reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam:tak:U nas dziś pogoda brzydka, pochmurno, deszczowo o wyjściu na dwór nie ma mowy, zresztą nawet nie mam nastroju:-:)-(Całą noc nie spałam, nie dość że burza była straszna to jeszcze miałam taki nacisk w podbrzuszu, że myślałam że już coś się dzieje, byle do jutra do wizyty u ginekolog:-:)-(
Wiecie tak mnie wczoraj mąż wkurzył, że aż się popłakałam, nie wiem co mu się dzieje, ma nieraz jakieś takie zaćmnienia, że wyprowadza mnie z równowagi:szok::szok:Ostatnio zepsuł nam się telewizor w dużym pokoju i wzieliśmy nowy na raty, a ten stał w kuchence i czekał bo miał przyjechać jego kolega i naprawić, stwierdziliśmy, że jak będzie naprawa kosztować do 300zl to wstawimy go do małej do pokoju, w końcu ten telewizor 29cali i miał tylko 2 lata, a u małej w pokoju mamy taki mały 21cali i wczoraj nagle mąż mówi że dał telewizor swojemu braciszkowi, aż mną zatrzęsło, jakim prawem do jasnej cholery się pytam!!W końcu za nasze pieniądze go spłacaliśmy i co w pierwszej kolejności pomyślał o braciszku a nie o dziecku??? A braciszek tylko czekał na taki gest, mój mąż jakby mógł to by wszystko braciszkowi dał a tamten tylko patrzy żeby coś tanim kosztem dostać a sam od siebie żeby dał mojemu mężowi oj nie najwyżej może sprzedać i to dwa razy drożej!!Faceci niektórzy to są ślepi, myślałam , że już przejrzał na oczy bo ostatnio powiedział, że brat nie zachowuje się w porządku to masz babo placek, wydał mu telewizor, uważacie że to fair????Sorki że tak się żale, ale jest mi po prostu przykro że nie pomyślał o swoim dziecku tylko o braciszku:wściekła/y::-(

reklama
o fuj fuj fuj Fleksja puszcza okropne bąki :baffled:
ale już znam przyczynę... Pedigree... na początku jej dawaliśmy i kilka bąków się zdarzyło.. później na spróbowanie dostaliśmy od weterynarki takie specjalne jedzonko... było ok.... ale stwierdziliśmy że za drogie... potem kupiliśmy royal canin i też nieźle to tolerowała... a teraz skończyło się royal nie miał kto do zoologicznego jechać a u nas w sklepie tylko pedigree.. no i mała już po 2 porcjach i nie umiem z nią w pokoju wysiedzieć... jestem pewna, że to od tego bo nic poza suchą karmą jej na razie nie dajemy... masakra jakaś... nie chcę tu robić anty reklamy bo możliwe, ze na każdego piska to działa inaczej... ja wysiadam... :baffled:
eli my mamy ASTa 11nasto miesiecznego.. powiem ci ze na poczatku dostawala chappi albo pedigree dla juniorow plus normalne jedzenie (czyli mieso gotowane z warzywami i ryzem, makaronem itd) i wcinala jak szalona.. Ale ta rasa potrzebuje wiecej roznych skladnikow wiec wraz z jej wiekiem zaczela dostawac royala.. srednio go akceptowala.. Teraz dostaje eukanubę ... i niby karma najlepsza z tych wszystkich to ja juz najmniej toleruje... ani zbytnio jej nie chce jesc to raz, a bąki ma takie ze doslownie siekiere mozna powiesic...:szok:

ps Inka... co do glaskania brzucha.. no doktorek powiedzial mi tylko by unikac tego glaskania, robic to jak najrzadziej.. a ze ja mu ufam, to sie stosuje... zwlaszcza ze jak mowia dziewczyny jest mozliwosc spowodowania skurczy czy nawet odklejenia lozyska... a mi i bez tego ciaza jest zagrozona ...

Witam, pisze do Was jeszcze z łóżeczka:tak: dziś sobie troszkę pospałam dłużej, zazwyczaj budzę się ok 8:00 bo nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji. Moja ulubiona pozycja do spania od zawsze był brzuszek, ale jeszcze tylko 2 miesiące z kawałkiem;-)
Mam do Was pytanko...
Czy byłybyście zainteresowane kupnem ubranek używanych z Anglii od 0-5lat.
Mam ich mnóstwo, dla dziewczynek i dla chłopców: body, pajacyki, bluzeczki, spodnie, sukieneczki, kombinezony, czapeczki, buciki, skarpetki itp.
Ubranka są w dobrym i bardzo dobrym stanie i naprawdę prześliczne. Chciałabym jeszcze dziś pokazać Wam fotki i w związku z tym założyć nowy watek na Wrześniówkach. Czy nie miałybyście nic przeciwko temu, jakby taki watek powstał???

