reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

ja też chcę pracować "do końca" ile można będzie, ale w wakacje w świetlicy pracujemy, wiec chyba tez wezmę zwolnienie, bo na upały wolę wyjechac na wieś do teściów, jak prażyć się w pracy czy w bloku.no i zobaczymy jak zdrówko pozwoli, bo w poprzedniej ciazy to naprawdę brzuch był ogromny i ciezko mi było!
Trzymam za wszystkie kciuki!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
Don Herold

Miłego i spokojnego dzionka...

reklama
ja też chcę pracować "do końca" ile można będzie, ale w wakacje w świetlicy pracujemy, wiec chyba tez wezmę zwolnienie, bo na upały wolę wyjechac na wieś do teściów, jak prażyć się w pracy czy w bloku.no i zobaczymy jak zdrówko pozwoli, bo w poprzedniej ciazy to naprawdę brzuch był ogromny i ciezko mi było!

ja w pierwszej ciązy pracowałam praktycznie do końca 8 miesiąca, ale to był luty i czułam sie naprawdę wyśmienicie :tak: i miałam inną sytuację z pracą, bo pracowałam na umowę o dzieło czyli bez żadnych świadczeń, więc aby były pieniążki to musiałam pracować :baffled: i chyba też 9 miesiąc to było troszke za mało aby sobie odpocząć, nacieszyć się ciąża tak naprawdę, :baffled: więc teraz już po 7 chyba sobie odpuszczę, będzie więcej czasu aby sobie odpocząć, poszykować wyprawkę, zająć się sobą ....... :tak: i też mam możliwość wyjazdu do rodziców na wieś, więc pewnie skorzystam :tak::-D;-) lato w mieście w ciązy, mało sympatyczna perspektywa :-D

Witam,
Do tych wszystkich dziewczyn które nie mają objawów, mogę też się dołączyć, bo oprócz bolesnych piersi i bólu brzucha nic, zero mdłości czy zachcianek.
Wizytę następną do gin mam na 6 lutego - no ale USG dopiero na 5 marca :no:
No i teraz szukam może zrobię gdzieś prywatnie wcześniej - bo niepokoję się czy wszystko jest OK.
Teraz obecnie jestem na zwolnieniu - ale też zastanawiam się nad wróceniem do pracy - tylko tam czasami bardzo nieciekawie jest ... no i 8 godzin przy kompie też mnie jakoś nie nastraja ...
Ja niestety też cierpię na bóle migrenowe plus jeszcze zaburzenia lękowe- modlę się tylko by było wszystko dobrze bo przeraża mnie myśl jakbym trafiła do szpitala ...:no:
Najlepszym chyba rozwiązaniem jest nie myśleć - albo myśleć pozytywnie - czasami się udaje :-)
Ps.
do tych co nie mogą spać, warto czasami zrobić sobie wizualizację - ja z tego czasami korzystam - jest ona opisana w książce "40 tygodni radości" - jak będzie chciały to ją przepiszę
Ps. 2.
Do tych co uważają się za Niezauważone
Jest nas już tak dużo - że nie wiem czy któraś z nas wymieniła by wszystkie osoby, ale spokojnie przed nami 9 miesięcy - to może zapamiętamy i lepiej się poznamy !!
Życzę wszystkim zdrówka i miłych myśli !!!

Witaj Imbir, ja tez nie mam mdłosci ani zachcianek, jedynie zmienne humorki :) Ale myśle ze nie mamy za czym tęsknić.
Ja własnie ostatnio gorzej śpie :( budze sie czesto i trudniej mi zasypiać. A co to jest ta wizualizacja? W wolnej chwili opisz o co chodzi :)

Dzień dobry! :-)
Przeziębienie nadal mnie trzyma:-(, ale tak się dziś w nocy wypociłam, że już mi lepiej. Wróciłam niedawno z badań, pobrali mi 4 fiolki krwi :szok: myślałam, że zejdę, ale powisiałam trochę nad kibelkiem w przychodni i mi przeszło. :-p Popołudniu jeszcze muszę po wyniki zasuwać.:zawstydzona/y: Oj, leń ze mnie.

