reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

cześć laski.

nie mam weny zupełnie na pisanie, wiecznie mi niedobrze i wiecznie jestem głodna.

byłam na drugiej wizycie, serducho ślicznie bije, a Okruch ma 2 cm :-) widać było główkę, zarys ciałka, rączki, jak na naszych suwaczkach :-) foto mam, wrzucę później. kolejna wizyta 16 lutego, będziemy mierzyć przezierność karku.

w pracy jeszcze nic nie powiedziałam, ale jestem spokojna odkąd poczytałam w necie, że prawo chroni mnie od pierwszego dnia ciąży, nie mogą mnie zwolnić.

witam wszystkie nowe mamusie! dziewczynki, razem do września się pokulamy, zobaczycie.
nie stresować mi się tu, tak jak Renifer :-) (super że wszystko ok!!!) , bo ja widzicie wszystko ok jest, odpoczywać, skurcze na początku prawie zawsze są bo macica A) nie wie o co chodzi i próbuje się obkurczać B) powiększa się i rozciąga, więc czasami boli. leżeć grzecznie te co mogą, a te co nie mogą to odpoczywać w pracy ;-)
trzymam kciuki za wszystkie następne wizyty i BRAK krwawień.

trzymacie się

aaaa i suwak kłamie i w ogóle to Okruch strasznie duży - wyszedł na 9t 3d :-)

reklama
cześć laski.

nie mam weny zupełnie na pisanie, wiecznie mi niedobrze i wiecznie jestem głodna.

byłam na drugiej wizycie, serducho ślicznie bije, a Okruch ma 2 cm :-) widać było główkę, zarys ciałka, rączki, jak na naszych suwaczkach :-) foto mam, wrzucę później. kolejna wizyta 16 lutego, będziemy mierzyć przezierność karku.

w pracy jeszcze nic nie powiedziałam, ale jestem spokojna odkąd poczytałam w necie, że prawo chroni mnie od pierwszego dnia ciąży, nie mogą mnie zwolnić.

witam wszystkie nowe mamusie! dziewczynki, razem do września się pokulamy, zobaczycie.
nie stresować mi się tu, tak jak Renifer :-) (super że wszystko ok!!!) , bo ja widzicie wszystko ok jest, odpoczywać, skurcze na początku prawie zawsze są bo macica A) nie wie o co chodzi i próbuje się obkurczać B) powiększa się i rozciąga, więc czasami boli. leżeć grzecznie te co mogą, a te co nie mogą to odpoczywać w pracy ;-)
trzymam kciuki za wszystkie następne wizyty i BRAK krwawień.

trzymacie się

aaaa i suwak kłamie i w ogóle to Okruch strasznie duży - wyszedł na 9t 3d :-)

To ma tyle co moj w tym okresie ciazy :) ja wizyta 11.02 :)

Cześć Dziewczyny;

ja nie wytrzymałam i poleciałam dziś rano do gina, choc miałam do swojego wizytę na 03.02.
Poszłąm do innego i powiedziałam o bólach. Nie chciał robić mi drugiegio USG, bo stwierdził, że w pierwszym trymestrze nie powinno się robić za często, czyli jak juz jedno miałam to nastepne dopiero w 12 tc. No i mnie zbadał i powiedział, że te bóle to nic złego, tylko moja macica sie dopasowuje do prawidłowego połozenia (bo mam tyłozgietą). I kazał brac magnez B6 i duphaston. Ale ja już dziś w ogóle nie czuje tych bóli, wiec na razie nei biore duphastonu. Poczekam co powie mój we wtorek.
Więc chyba nie ma się co bólami przejmować:-)

