieczeniem kobiet w ciąży to nie jest chyba tak pięknie. Jak byłam w szpitalu to musiałam mieć książeczkę ubezpieczeniowa, jak bym nie miała to na pewno poruszyłabym ten temat. A co do pobytu w szpitalu podczas porodu i po, to trzeba mieć książeczkę ubezpieczeniowa, bo tylko kobieta w ciąży niby jest ubezpieczona, a jak już urodzi to nie:no:

Witam!U nas pogoda okropna tylko spać pochmuro i pada no jak by mogło być inaczej:-D:-D:-D
Ja mam dzisiaj wizyte w szpitalu o 11 ciekawe co tam mi powiedzą:tak::tak:
zauważylam na brzuchu trzy czerwone plamy wygladaja tak jak bym sie poparzyla pokrzywka i swedza mnie ciekawe co to??
hehe synuś jeszcze spi obok mnie i słysze jak mu burczy w brzuchu:-p:-p
a ja to znowu nie mam pomysłu co dzisiaj na obiad zjadła bym coś np.lasagne albo cos w tym stylu a nie znowu zupe:-D:-D:-D
aha dzisiaj 19 no to mi miesiąc został bo mam termin na 19 września:tak::tak::tak:
no to która następna rodzi???jakoś tak cicho żadne dzieciatko nie pcha sie na świat???

Kizi spokojnie spokojnie niech sie nie pchaja tak bardzo...niech rosna zdrowo w naszych brzuszkach...:tak::tak:
a pogodę widzę mamy podobną. Tylko Ciebie wizyta zmobilizuje do opuszczenia miszkania mnie na razie chyba nic nie jest w stanie wyrzucić na dwór he he:-D:-D

Witam, wiecie u mnie to już norma ze śpie tylko nad ranem, wogóle nie mogłam wczoraj zasnąć, za żadne karby, jak przysnęłam to budziły mnie skurcze, brzuch jak kamień normalnie i ból.......i tak ze 4 razy, dopiero jak sie widno robić zaczęło to jakoś przeszło i zasnęłam (tak na marginesie najczęściej rodzić zaczyna sie własnie w nocy, u mnie też zaczęło się jak się położyłam po ciepłej kąpieli do łóżeczka, bo ciemno i ciepło sprzyja skurczom i wydzielaniu oxytocyny, jak mi ustawały skurcze, to połozna kazała zakładać ciepłe skarpetki - po to je każą chyba d porodu a nie że zimny szpital i zasłaniała okna, tak więc cos w tym jest chyba)
Dziś w planach mam ostateczne porządki w domu, ten instynkt wicia gniazda jest już silny:) chciałabym mieć wszystko na błysk. Poza tym lecę zaraz na śniadanko.
Miłego i spokojnego dnia!
Ps. Moja kolezanka sierpniówka urodziła, ale jej zazdroszczę, ja też już bym chciała!

Aha, co do książeczki ubezpieczeniowej, to ona ma napisane, że po podbiciu jest ważna 6 miesięcy, ale naprawdę jest ważna miesiac, wszędzie mówią, że podbija sie co miesiac i każdy tak wymaga, wiec podbijcie sobie teraz, bo niby ma się 7 dni na doniesienie, ale lepiej mieć aktualną.

reklama
Do góry