reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Wszystkim goraco daje popalic mi tez dzis z rana wybralam sie na badanie krwi z moja mala w wozku i z kolezanka, w drodze powrotnej z centrum stawalysmy w kazdym najblizszym cieniu, i w sumie calkiem niedaleko domu bylysmy wstapilysmy jeszcze do sklepu bo w lodowce swiatelko tylko swieci, i tam byl punkt kulminacyjny zaczelo mi sie na maksa robic slabo zaplacilam przy kasie i usiadlam kolo kolezanki na murku w sklepie bo tak fajnie chlodno ale czulam ze goraco tylko sie poskladalo na to ze mi bardzo slabo a wszystko i tak wyszlo przez zoladek bo mnie co jakis czas pobolewal i chyba sie dzias troszke rozregulowal, wiec zadzwonilam po znajomego z autem i przywiozl nas do domu i mi wszystko przeszlo, a pani ekspedientka na kasie mowi ; zeby nam tylko pani nie zaczela rodzic tutaj, heheh smiac mi sie chcialo chyba od razu bym im tam nie urodzila po paru niewyraznych minach dobrze by bylo tak rodzic :-D

reklama
I u mnie dziś "wicie gniazda":-). Nasprzątałam się i teraz właśnie padłam.Nie mam nawet siły nogą ruszyć:tak:. A jeśli chodzi o nogi właśnie, to zauważyłam, że naczynka mi pękają. Zaczynam przypominać babcię:baffled:...

a ja pozdrawiam już ze wsi Polskiej ... tutaj też gorąco i słonecznie, ale jednak na powietrzu, wśród przyrody przyjemniej niż na blokowisku :tak: a domek parterowy i chłodny więc przyjemnie :tak: a mały w baseniku już się zdąrzył wyszaleć :tak::-D:tak:

Michasia, to teraz odpoczywaj, bo może faktycznie dałaś sobie za szybkie tempo :tak:

Syla, zaświadczenie do becikowego potrzebne jest chyba dopiero babkom rodzącym w listopadzie, więc myślę, że z tym nie powinnaś mieć problemów :tak:

a i tak zaraz chyba będzie padać :cool2:

przyjemnego popołudnia:tak::cool2::-D

I u mnie syndrom wicia gniazda postępuje.I co najważniejsze sprawia mi to frajdę.:-)
Układam w szafach, segreguje ubranka no i kupuje co prawda wszystko przez internet ale i tak cieszy:-).
Gorąco strasznie ale właśnie pada to może będzie lepiej.Jutro kończę antybiotyk i bardzo bym chciała żeby zapalenie minęło_Okaże się po badaniu jutro i wizycie dopiero w poniedziałek.
Pozdrawiam!!!!

Jarzebinka Dzięki :-) właśnie czytałam już gdzieś ze to od listopada obowiązuje
Michasia gniazdo gniazdem:tak: ale powolutku chciałabyś wszystko na raz posprzątac. Uważaj na siebie bo to nie żarty niedośc ze jest duchota to jeszcze wysiłek i krwotok z nosa gotowy .... niedobra dziewczyna!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:
Elunia a ty lez i odpoczywaj jak Cię wszytko boli :tak:

U mnie wicie gniazda zaczęło się chyba w maju i tak naprawde w szafach mam poukładane, stare rzeczy tez wyrzucałam bo to tylko miejsce niepotrzebnie zajmuje. Teraz to uzupełniam braki mieszkaniowe bo jak wiadomo po ślubie nie na wszystko było nas stac a teraz bez niektórych rzeczy ciężko jest funkcjonowac.... Zamówiłam dzis stół i krzesła więc bedziemy mieli gdzie jesc wspólne posiłki, odebrałam z naprawy mikrofale do stała chyba 3 miesiące zepsuta:confused: Muszę kupic kołdre, poduszki i dokupic pare garów:-) bo nam ze 3 hehe taka kucharka ze mnie:-D

Oj dziewczyny...uważajcie na siebie bo ta duchota w połączeniu z wysiłkiem nie wróży nic dobrego...a przecież wszystkie szczęśliwie chcemy dotrwać do tego naszego września :)
Piszecie tyle o tym syndromie wicia gniazda a ja nadal na niego czekam :sorry2: fakt, ze całkiem niedawno się przeprowadzałam więc generalnie wszystko jest jeszcze pięknie na swoim miejscu ale myślę, ze za jakiś czas na własnej skórze poczuje to o czym tak teraz intensywnie piszecie. :tak:

Hej dziewczynki.
Taki dziś upał że oczy mi na wierzch wychodzą:szok:. Jeśli chodzi o puchnięcie to ja ostatnio będąc w szpitalu dowiedziałam się że nie można tego lekceważyć, więc uważajcie> lekarz kazał mi pić 2,5 litra płynów- a ja nawet litra nie mogę:wściekła/y:To również może być obiaw zatrucia ciążowego lub złej pracy nerek naszych albo maleństwa.

reklama
Już grzecznie odpoczywam;-).
Krwotoki z nosa miałam przed ciążą- teraz jakoś mam z tym spokój:-).
Co do picia to staram się dużo pić - no i oczywiście wtedy biegam ciągle do wc:-D. Mój M dziś w nocy, w śnie kiedy tak właśnie wstałam powiedział, żebym tak nie biegała, bo się przyzwyczaję;-). Jakby to było zależne ode mnie...:-D Chyba mu się coś śniło.:-D
A odpoczywając- głód mnie naszedł...:tak: Co by tu wciągnąć.....hmmm....?;-):-D:sorry2:

Do góry