reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Hej dziewczyny! Jeśli chodzi o bóle głowy to ja miewam potworne! Ostatnio głowa mnie bolała od piątku aż do następnej soboty! (całe 9 dni) Już myślałam że zwariuję na szczęście od niedzieli jest ok. Oby tylko tak zostało. A może ja mam alergię na pracę? Bo jeden dzień to nawet się zwolniłam i poszłam do domu - nie było sensu siedzieć.A tak poza tym to marzę żeby znów usłyszeć serduszko tego Okruszka. To by mnie też uspokoiło. Nie byłam też na usg 3d ani 4d i ciągle się zastanawiam: iść czy nie iść? Pozdrawiam cieplutko.

reklama
Hej.Ja też jutro do gina.
(...)
Ninonka współczuje sasiadów,na takich to nie ma rady.Jak ich ochrzanisz to się robi jeszcze gorzej :no:.

Ale Ci zazdroszcze, zobaczysz swoje maleństwo, a ja dopiero 3 kwietnia.... :-(
A co do sąsiadów, no właśnie też to zauważyłam, że im więcej upomnień to tym bardziej na złość robią...

(...)

Nionka- gratuluję anielskiej cierpliwości do sąsiadów... ale to twoje dziecko będzie miało spokojna mamusię:blink: tylko pozazdrościć:tak:
(...)

Dzień w domu dobrze mi zrobił... chciałam jeszcze okna pomyć, ale leje, wieje i jest zimno:wściekła/y:więc nic z tego... jutro mam wielki plan posprzątać w szafach:tak: a jakby było słonko, to jeszcze bym te okna i swój samochód umyła (lubię to sama robić:zawstydzona/y:)...

No fakt mam cierpliwość anielską, ale do czasu, oj do czasu, moi znajomi już mnie znają i wiedzą, że potrafie wybuchnąć jak granat :-D hehe. A co do okien, ja naszczęście myłam ostatnio, ale żałuje bo ta pogoda przez te pare dni tak naciapkała mi te okna, że wyglądają jak myte pół roku temu.... ehhhh:-(​

A i jeszcez usg pokazało 16 tydzien i 3 dzien:))

hehehe to u mnie wg OM jest 1 dzień 14 tygodnia, a wg USG jest już początek 15 - hmmmm.

Ja też już po wizycie. Mój maluszek tak się dzisiaj ruszał że w ogóle nie mogłam go sobie pooglądać. Gin się śmiała że bardzo ruchliwy ten malec, a najbardziej lubi pokazywać stópki :-D:-Dtakie piruety były że miałam wrażenie że każda część ciałka jest osobno:szok: Wszystkie pomiary super Nt 1,6 kręgosłup "śliczny" jak to gin powiedziała. Następna wizyta 20. 4.09 ale nie będę chyba usg miała tylko badanie ginekologiczne - miałyście takie już robione???

Ale jestem dziś szczęśliwa.:-)

No właśnie ja chyba będę miała, bo jak wychodziłam z gabinetu od pani gin, powiedziała, proszę przyjść na początku kwietnia to może coś wiecej zobaczymy, a jak się w rejestracji zapisywałam na nast wizyte i powiedziałam, że to chyba bedzie wizyta z USG to mi Pani powiedziała, że nie bo jak by było z USG to pani doktor by mi dała karteczke.... i już nie wiem o co chodzi - chyba będzie to badanie o którym piszesz.

Ale Wam zazdroszcze, że byłyście ostatnimi dniami na USG i widziałyście swoje maleństwa.... aż miło się czyta. Ja moje zobacze dopiero 3 kwietnia, ehhhhh tyle czasu jeszcze :-(
Jeśli wogóle zobacze, no bo ginka powiedziała, że niby pooglądamy dzidzie na nast. wizycie, a jak zapisywałam się w rejestracji na kolejną to Pani ta mi powiedziała, że to nie z USG wizyta, bo tak to Pani gin dała by mi karteczke, i weź się tu człowieku z nimi dogadaj.....ehhhh.

Co do bólów głowy, to ostatnio miałam takie 3 dni że pod rzą mnie bolała, ale teraz jak ręką odjął.
Zaś gardło mnie boli, oby to się w coś innego nie przerodziło.....:no::no::no:

:-D:-D dziewczyny- to badanie ginekologiczne, to podejrzewam przy każdej wizycie miałyście, tylko nikt go głośno nie nazwał po porstu;-)
Badanie ginekologiczne, to po prostu wsadzenie przez ginekologa palców do pochwy i wyczuwanie czy szyjka zamknięta/rozwarta, rozpulchniona, czy macica jest w przodo/tyłozgięciu czy centralnie położona, jak duża jest macica itd ... Usg można mieć 2 razy na całą ciążę, ale badanie ginekologiczne jest obowiązkowo przy każdej wizycie ciężarnej:tak:...
ale strzeliłam opis... sama siebie przerażam;-)

no własnie jagolek - ale jazda :eek::-D:-)

dziewczyny, super ze na usg wszytsko grało...
ja tez juz bym chciała zobaczyc, pomimo iz tydzien temu widziałam... :laugh2: boje sie ze te bóle głowy, których nigdy w zyciu nie miałam zwiastują jakis problem...
ale wymyślam! :rofl2:

zofcia - mnie tez czekaja porzadki, zarowno w rzeczach moich, meza jak i małego... w ogóle mam trzy szafy duze malutkich niebieskich ubranek, nie mam juz gdzie pakowac ciuchów mikołaja,...

