reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

o fuj fuj fuj Fleksja puszcza okropne bąki :baffled:
ale już znam przyczynę... Pedigree... na początku jej dawaliśmy i kilka bąków się zdarzyło.. później na spróbowanie dostaliśmy od weterynarki takie specjalne jedzonko... było ok.... ale stwierdziliśmy że za drogie... potem kupiliśmy royal canin i też nieźle to tolerowała... a teraz skończyło się royal nie miał kto do zoologicznego jechać a u nas w sklepie tylko pedigree.. no i mała już po 2 porcjach i nie umiem z nią w pokoju wysiedzieć... jestem pewna, że to od tego bo nic poza suchą karmą jej na razie nie dajemy... masakra jakaś... nie chcę tu robić anty reklamy bo możliwe, ze na każdego piska to działa inaczej... ja wysiadam... :baffled:

ELi oj współczucia. Ja pierwszy raz jak moja suczka bąka póściła (wtedy nie wiedziałam że to ona ) to nawrzeszczałam na M, że puszcza cichacze mi przed nosem:-D.
A co do karmy to mi powiedziała taka pani w zoologicznym że to pedigrii to troche przereklamowane jest. Tylko trzeba karmę dopasować do pieska, bo czasem cos naprawdę dobrego oikazuje sie nietolerowane przez innego pieska.
My w tym momencie kupujemy naszej Kajce na zmianę chapi ( kurczak + miks warzyw) i Duffii z Kauflandu. czasem jej to mieszamy .I wcina. A wcześniej prze pedigrii albo nawet prze royalu miała biegunke.
Musisz trochę popróbowac a na pewno znajdziesz odpowiednią karmę dla Fleksji i wszyscy będziecie zadowoleni.:-)

(...)

ps Inka... co do glaskania brzucha.. no doktorek powiedzial mi tylko by unikac tego glaskania, robic to jak najrzadziej.. a ze ja mu ufam, to sie stosuje... zwlaszcza ze jak mowia dziewczyny jest mozliwosc spowodowania skurczy czy nawet odklejenia lozyska... a mi i bez tego ciaza jest zagrozona ...

Vanila mi też doktor powiedział, żebym nie głaskała, (bo to prowadzi do skurczy i odklejenia sie łożyska,) ale ja zagadałam już go na ten temat. Jednak wtedy nie wspomniałam o kremach a i on na ten temat nic nie powiedział. A ja sobie raz wklepywałam , raz nie. I później zauważyłam że czuje ruchy wtedy kiedy nie wklepię kremu...Więc chce go zapytać czy to cos ma wspólnego...a widocznie ma :-).

Dziś mam wizytę i muszę przyznać że mam pietra. Po pierwsze twardniejący brzuch wieczorami, po drugie mam nadzieję, że dzisiejszy wynik tego przepływu krwi będzie w normie...a nie tak jak ostatnio :-(.

I już bym chciała aby ten tydzień sie skończył. Od rano do wieczora jesteśmy zaganaiani. Kuchnia już prawie gotowa. Oczywiście prawie, bo okazało się, że jedna szafka była pęknięta i bez półki to zrobiliśmy reklamację i teraz czekać trzeba \tydzień na nową:no:.
Znalazłam komodę do pokoju, ale żeby ja teraz kupić i wstawić to musimy sprzedać komputer i biurko ( heh na szczęście mój brat jest zainteresowany) a kupic laptopa. Niby mamy duży pokój a jak przyszło co do czego to mało miejsca z każdej strony :confused:.
A wczoraj myślałam, że wyjdę z siebie. Na automoto znaleźliśmy auto. Ale jakies 100 km od nas. Koleś prze tel. zachwalał , opis tez super. Zdjęcie idealne....A jak przyjechaliśmy to....kolor inny niz na zdjęciu:confused: ( zdjęcie-granat.metalik, real- matowy ciemny fiolet), jak go odpalił to chodził głośniej niz nasze dojechane już auto, a jak sie przejechaliśmy nim to stwierdziłam, że za 1000 bym go nie wzięła. A chciał 5000 :confused:. MASAKRA. Najgorsze, bo zraziłam sie już do tego modelu co chcieliśmy kupić :baffled: .

Nic, życzę wam miłego dnia, słońca i udanych wizyt i lekarzy :-)

reklama
eli, my zaczynalismy od tej karmy:
HILLs CANINE PUPPY LARGE BREED - Dla szczeniąt dużych ras. Od odsadzenia do 1,5 roku. :: karma dla psów

i pies po niej lśnił, był śliczny i wesoły... nigdy sie nie spotkałam z tak dobrą karmą...
niestety dawała nam nieźle po kieszeni, wiec przeszlismy na Purinę
DOG CHOW ADULT CLASSIC - W pełni zbilansowana karma dla dorosłych psów. Na bazie kurczaka i ryżu. :: karma dla psów
i cały czas sie jej trzymamy.... jest dosc dobra, po pedigree psu zaczeła wypadac siersc, wymiotował tą karmę i ogólnie sprawiał wrażenie strasznie chorego... takze równiez nie polecam,...

naftanalek na pewno dzidziulkowi nic nie będzie! :tak:Życzę, żebyś jak najszybciej pozbyła się tej bakterii głupiej...
Olgha gratuluję imponujących wyników ;-)
wrześniówka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
Ewa87 a no wredota wredota ;-):-D Ale dobrze, że wszystko ok

Naftanalek zrób sobie badanie z krwi CRP. białko c reaktywne. ja robilam, oznacza ono czy jest jakies zakazenie. chodzi o zakazenie wewnętrzmaciczne.