Witam :happy:
Ja suwaczek wkleję dopiero po wizycie u gina.

Jarzębinko to chyba nie przysługiwał Ci zaden urlop macierzyński/wychowawczy skoro umowa o dzieło? Ja w poprzedniej ciaży jeszcze studiowałam, do końca chodziłam na zajęcia ale pamiętam że ostatni miesiąc ciężko mi było usiedzieć tyle godzin na twardym krześle. Ale też urodziłam w marcu i zawsze uważałam że to najlepszy okres na urodzenie dziecka bo wiosna dopiero się zaczyna. Za to wrzesień i październik to według mnie najpiękniejsze miesiące! ;-)

Dzisiejszej nocy po raz pierwszy dobrze spałam. I śniło mi się że spaceruję z wózeczkiem po osiedlu :-D

Moniczka, Moltizerka, Gosiula witajcie! :happy:

Cześć Dziewczyny:-)
Ja po tym, jak zobaczyłam swojego dzidziusia na USG to już powiedziałąm rodzinie prawie całęj i przyjaciołom. Chciałam coprawda jeszcze troche poczekać, ale mój niecierpliwy mąż stwierdził, ze nei ma na co bo itak neidługo będzie brzuuszek i może rzeczywiście ma rację.
W poniedziałek też powiedziąłm swojemu szefowi, przez telefon, bo on "stacjonuje" w innym mieście. No więc nie widziałam jego imny, ale gratulował i mówił, ze sie cieszy:-) Moj kierownik projektu chciał mnei jeszcze w styczniu wysłac na delegacje, ale mu też powiedziałam, ze w najbliższym czasie nei moge wyjezdzac, wiec sie domyslil o co chodzi:-)
cayoo ja tez z branży IT;-) , a to wy wdrazacie, czy wam wdrazaja?:-)

Ja też wstawię suwaczek - po USG - bo teraz mam mętlik w którym jestem tygodniu :zawstydzona/y:

Co do tej wizualizacji, to jest to takie ukojenie myśli i uspokojenie - poprzez wyobraźnię ... to znaczy wyobrażanie sobie pewnych obrazów i przejście do innego jakby świata wyobraźni - co daje ucieczkę od natłoku myśli i zdarzeń które wiążą się z każdym dniem. Wycisza się nasz umysł - znalazłam tą poradę w książce : :40 tygodni radości. Porady dla mamy w ciąży. Dzienniczek oczekiwania "Autor: Bogna Białecka Książka bardzo fajna - nie strasząca ((niektóre pozycje książkowe, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie - opisują tylko, w którym tygodniu może wystąpić jakaś choroba) )- tylko raczej pomagająca się jakoś w tym nowym stanie odnaleźć.
Ps.
Alex 91 - 4 fiolki to nic, jak byłam na badaniu, to pielęgniarka która mi robiła badanie się zdziwiła że tyle mam tych badań - a fiolek to było chyba z 7 ..... ale spoko przetrwałam.

Ostatnia edycja:
Czesc
ja też zrobilm 13 stycznia test i wyszedl pozytywny ostatnio też zrobiłam dla potwierdzenia i też wyszedł pozytywny więc też zostaniemy rodzicami :)) poród planowany w w 2 połowie wrzesnia.
Mam pytanie w którym tygodniu powinno się zrobić usg??

reklama
Czesc
prosze napisz mi w krótym tygodniu powinno się zrobić usg.
Ja ostatni okres miałam 17grudnia od tamtego dnia jak by wyliczyć to jestem w 6tygodniu znowu okres powinnam dostać 12 stycznia którego nie dostałam a 13 zrobiłam test i wyszedł pozytywny.
Pogubilam się który tydzień to ciąży jak to się wylicza??
Byłabym ci wdzięczna jak byś mi pomogła:))

Do góry