reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witajcie kochane,
Kroptusia brzusio super i powem, że wywaliło jak cza :tak: ale fajnie! Ja też już bym taki chciała :)
Widze, że wiele z nas ma wizyte u gina na 10 czy 11 lutego, super będziemy opowiadać :-)
U mnie huuuurrrrraaaa mdłości dziś rano były a teraz dość dobrze się czuje, ale dalej minimalnie muli, zobaczymy jutro ;-)
Ostatnimi dniami przez te mdłości byłam wogóle jak odcięta od świata.

reklama
Dzieki Dziewczyny :))Z jednej strony fajnie z drugiej martwi mnie bo co nie wloze widac go :)) a ja sie w pracy ukrywam i chcialam jeszcze z 2 tyg do konca 3 mc a teraz nie wiem co robic

Witam witam. Parę dni mnie nie było a tu proszę, straciłam wątek.
Wypadłam z obiegu. Ale się rozpisałyście.....

Patrzę właśnie na swój brzuszek... i ... stwierdzam że już galancie go widać.
Trzeba zrobić napad na sklepy z odzieżą ciążową. :tak:Bo niestety, nie ma się co oszukiwać.

Oglądałam Twoje zdjęcie KROPTUSIA - kawał brzuszka masz. Ja mam niby termin porodu o 9 dni później ale mój brzuszek jest zdecydowanie mniejszy.

Witam witam. Parę dni mnie nie było a tu proszę, straciłam wątek.
Wypadłam z obiegu. Ale się rozpisałyście.....

Patrzę właśnie na swój brzuszek... i ... stwierdzam że już galancie go widać.
Trzeba zrobić napad na sklepy z odzieżą ciążową. :tak:Bo niestety, nie ma się co oszukiwać.

Oglądałam Twoje zdjęcie KROPTUSIA - kawał brzuszka masz. Ja mam niby termin porodu o 9 dni później ale mój brzuszek jest zdecydowanie mniejszy.

Eh no nie dobijaj mnie bo nie wiem czemu tak mnie wywalilo bo na wadze albo stoi jak przed ciaza a jak wiecej zejem to czasem 1kg wiecej ale to plus minus 1kg i taki brzuch mialam z cora w 5 mc hehe .... slyszalam ze 2 ciaze szybciej wywala ale bez przesady, bo tluszcz to nie jest inaczej waga by skoczyla

Dodzwoniłam się. Mam leżeć plackiem, a jutro z rana do gina:sad:
Jeszcze dodatkowo przed chwilą miałam sprzeczkę z chłopakiem. Jestem może nie tyle zdenerwowana co bardzo załamana i jednym i drugim faktem. Jeszcze brakuje żebym sama została z tym wszystkim. I jak tu się nie denerwować? Nie mam już siły:sad:

Alex91 myślę, że najważniejsze w tej chwili jest dziecko. A chłopakiem nie martw się... przejdzie mu. Przemyśli sprawę i zrozumie.

Pewnie przemyśli, bardziej mi chodzi o rzeczy jakie mówi, a potem tego żałuje.
Bardzo mnie dziś zranił tym co powiedział.:sad: Zły dzień dzisiaj martwię się o dziecko. Mam nadzieję że noc prześpię.

w ogóle jakos ostatnio skrzydełka mi opadły.... jakos nie wierze ze sie mi uda, ze to jakos sie pozytywnie skończy.... moze jak odpoczne u rodziców, to nabierze to wszystko bardziej rózowych kolorów...

głowa do góry, wypoczynek u rodziców i na wszystko spojrzysz w jasniejszych kolorach, wszystko bedzie dobrze :tak::-D:tak:

Dziewczyny mam takie pytanie ... Wy tu widzę we wszystkim obeznane także może mi coś poradzicie :) jak wiecie jestem studentką, w czerwcu się bronię ... czy mogę gdzieś starać się o jakieś pieniążki z tytułu tego że jestem bezrobotna ?

nie wiem jak jest teraz ale pewnie podobnie : najprawdopodobniej przysługuje Ci jednorazowa wypłata z tytułu urodzenia dziecka ok. 500 zł z opieki społecznej, jeżeli dochód na członka rodziny nie przekracza jakiejśc kwoty ( to wylicza urząd skarbowy) :tak: a rozliczasz sie sama czy jeszcze z rodzicami ???? potem pewnie comiesięczny zasiłek rodzinny czyli 48 zł, becikowe ok. 1000 zł ...... i chyba to wszystkie możliwości .......

