reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny mam pytanko co myslicie o TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) – wspomagające urządzenie położnicze stymulujące ciało do naturalnej walki z bólem

Macie na ten temat jakies informacje, znacie kogos kto to wyprobowal?

Jutro mam wizyte u poloznej wiec ja popytam, ale szczerze to wolalabym poznac opinie innych ciezaroweczek:tak:

reklama
Olgha, trzymamy kciuki, a Olinek to rpawda, nie lepiej zwolnienie wziąć tylko już wykorzystywać macierzyński, a co potem? Ja się bardzo źle czuję i jestem na zwolnieniu, nie dałabym rady już biegać za dziećmi i mój gin od razu dał zwolnienie.
Co do nocki, to zauważyłam już, że jak narobię się w dzień, nalatam, nabiegam i naschylam, to noc do tyłu, macica non stop sie stawia, ani sie na boku położyć, dziś tak miałam, bo wymyśliłam sobie wczoraj porządki w kuchennych szafkach i nie tylko, przy remoncie sie duzo bałagani, wiec chciałam zrobić generalnie porządki i w szafkach, no to miałam noc do tyłu..........
ale powoli dochodzę do siebie, moja mama usypia właśnie córcię, więc i ja się chyba położe.
Trzymajmy się i nie dajmy:)

Olga trzymam kciuki, tyle kciuków zaciśniętych że musi być dobrze :tak:

Ja ubranka będę prała w dzidziusiu, płynu raczej nie kupię.

Już prawie wszystko kupiłam, butelkę do picia/karmienia zamiast Aventu kupiłam Tommy Tepee mam nadzieję że nie będzie gorsza. Pozostały tylko śliniaczki, pampersy i nakładki do karmienia.

Hej,ja miałam horror w nocy-czułam sie ok cały dzień-byłam z dziećmi w parku potem jeszcze film do 12 oglądaliśmy i jak się położyłam to takie bóle ze skurczami że leżeć nie mogłam.Miałam 4 skurcze czysto porodowe -z bólem krzyża i mdłościami do tego duszno okropnie i ciemno przed oczami mi się robiło.Zaraz jadę do szpitala bo od rana ma stawianie macicy ,bezbolesne ale i tak ryczę cały czas i się denerwuje .
Trzymajcie kciuki-nie chcę żeby mnie położyli na kilka tygodni:-(
Życze Ci zeby wszystko bylo dobrze i zebys nie musiala lezec w szpitalu trzymaj sie kochana my wszystkie jestesmy z toba

Olgha i ja trzymam kciuki :rofl2:

Wczoraj siostra sie myta co ja taka spanikowana porodem... Kurde.. 2 mc mi zostaly a tu juz tematy o porodzie, jedna rodzi, druga skurcze, trzecia cos tam... no masakra...i wszystko wraca w mgnieniu oka... A tak sie fajnie chodzi w ciazy...:sorry:

Olgha -powodzenia!

a jasne ze wolalabym isc na zolnienie-ale w UK sa troche inne przepisy i inni lekarze- nawet jakbym miala teraz zwolnienie to w pracy automatycznie by mnie przeniesli na macierzynski i tak- wiec trudno;( ale nie usiedzialabym w pracy juz....

A ja czytalam,ze pracodawca sam moze wyslac na macierzynski,jesli uzna,ze kobieta juz nie daje rady w pracy .. a macierzynski juz sie jej nalezy, takze tak jak olinka mowi, zwolnienie w uk to nie taka prosta sprawa.. Mnie tez sie wszyscy pytali czemu na zwolnienie nie ide :confused: sie nie da tak ot, jak w Polsce :sorry:

reklama
Olgha my też trzymamy za Was kciuki - ja i moja córeczka w brzuszku :tak:
Trzymaj się dzielnie i daj znać co z Wami.

Do góry