reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dzwoniłam do lekarza i powiedział że mam je brać rano i wieczorem po jednej tabletce aż do końca opakowania:) Ulżyło bo się bałam ;D a co do badań to nic mi nie mówił... a jestem już +\- 7 tyg, tego też mi dokładnie nie powiedział... tylko kazał mi przyjść za tydzień żeby zrobić badanie piersi.. Chyba lepiej będzie jak zmienię lekarza...

reklama
hmmm, ja jestem w ciąży około 8 tygodni. Widziałam już perełkę na usg. Następną wizytę mam w czwartek. I na nią mam przynieść wszystkie badania.

Ja wszystkie badania robilam juz po 2 wizycie czyli 8 tydzien, wczesniej nie bylo sensu bo byl 5 nie bylo serduszka, nic...Wyniki ok wiec teraz mam zrobic tylko odczynnik Commbsa ale sie na 1 wyniki wykosztowalam 200 zl te wszystko toxo i cytomegalie, hivy :)

Kroptusiu, z tego co mi się wydaje to na takim samiusieńkim początku nie zlecają badań. Zresztą sama napisałaś. W brzusiu nie było jeszcze nic.

A co to jest za badanie odczynnik Commbsa? Pierwszy raz z tym się spotykam...

Hmm Kroptusia mówisz ze w 8tyg robiłaś badania?! To może jeszcze się wstrzymam ze zmianą lekarza:) Zobaczymy następną wizytę mam 11lutego więc się wszystko okaże:)

mam do Was laseczki ;) jeszcze jedno pytanko:) Jak można się zapisać do grupy wrześniowych mam?? Bo szukam i szukam i nadal nic nie wiem...

No badania zrobilam na 2 wizycie bo na pierwsza polecialam 4 dni po @ :) wiec...potem po 3 tyg byla druga wizyta i juz wsio bylo wiec i karta ciazy i serducho i badania :) Odczynnik Commbsa to na przeciwciala czy sie ma (krwinki czerwone czy cos) badanie ala toxo czy cytomegalia, rozyczka czy sie ma te przeciwciala, poza tym Hbs, WR, morfologia, mocz, hiv i cos tam nie pamietam w sumie 11 :) tylko toxo wyszla nie taka jak trzeba mam uwazac na koty :)a ten odczynnik w starszych lab. moga mowic ze nie wiedza, gdzies mam dokladnie zapisane co to

Chyba będę musiała się z wami pożegnać;( byłam na badaniach i źle wyszło badanie moczu i usg. Serduszko nie bije i wygląda tak samo jak 2 tyg temu;( 13-tego idę na wizytę kontrolną i jak będzie tak samo to kierują mnie do szpitala.. ale wam zazdroszczę:(

reklama
Mam takie pytanko kto robił badania na różyczkę , cytomegalię i tokso?? Mam pytanko bo dopiero za tydzien dowiem sie co te wyniki oznaczają ale może Wy coś wiecie: różyczka IgG 73.2 UI/ml dodatni IgM 0.099 ujemny; toxoplasma gondii IgG 29,6 UI/ml dodatni a cytomegalia IgM 0.118 ujemny bo IgG będzie dopiero w czwartek:(

Do góry