Pewnie przemyśli, bardziej mi chodzi o rzeczy jakie mówi, a potem tego żałuje.
Bardzo mnie dziś zranił tym co powiedział.:sad: Zły dzień dzisiaj martwię się o dziecko. Mam nadzieję że noc prześpię.

wypoczywaj, a jutro będzie lepiej wstanie nowy dzień :tak:

a ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie :tak: i moja ciąża wg USG jest młodsza niz myślałam, bo jest pęcherzyk ciążowy, jest tętno płodu , ale "calineczka" jak powiedział lekarz ma zaledwie 3 mm, więc z serduszka nici za 3 tyg kolejna wizyta :tak: i dopiero wtedy wyliczy wiek ciąży i określi termin, i kto wie czy nie załapię sie na październik :tak::-D:tak: więc na szczegóły muszę jeszcze poczekac do 25 lutego .............. :tak:

spokojnej nocy :tak:

Cześć dziewczyny,moze na poczatek przedstawie sie nazywam sie Gosia i mam juz jedna córeczke,która ma 3,5 roczku teraz czekamy na druga dzidzie a mianowicie termin mam na 26go września.Pozdrawian goraco wszystkie mamusie:)

reklama
Dziewczyny u mnie odpukać mdłości dziś od popołudnia odeszły w dal... zobaczymy co będzie jutro.
Jeszcze wieczorem wybrałam się z mężem na zakupy do naszego marketu i pewna baba mnie tak wkurzyła, że hej! Staliśmy za nią, a ona wręku 3 czy 4 batoniki trzymała (ok45-50lat miała) no ok nie mam nic do baby, ale mogła by towar jak wszyscy cywilizowani ludzie położyć na taśmie. Nagle przyszła na nią kolej i ta nic, ani be ani me, a Pani przy kasie przesuneła sobie taśme i zaczeła kasować a skanerze nasze zakupy, więc ja tę Panią wyprzedziłam i zaczełam pakować swoje zakupy do reklamówek. Już pod koniec kasowania w trakcie jak Pani przy kasie przesuwała sobie taśme ta zaczeła podnoscić nasz towar i przerzucać jak by do tyłu i prawie że wyzywać nas że się wepchaliśmy.
Jak wybuchłam to mąż aż oczy zrobił :szok: (ale później przyznał mi racje). Kobieta przy kasie zgupiała patrzy się na nas, na nią, wkońcu ta kobieta wyszła ze sklepu, a ekspedientka do nas w śmiech i mówi "a ja myślałam, ze Państwo razem byli". Ale mi babsztyl ciśnienie podniósł. Ale wiecie co, jest najlepsze, że ta baba niby taka ę ą a maiałam z nią do czynienia w pracy gdzie kiedyś byłam na stażu, ona tam przychodziła jako petent i wiem, że ma papiery o nie równym pod swoim sufitem... więc szybko mi przeszło i też to śmiechem potraktowałam :-D

Dzieki Dziewczyny :))Z jednej strony fajnie z drugiej martwi mnie bo co nie wloze widac go :)) a ja sie w pracy ukrywam i chcialam jeszcze z 2 tyg do konca 3 mc a teraz nie wiem co robic
2 tygodnie jakoś powkręcasz, np że natym zwolnieniu tak się rozleniwiłaś i eksperymetowałaś w kuchni, że ładnie przytyłaś, a że w brzuch Ci idzie, a nie w uda to już taka natura Twoja ;-) kombinuj tak aby te 2 tygonie przetrzymać, a nikt Ci oczami rentgena nie zrobi i nie powie że jesteś w ciąży :) więc głowa do góry :-)

Dodzwoniłam się. Mam leżeć plackiem, a jutro z rana do gina:sad:
Jeszcze dodatkowo przed chwilą miałam sprzeczkę z chłopakiem. Jestem może nie tyle zdenerwowana co bardzo załamana i jednym i drugim faktem. Jeszcze brakuje żebym sama została z tym wszystkim. I jak tu się nie denerwować? Nie mam już siły:sad:
Nie załamuj się, i nie denerwuj, bo dzidzi szkoda narażać na takie stresy, a kobieta w ciąży ma prawo do fochów i niech ten Twój chłopak tak się z Tobą nie kłóci ;-) będzie dobrze, zobaczysz.

nie wiem jak jest teraz ale pewnie podobnie : najprawdopodobniej przysługuje Ci jednorazowa wypłata z tytułu urodzenia dziecka ok. 500 zł z opieki społecznej, jeżeli dochód na członka rodziny nie przekracza jakiejśc kwoty ( to wylicza urząd skarbowy) :tak: a rozliczasz sie sama czy jeszcze z rodzicami ???? potem pewnie comiesięczny zasiłek rodzinny czyli 48 zł, becikowe ok. 1000 zł ...... i chyba to wszystkie możliwości .......

a ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie :tak: i moja ciąża wg USG jest młodsza niz myślałam, bo jest pęcherzyk ciążowy, jest tętno płodu , ale "calineczka" jak powiedział lekarz ma zaledwie 3 mm, więc z serduszka nici za 3 tyg kolejna wizyta :tak: i dopiero wtedy wyliczy wiek ciąży i określi termin, i kto wie czy nie załapię sie na październik :tak::-D:tak: więc na szczegóły muszę jeszcze poczekac do 25 lutego .............. :tak:

spokojnej nocy :tak:
Tak to jest z zasiłkami w POLSCE, 48zł / m-c na dziecko, to na paczkę pampersów dobrych starczy i to by było na tyle, PARODIA dziewczyny nprawdę! a o tych dosłownie jałomóżnach tj becikowe to już nie wspomne, wózek, wanienka i to chyba już byłoby na tyle....
Jarzebinka najważniejsze, że tętno słychać, a może to ma być mała calineczka ;-)

Tym czasem kobietki ide się położyć, do jutra :)

Do góry