reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Chyba będę musiała się z wami pożegnać;( byłam na badaniach i źle wyszło badanie moczu i usg. Serduszko nie bije i wygląda tak samo jak 2 tyg temu;( 13-tego idę na wizytę kontrolną i jak będzie tak samo to kierują mnie do szpitala.. ale wam zazdroszczę:(
a który to tydzień??? nie martw się, może usg jakieś nie takie było, albo najlepiej skonsultuj to z innym lekarzem. Słyszałam już o takich przypadkach że coś wg. jedneo lekarza nie tak , a inny twierdził że wszystko ok. i ten drugi miał rację.

reklama
Hmm Kroptusia mówisz ze w 8tyg robiłaś badania?! To może jeszcze się wstrzymam ze zmianą lekarza:) Zobaczymy następną wizytę mam 11lutego więc się wszystko okaże:)

mam do Was laseczki ;) jeszcze jedno pytanko:) Jak można się zapisać do grupy wrześniowych mam?? Bo szukam i szukam i nadal nic nie wiem...
jesteś już na liście która jest na pierwszej stronie wątku....poznajmy się:tak::tak:

Chyba będę musiała się z wami pożegnać;( byłam na badaniach i źle wyszło badanie moczu i usg. Serduszko nie bije i wygląda tak samo jak 2 tyg temu;( 13-tego idę na wizytę kontrolną i jak będzie tak samo to kierują mnie do szpitala.. ale wam zazdroszczę:(
trzymaj się i koniecznie zrób sobie betę. Znam taki przypadek kiedy dziewczyna jechała już na zabieg i w szpitalu zrobili jej ostatnie usg i serduszko biło. Może Twoja ciąża jest młodsza. trzymam mocno kciuki

A to dziewczyny moj brzuszek naczczo...wieczorem w wiekszych rozmiarach i troszku sie martwie bo 90 w pasie a na liczniku wagi 0,5 kg do przodu czasem pokazuje 1kg eh a w pracy sie kryje z ciaza, teraz tydzien na L4 jak wroce nie wiem ... wywala mi okropnie a na zdjatku i tak wyszedl mniejszy niz jest :D

wow, ale piękny brzusio. U mnie trochę mniejszy jednak:-D

Dostałam jakiegoś plamienia :sad: Zauważyłam brązowo czerwone plamki na matkach bardzie brązowe niż czerwone.:sad: Jestem załamana i wystraszona.:sad: I jeszcze do gina nie mogę się dodzwonić,cały czas próbuję.:sad:

jak plamienie jest brązowawe to nie jest tak źle ale i tak dzwoń do gina. Zrobi USG i zapisze jakieś leki na podtrzymanie. Ja też mam plamienia i mam luteinę i lekarz robił USG i powiedział że niektóre kobiety tak mają.
Ale koniecznie trzeba wykluczyć czy nie dzieje się coś złego, mnie mówił że gorzej jak się plami świeżą krwią.

w badaniu moczu są białe krwinki, liczne bakterie lekarka mi powiedziała,że jest zły. Dostałam skierowanie jeszcze na posiew. Za 10 dni mam przyjść zobaczyć że to może przez bardzo rozregulowany okres... ale nie ma dużych szans;( mam resztki nadziei;(

dziewczyny mam pytanko? czy któraś ma konflikt serologiczny. Bo ja właśnie odebrałam wyniki badań i okazało się że mam Rh- , a mąż +. Co na to wasza gin ? bo ja dopiero wizytę mam 23. 02. i troszkę się martwię tym faktem.

w badaniu moczu są białe krwinki, liczne bakterie lekarka mi powiedziała,że jest zły. Dostałam skierowanie jeszcze na posiew. Za 10 dni mam przyjść zobaczyć że to może przez bardzo rozregulowany okres... ale nie ma dużych szans;( mam resztki nadziei;(

Bakterie w moczu nie wskazują na to ze cos jest źle z dzieckiem ale mozesz miec zapalenie dróg moczowych tak samo większa liczba leukocytów. Zrób ponowne badanie i idź do dobrego lekarza. Głowa do góry!

z ostatniego okresu wynika że to już 9 tydz powinien być a na usg już dwa razy wyszło że to 6-7 tydz i że już powinno być widoczne serduszko:( ja jestem załamana i od wczoraj płaczę;(

Aniu nie załamuj się ! poczekaj wizyta u lekarza wszystko wyjaśni ... nie ma się co martwić na zapas ! trzeba myśleć że wszystko będzie ok !

Kroptusia ale Ty masz duuuuży brzuszek :-) ja mam mniejszy i myślałam, że sobie go wymyślam ... a tu po tym zdjęciu zaczęłam wierzyć że to możliwe ...

Witajcie! Ostatnio nie wchodzilam bo tez mnie pobolewa brzuch, bardzo, moze to z powodu przypadajacej teraz miesiaczki, no i meczy mnie strasznie rwa kulszowa i niestety pewnie nic nie moge brac a ledwo chodze uff.
Kroptusia masz naprawde brzusio ze hoho, ja mam niewiele u mnie 9 tydzien.
Ewelin nie martw sie na zapas nie masz konfliktu tylko narazie niezgodność i musisz wykonywac kontrolne badania odczynu Combsa czy wlasnie nie tworza sie przeciwciala przeciw Twoim krwinkom, bedzie ok.

"Mam takie pytanko kto robił badania na różyczkę , cytomegalię i tokso?? Mam pytanko bo dopiero za tydzien dowiem sie co te wyniki oznaczają ale może Wy coś wiecie: różyczka IgG 73.2 UI/ml dodatni IgM 0.099 ujemny; toxoplasma gondii IgG 29,6 UI/ml dodatni a cytomegalia IgM 0.118 ujemny bo IgG będzie dopiero w czwartek:( "

Witaj naftalanek.Moze pomoze Ci moja odpowiedz: rozyczka igg oznacza ze albo ja przezlas albo jestes zaszczepina tzn. masz p/ciala, toxo tez masz p/ciala i nie musisz sie bac kotkow, cytomeg. igM ze jestes zdrowa obecnie, a igG bedzie oznaczalo czy przeszlas to czy nie. Mam nadzieje ze troszke Ci pomogłam. Pozdrawiam

Napiszcie mi czy duphaston bierzecie po jedzeniu czy mozna tez na czczo?

Jeszcze jedna prosba: nie umiem wkleic takiego suwaczka jak u was - podpowiedzcie cos

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry