reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

kroptusiu - wg mnie łożysko ma jeszcze czas by sie przemiescic i nie byc przodującym... bardzo jednak niepokoi mnie fakt, ze masz takie bolesne skurcze...
niestety powinni położyc Cię w szpitalu, bo jak sie w domu zaczełaby akcja porodowa, to jej moga nie zdążyc zatrzymac... w szpitalu zawsze troche łatwiej...
no i mam taką nadzieje, ze dzidzia jeszcze chce pobyc troche w Tobie, conajmniej 15 tygodni... dobrze ze masz doświadczonego lekarza, jego pomoc i wiedza jest bezcenna...
u mnie na październiku jedna kumpela miała własnie przodujące, tylko ze u niej były krwawienia bez skurczy... urodziła z tego co dobrze pamietam chyba w 34 tygodniu i z dzieckiem było wszystko ok...

a teraz zjedz cos dobrego, połóż sie i prosze Cie - nie stresuj sie... wiem, ze łatwo powiedzec, ale chyba sama zdajesz sobie sprawe z tego, ze kazdy stres moze wywołac skurcze... :sorry2:

reklama
Kroptusiu myślami jestem z Tobą. Bądź dobrej myśli i jak potrzeba siedź w szpitalu do końca ciąży. Więcej wiary w siebie. Jesteś cudowną kobietą i dasz sobie radę. Ja w to wierzę.

Kroptusiu bardzo mi przykro :-(
ale... poczytałam i dużo kobiet ma jeszcze w 18 tygodniu łożysko przodujące - tak jak napisała Renifer. i tu cytat
"Jeżeli w 16 tygodniu ciąży zrobiłaś badanie USG i powiedziano ci, że łożysko jest nisko umiejscowione, jeszcze nie ma się czym przejmować, bo zdarza się to dość często. W większości przypadków łożysko z czasem przesuwa się ku górze. Kolejne badanie ultrasonograficzne zostanie wykonane prawdopodobnie w 32 tygodniu ciąży. Jeżeli łożysko nadal będzie w dolnej części macicy - wtedy można mówić o łożysku przodującym. Zdarza się to raz na 200 ciąż, raczej rzadko przy pierwszym dziecku, a częściej po operacjach macicy, po zabiegach (np. przerywaniu ciąży)."
może się jeszcze przemieści, bądź dobrej myśli, w necie jest dużo historii dziewczyn, które miały łożysko przodujące d0 25-28 tygodnia ciąży.
trzymam kciuki, musi być dobrze...

Kroptusiu przylaczam sie do dziewczyn i bardzo współczuje.
Jednej rzeczy tylko nie rozumiem,we wtorek na wizycie spytalam mojej gin kiedy sie wyksztalca lozysko i mi powiedziala że w 20 tyg!teraz zglupiałam.

Kroptusiu będę się modliła za Ciebie żeby wszystko było dobrze. Staraj się mimo wszystko nie denerwować bo to tylko szkodzi, wiem że to się tak tylko mówi, sama się ciągle denerwuję bo lekarz dał mi skierowanie na test potrójny po zrobieniu USG i ciągle się zamartwiam co on tam takiego zobaczył :-( W poniedziałek będę już miała wyniki, nie wiem jak doczekam do poniedziałku, dobrze że w sobotę czas przestawiają to będę czekała godzinę krócej..:nerd:

Nasylanie myszy to stara sztuczka :D i bardzo ja lubie, hehehe :-D:-D:-D

ja np slyszalam ze nie wolno nosic paskow, naszyjnikow, bransoletek ani kolczykow w pepku, bo dziecko sie owinie pepowina... o_O
nie wiem na ile to prawda, ale szczerze mowiac wierzyc mi sie w to nie chce....
O mleku zeby duzo pic.. ale ja akurat nie moge pic mleka, caly dzien mi sie po nim odbija...:no:
Za to swieze soki jak najbardziej :) i kawka ze smietanka od czasu do czasu :tak:

A my planowalismy wyjechac w lipcu do Tunezji, ale dzidzia nam zrobila niespodzianke wiec postanowilismy jakos spokojniej spedzic te wakacje, a wyjechac tam moze w przyszlym roku :)
a wlasnie, co do latania to czytalam gdzies ze niektore linie lotnicze zabraniaja latania kobietom w ostatnich 2-och miesiacach ciazy, ze wzgledu na roznice cisnien :p
no coz.. linie troche by stracily na tym zeby dac dziecku urodzonemu na pokladzie samolotu dozywotnie darmowe przeloty (o ile jeszcze to obowiazuje) ^^
ja o malo nie urodzilam sie w pociagu, ale mama mnie jednak dotrzymala do szpitala i darmowe przejazdy mnie ominely :-D:tak::-)

Kroptusiu strasznie mi przykro. Z całych sił będę trzymała kciuki żeby to łożysko poszło do góry.!!!!

reklama
Kroptusiu przylaczam sie do dziewczyn i bardzo współczuje.
Jednej rzeczy tylko nie rozumiem,we wtorek na wizycie spytalam mojej gin kiedy sie wyksztalca lozysko i mi powiedziala że w 20 tyg!teraz zglupiałam.
Wykształca się w 12... może się po prostu przejęzyczyła... mi się to często zdarza:-p

Kroptusia głowa do góry... zachowaj spokój dla twojego skarba, dziecko każde zdenerwowanie czuje:-(, a napięcie nerwowe rzeczywiście może powodowac skurcze:baffled:... myśl pozytywnie! Łożysko przodujące bardzo często podnosi się do góry wraz ze wzrastaniem macicy i rozciąganiem jej ścian... a teraz szybko będą się rozciągać, bo bobas błyskawicznie rośnie w tym czasie:tak: Wszystkie trzymamy za was kciuki!

Do góry