Cześć Dziewczyny;

ja nie wytrzymałam i poleciałam dziś rano do gina, choc miałam do swojego wizytę na 03.02.
Poszłąm do innego i powiedziałam o bólach. Nie chciał robić mi drugiegio USG, bo stwierdził, że w pierwszym trymestrze nie powinno się robić za często, czyli jak juz jedno miałam to nastepne dopiero w 12 tc. No i mnie zbadał i powiedział, że te bóle to nic złego, tylko moja macica sie dopasowuje do prawidłowego połozenia (bo mam tyłozgietą). I kazał brac magnez B6 i duphaston. Ale ja już dziś w ogóle nie czuje tych bóli, wiec na razie nei biore duphastonu. Poczekam co powie mój we wtorek.
Więc chyba nie ma się co bólami przejmować:-)

A moj powiedzial ze usg nie szkodzi wogole dzidzi i mozna spokojnie robic...:) W 1 ciazy mialam co mc usg i cora zdrowa jak byk sie urodzila :-) Teraz mialam w 5 i 8 tyg nastepne w 12 :-)

Witajcie:)
My też mamy termin na koniec września:) myślę, że to bedzię cudowny miesiąc dla naszych pociech:) postaram się dzielić z Wami wszystkimi doświadczeniami i spostrzeżeniami:)
Buziaczki:*:tak:

Hej dziewczyny, ja teraz na chwilke wskoczyłam, bo dziś baaaaaardzo długo spałam, a dokładnie do 12:30 :szok: normalnie tyle nie śpie, a była taka cisza, pogoda za oknem do kitu więc jakoś tak wyszło. Ale dodam, że poszłam wczoraj (tzn tak jak już dzisiaj) spać grubo po 1:00 w nocy :sorry2:

A teraz ide skanować książki które pożyczyłam do mojej pracy lic. i które musze jutro rano oddać, więc zaglądne do Was później.

A co do mojego sampoczucia w 5 tygdoniu i 4 dniu ciąży (wg USG) to nasilające się mdłości, jak wstałam to ciężko było mi dojść do siebie :rofl2: poza tym jak widać senność i bolące cyce jak doniece jak to koleżanka na innym poście napisała ;-)

Witajcie:)
My też mamy termin na koniec września:) myślę, że to bedzię cudowny miesiąc dla naszych pociech:) postaram się dzielić z Wami wszystkimi doświadczeniami i spostrzeżeniami:)
Buziaczki:*:tak:

Witaj. I ja mam nadzieje ze ten miesiąc będzie cudowny, i nie tylko dla naszych pociech ale i dla nas :tak:
Ja dziś nie mam mocy...na nic. Najchętniej bym spała. W pracy udawać że coś sie robi (choć za cholere nie ma co), bo szef łazi i szuka o co by sie przyczepić:wściekła/y:Pogoda straszna, brzuch pobolewa :(,i jakoś mnie tak dziwnie koło serca kuje. :-(. Odkąd dowiedziałam się o ciąży nie biorę magnezu i nie wiem czy to nie od tego. Skurcze łapią i dziwnie drażliwa jestem i niespokojna. JUż sama nie wiem czy brac ten magnez mogę, czy poczekać się na decyzje lekarza......:-(.....ale za to jeśc mi sie aż tak nie chce:-).

Buziaki dla wszystkich

ninonka, to spanie jest zaraźliwe :zawstydzona/y: Ja też ciągle śpię :-D Jeśli już wstanę bardzo wczas, to obowiązkowo muszę później "dospać" bo jestem kompletnie nieprzytomna.

reklama
Oj tak z tym spaniem to racja.:zawstydzona/y: Sypiam do 9 ale bycze się w łóżku do 11. Jak tylko zjem kolacje i wypije ciepłą herbatkę to jakby minie ktoś kijem w tył głowy uderzył i od razu senna jestem. Z tym, że w nocy się budzę i nie mogę zasnąć, bo mi wszystko przeszkadza.:no:
Poza tym na samopoczucie nadal nie narzekam.:tak: Jakoś nie martwię się tym (odpukać) myślę że wszystko jest w porządku.

Do góry