reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Zanka wedlug mnie to Ci sie zaczyna 38 tc ;) te suwaczki tak inaczej pokazuja a Ty masz pelne 37 tyg i juztro pierwszy dzieć 38 przynajmniej tak ja mam liczone no i masz 21 dni do porodu czyli 3 tyg (38,39 i 40 ) ;)
Ja wedlug suwaczka mam 35 tydzien i 3 dni ( z 36 tygodnia) wiec 36 tydzien

Ostatnia edycja:
reklama
oj ja czuje :happy2: od jutra mam rowno miesiac do terminu :happy2: przeciez to tak malutko tym bardziej ze mi soboty momentalnie leca co sie nie spojrze juz nastepna :)

Liiviia- mi też teraz czas leciiiiii....:-D Bo tak faktycznie to już w każdej chwili możemy równie dobrze urodzić:-D. Zastanawiam się kiedy mam ubrać łóżeczko dla Maleństwa...już tak bym chciała ...:-D

Liiviia- mi też teraz czas leciiiiii....:-D Bo tak faktycznie to już w każdej chwili możemy równie dobrze urodzić:-D. Zastanawiam się kiedy mam ubrać łóżeczko dla Maleństwa...już tak bym chciała ...:-D

Ja juz conajmniej 6 razy ubieralam :D no teraz zlozylam ze wzgledu na ta kolyske ale jak tylko przyjdzie to ja rozloze posciel od razu upiore ale ochraniacza i baldacimu prala nie bede wiec bede musiala ubrac juz zeby zdazylo wywietrzec bo to strasznie smierdzi taka nowoscia jakims takim ... octem .. :-D a blizej porodu wyprasuje bo baldachim za pewne pomiety a przy okazji wypale zarazki ;-) ale podusi i kolderki ubierac nie bede jeszcze zeby bylo nie zakurzone :)

mi sączą się wody!!!! byłam u gina i jest ich mało ... teraz się pakuje i pewnie bedziemy jechac do szpitala .... trzymajcie kciuki

No to najdalej jutro bedzie pewnie dzidzius :) bo jak juz sie sacza to nie zostawia tego zeby infekcji nie bylo a chyba 12 h max czekaja od wod do skurczy i wywoluja ;) ale Ci super ja juz tez bym chciala:tak:

Syla24 trzymam kciuki, mi jak sie zaczęły sączyć wody do w 20 godzin urodziłam , wywołali skurcze, poszło dłuuugo ale poszło rozwarcie i w 20godzini10 min po tym jak się zaczęły sączyć wody urodziłam Amelcię, wiec mocno trzymamy kciuki!!!!!
Tylko z tego dobrego, ze to już:) to sięmokazało, ze miałam zakażenie i dlatego wody się sączyły, wiec trzymam kciuki aby było wszystko ok, bo mi połozna powiedziała, że zawsze "Zdrowy normalny" poród zaczyna sie od bóli i skurczy, a jak się sączą wody, to często jest to z jakiejś innej przyczyny, wiec mocno się trzymaj i pytaj oraz proś o wymaz w razie co, choć dziś jest standardem w związku z tymi zakażeniami, ze jak się sączą wody to i tak dają od razu antybiotyk.
Wogóle kochane trzymajmy sie i te ze skurczami i wszystkie, bo to już czas, ja czuję że to naprawdę już niedługo, u mnie już 37 tydz leci, do lekarza idę w piątek, zobaczymy co powie, w poprzedniej ciąży od 37 się nastawiałam, ze to już, co tydzień przychodziłam do domu z płączem, ze nadal nic, byłam już taka umęczona.......w końcu w nocy zaczęły się sączyć wody i dokłądnie w dzień terminu urodziłam córeczkę, dziśnie chciałabym czekać az do 8 września (choć maluszki urodziłyby się tego samego dnia:)), ale zobaczymy, co ma być to będzie.
U nas pogoda znośna, ciepło ale nie upalnie, za mną oczywiście nieprzespana noc, od 01.00 chciało mi się juz siku, a rano miałam dac mocz na posiew, bo jakas pinda w szpitalu zrobiła amelize a posiewu nie!
Nic, lecę odpoczywać.

Ostatnia edycja:
reklama
Syla24-TRZYMAM KCIUKI!BEZBOLESNEGO PORODU ŻYCZĘ!!!
Ja przy 1 porodzie miałam takie sączenie 12 godzin ,dlatego kazali przyjechać do szpitala pomimo braku wyraznej akcji skurczowej-nudziłam sie okropnie czekając na rozwarcie kilka godzin.Oczywiście antybiotyk dostałam na wszelki wypadek .
Ale fajnie:)rozpakowywanko sie zaczęło:-):-):-)
Ja siedzę w robocie,skurcze mam bezbolesne ale denerwuje mnie to i plecy już bolą od siedzenia -o 19 nie będę sie mogła pewnie ruszać..Dobrze że chłodno i deszczyk ,taka pogoda może być do końca wakacji.

Do góry