Olgha - mam do Ciebie pytanko! czy Twój drugi poród był łatwiejszy i krótszy?
bo mi sie taki marzy... :blink:
Pierwszą rodziłam 6 godzin-czop z krwią odszedł mi dobę pzred porodem i lekko sączyły mi się wody więc całą dobę wiedziałam że lada moment ...ale takie ostre skurcze 6 g.
Oliwkę 3 godziny ostrych skurczów ,od przyjazdu na porodówkę 4 .Kiedyś już pisałam że mimo tego że poród był krótszy to strasznie namęczyłam się przy parciu
.2skurczów wogóle nie miałam i lekarki spanikowały bo główka już wychodziła i utknęła jakby,lekarka położyła się na brzuchu i jakoś wypchnęłam mojego tłuściocha(4100).
Rozmawiałam z kilkoma koleżankami które mają już 3 dzieciaczków i każdy poród inny,jedne expresowo a inne na wywołaniu leżały.
Osobiście nie mogę już się doczekać września,pomimo tego ze wiem jak to boli to najcudowniejszy ból na świecie i jestem szczęśliwa że już czerwiec:-)
Dziś znowu do 19 w pracy siedzę a jutro już bedę miała neta w domu,pogoda masakryczna w krakowie ,leje i burze cały dzień-do tego parno i czuję że ciśnienie b.niskie bo kawą muszę się ratować z rana.
Może warto powoli zkładać wątek porodowy w którym mamy z doświadczeniem z poprzednich p.będą dzielić się swoimi przeżyciami.???

Oj chyba juz sa dwa takie watki.. terminy porodow i porod naturalny czy cc.. ja osobiscie mysle,ze tam mozna gdzies sie wepchnac z takim tematem jak wspomniania :sorry2:

Ale jestem dziś zła.Tak czekałam na wizytę u lekarza ,w nocy z nerwów nie mogłam spać.Wstałam wcześnie naszykowałam się i kiedy już schodziłam do samochodu zadzwoniła doktor ,przełożyć wizytę!Co prawda na jutro ale wiecie jak to jest jak się czeka z niecierpliwością na wiadomości a tu taki numer.......
Gdyby to było innym razem to trudno ale w moim przypadku kiedy czekam na tak ważne informacje.......no ale co poradzić?.Nie mam na to wpływu.To nie z winy doktor po prostu ktoś zajął gabinet.No i znów muszę czekać.Poszukam sobie jakiegoś zajęcia tylko co robić na leżąco?
Ach....oby do września!!!!!!

Witam w pochmurno-deszczowy dzień:confused::confused:Ciekawe czy w ogóle słoneczko się przebije przez te chmury, no może chociaż w lipcu??Nie chodzi mi o upały tylko o takie fajne cieplejsze dni bo pogoda taka to chyba tylko sprzyja depresji:sorry2: Ja dziś o 15 do lekarki już się nie mogę doczekać, bo brzuch ciśnie w dół na maxa, może mała się już obróciła główką w dół choć jeszcze sporo czasu i może sobie jeszcze zmienić położenie, moja koleżanka od 6 miesiąca miała bąbla już główką w dół obróconego a dwa tygodnie przed okazało się że się przemieścił i to w taką niefortunną pozycję, że musieli robić cc!! Co do porodu naturalnego czy cesarki to jak w każdym przypadku są plusy i minusy, ja jednak wolałabym naturalnie!! Ostatnio był u nas przypadek, że dziewczyna dostała bóli w domu, ale żeby nie panikować czekała aż mąż z pracy przyjedzie, no a jak już nie bardzo dawała radę to poprosiła swoją ciocie mieszkającą obok żeby po karetke zadzwoniła, ale i tak karetka nie zdążyła i ciotka na szczęście po szkole pielęgniarek przyjęła poród w domu, wow ciarki miałam jak to słyszałam!! U mnie w domu wszyscy z wykształceniem niemedycznym to ciężkawo byłoby hihiii:tak::tak:Dziewczyny każdy poród jest inny, ja jak rodziłam to wszyscy mi mówili że mam szerokie biodra to szybko pójdzie, oj błąd nad błędy, męczyłam się strasznie , baaaardzo dużo zależy od położnej na jaką się trafi, moja nie była najgorsza, ale była sama a my równocześnie rodziłyśmy w 4, więc możecie się domyśleć jak to wyglądało!!!Później leżałam na sali z dziewczyną która przy wzroście 176 ważyła 58kg i urodziła małego 4100, drobniutka jak nie wiem i wiecie ile rodziła?? Niecałe dwie godziny!! Tak więc każdy poród inny, najważniejsze że nasze będą szybkie prawie bezbolesne i bez komplikacji:-D:tak:;-):-)

reklama
Witam!! Ja dziś do 15 z domku nie mogę wyjść bo czekam na kuriera, który ma dostarczyć łóżeczko. Mam nadzieje ze do 15 będzie bo później jedziemy do Warszawy, a moja mama dopiero będzie po 16. Chyba nie przyjedzie jak nikogo w domu nie będzie:baffled:
Dziś jedziemy na USG 3,4 D mamy o 17.30 mam nadzieje ze Roksanka nie odwroci sie pleckami.....
Odezwe sie wieczorkiem i zdam relacje z USG:tak:

Do góry