mam pytanie do dziewczyn, które są w kolejnej ciąży - macie może jakieś przetestowane kremy przeciw rozstępom bo wczoraj byłam w aptece i z ciekawości oglądałam ale wybór taki że nie wiem na co się zdecyduję jak przyjdzie czas na stosowanie
mnie gnębi jeszcze jeden problem jak byłam w czwartym tygodniu (dzień przed planowaną @, czyli drugi od zapłodnienia) wypiłam 3 kieliszki wódki bo nie spodziewałm się ciąży, dwa miesiącę się staraliśmy i nie wierzyłam, że w trzecim się uda a teraz mam takie wyrzuty sumienia, że aż mi słabo jak sobie pomyślę że dzidzi mogło się coś stać
co do kremów na rozstępy, to ja ososbiście nie uzywałam jakichś specjalnych tylko zwykły balsam do ciała i oliwke dziecięcą
i tak jak któraś tu wcześniejpisała, to chyba wszystko zależy od predyspozycji, elsatyczności skóry i chyba troszke od genetyki
( ja nie mam po pierwszej ciązy ani jednego rozstępu, a przytyłam 15 kg, jak dla mnie to było aż 15 kg !!!!)
a co do wypicia w pierwszym okresie ciąży, bez świadomości,że ona jest, to chyba sporo dziewczyn, ma takie obawy
ja zresztą też, lampka lub dwie wina były
ale kiedyś obiło mi sie o uszy,że te pierwsze 2 tygodnie, fasolinka jest pod szczególną ochroną i raczej niec złego jej sie z tego powodu nie stanie
Renifer ............. tzrymam kciuki za pozytywne wiadomości od gina i oczywiście wypoczywaj dziewczyno, wypoczywaj
aga_ps2, o to mamy takie same objawy czyli odrzuca nas od słodkiego, co przed ciąża było nie do pomyślenia , dzien bez słodkiego to dzien stracony ......
i mnie do tego mdli cały dzień
i witam serdecznie kolejne wrześniowe mamusie........