Hej hej ;-)

Przeprowadzka w sobote, a ja juz jestem nia zmeczona... ehehehe:baffled: :-D

Agawa.. no tak juz jest z tymi facetami,ze ich rodzinka jest jakos zawsze najwazniejsza... ale ze wybral miedzy wlasnym dzieckiem, to mnie zszokowalo...:szok: Hm,moze malej nie potrzebny az tak wielki telewizor... :sorry2: Ale masz racje, tez bym sie wku* :dry:

Witam, pisze do Was jeszcze z łóżeczka:tak: dziś sobie troszkę pospałam dłużej, zazwyczaj budzę się ok 8:00 bo nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji. Moja ulubiona pozycja do spania od zawsze był brzuszek, ale jeszcze tylko 2 miesiące z kawałkiem;-)
Mam do Was pytanko...
Czy byłybyście zainteresowane kupnem ubranek używanych z Anglii od 0-5lat.
Mam ich mnóstwo, dla dziewczynek i dla chłopców: body, pajacyki, bluzeczki, spodnie, sukieneczki, kombinezony, czapeczki, buciki, skarpetki itp.
Ubranka są w dobrym i bardzo dobrym stanie i naprawdę prześliczne. Chciałabym jeszcze dziś pokazać Wam fotki i w związku z tym założyć nowy watek na Wrześniówkach. Czy nie miałybyście nic przeciwko temu, jakby taki watek powstał???
Ja nie mam nic przeciwko, a naewet lepiej,ze wszystko w jednym kawalku bedzie, bo tu bylby smietnik hyhy i bym wszystkiego zapewne nie zobaczyla ! :zawstydzona/y::-)

I nie napalaj sie,ze polozysz sie na brzuszku po urodzeniu dziecka.. bo zapewne mleczaki Ci jeszcze nie pozwola... Tez tak mialam z Natala, wiec wiem co mowie hehehe i tez musze sie teraz meczyc..:baffled::blink:

agawa - przykro mi bardzo... eh, te chłopy.... źle zrobił, nie powinnas sie zgadzac a jego bratu wytłumacz ze Twój małżonek jeszcze paru innym osobom ten tv obiecał, w związku z czym dostaje go Wasza córcia...

ja po karmieniu zaczełam spac na brzuszku... spałam 3 m-ce i zaszłam w ciaze... takze długo sie nie naspałam...

Witam dziewczynki.
U mnie straszna pogoda, co chwilę jakieś intensywne opady deszczu i tak ospała przez to jestem:-(
Co do spania to ja też najbardziej lubiłam na brzuszki, a teraz to cięzko to jakąś inną pozycją zastąpić....
Mam do Was pytanko- jak w nocy wstaję siusiu to bardzo boli mnie podbrzusze, w ogóle w nocy jakoś tak bardziej. Czy Wy też tak macie????Dziwne to jet bo przecież leże i się nie ruszam to brzuś powinien być wypoczęty....

witam

dzidziusie czuja nasz dotyk gdy glaskamy sie po brzuszkach, nawet czytalam ze podobno sie przytulaja do cianki brzuszka jak czuja nasz dotyk:tak:moj maly szkrabik to czasami tak sie wystawia
no ale jak bede miala twardy brzuszek to juz sie nie bede glaskac-nie chce narazie przyspieszac porodu:no:
agawa75-faceci czasami nie mysla, a raczej mysla inaczej niz my kobiety, nie zamartwiaj sie na pewno dla niego dzieci sa wazniejsze niz brat-tylko pewnie nie pomyslal do konca i chcial bratu dac prezent
ja z moim tez mam czasami taki problem ze zrobi cos co mi sie nie podoba do konca-prezenty dla swojej rodzinki a np my sami tego nie mamy:baffled: Wazne ze ma serducho dobre-i na pewno o was tez mysli i chce dla was jak najlepiej:tak: moze pomyslal ze nowy kupi dla dziecka-jakis taki fajniejszy:-)

kasiunia123-ja nie mam nic przeciwko;-)

Ostatnio strasznie puchne-tez tak macie bo juz nie wiem czy nie dzwonic do poloznej-wydaje mi sie ze pije duzo-a malo chodze siusiu:confused:

pozdrawiam

a i mam male pytanko do dziewczyn ktore juz maja pociechy i karmily wczesniej piersia-czy to prawda ze powinnismy juz zaczac "hartowac sutki" tzn podczas kapieli nacierac recznikiem itp:baffled:

reklama
Do góry