spadam spac

:-D:-D dziewczyny- to badanie ginekologiczne, to podejrzewam przy każdej wizycie miałyście, tylko nikt go głośno nie nazwał po porstu;-)
Badanie ginekologiczne, to po prostu wsadzenie przez ginekologa palców do pochwy i wyczuwanie czy szyjka zamknięta/rozwarta, rozpulchniona, czy macica jest w przodo/tyłozgięciu czy centralnie położona, jak duża jest macica itd ... Usg można mieć 2 razy na całą ciążę, ale badanie ginekologiczne jest obowiązkowo przy każdej wizycie ciężarnej:tak:...

A ja pierwszy raz slysze ze badanie ginekologiczne jest przy kazdej wizycie:szok:
Ja mialam przy pierwszej wizycie i drugi raz jak plamilam ale nie przy kazdej wizycie , jesli wszystko jest dobrze to lekarz sprawdza wyniki , miezy brzuszek , sprawdza tetno dziecka i oczywiscie waga i te inne pomiary ale nie badanie wewnetrzne?!
Zawsze mozna dowiedziec sie czegos nowego:-D

Ale ja zgupiałam. Chcę zrobi usg połowkowe tak 20 tydzień czyli według dzisiejszego usg za 4 tygodnie. Mam nadzieję że pózniej wyląduje w szpitalu mam dogadac termin więc mężowi chcę zostawi ładną pamiątkę . Żeby nie rozmyślał co ze mną a cieszył się dzidzią i się nie zadręczał. Pisze że bardzo się martwi o mnie:( a ja zapomniałam o sobie a starciłam głowę dla dzidzi. Jednak fakt wyniki są potwornemam bilurbinę białka dużo oczywiście krew chyba nawet świaża i liczne moczany. Tak pocztałam i troszkę się zmartwiłam:( ale damy radę napewno:)) Po świętach troszkę badanek i mam nadzieję,że nic złego nie wyjdzie. Lecę do męża do póżniej lub do jutra:)

USG tylko 2 razy w ciągu całej ciąży???????????????????????:szok::szok::szok:
To ja miałam już 3, a nawet nie jestem na półmetku ciąży..... :no: no ale chyba ginka wie co robi.... :-( bo już sie wystarszyłam.....

Cześć dziewczyny - melduje sie po weekendzie, i po pierwszym dniu pracy od 4 lutego:rofl2: aleeee Wam zazdroszcze ja do gina ide dopiero9 kwietnia:crazy: ale na pewno wtedy zobacze moja kruszynke - tak sie zastanawiam czy to bedzie "policzone" jako usg polówkowe?> bede wtedy w 18 tygodniu jak myślicie?
Sarenko kochana dbaj o siebie - zdrowa mama = zdrowa dzidzia, na chore nereczki żurawinę polecam sok z żurawiny, albo owoce suszone - może troche odkaża twoje drogi moczowe
Calineczko- wyluzuj, mąż mojej koleżanki co roku przed siwetami jej przypomina, że jeśli ona domu nie posprząta na błysk to sie nic nie stanie proboszcz świąt nie odwoła z tego powodu;-):-D bardzo mi sie jego rozumowanie podoba i sie stosuje:tak:i wiesz co działa- ksiądz nie odwołał świąt:szok: :-D
ewus - witam cie imienniczko wśród wrześniówek:-)
pozdrawiam Was wszystkie i życzę zdrówka, spadam spać bo jutro wsaję o 5.30 - na 7.00 do pracy,spokojnej nocy

reklama
No w szoku jestem...jak wy produkujecie te wszytkie wiadmości śrdnio 12 stron na dobę ;)

A drugi szok dotyczy USG - TYLKO 2 NA CAŁĄ CIĄŻĘ????????
Toz przeciez ja się nie moge doczekać żeby obejrzeć swoje maleństwo, a ktos miałby mi odebrac tę przyjemność???? A mój M. jak na to czeka....wszytko co ja widze ginka nagrywa nam na DVD i w domu oglądamy najlepszy film dokumentalny jaki dzięki nam - pośrednio - powstał.
Juz miałam 3 wizyty i 3 razy USG i przy każdej wizycie "siad na samolot" czyli badanie ginekologiczne. Za każdym razem tez ważenie oraz pomiar ciśnienia. ALe nie zdarzyło mi się jeszcze mieć mierzonego brzucha, może to jeszcze za wczesnie 13 tydzień i 4 dzień był dziś.
Cudownie się czuje po wizycie. Taka uskrzydlona. Ciągle tylko słyszałam wszytko dobrze, zgodnie z normą, znakomicie ... latac mi się chce. Nawet usłyszałam że moge jeżdzić na rowerze (ale się nie przewracać). kolejna wizyta dopiero 27 kwietnia, ja nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu...... Folik mam brac do kolejnej wizyty ;) No i teraz skierowanko na krew i mocz (po raz drugi dostałam).

No i poprosiłam o zaświadczenie do zakładu pracy i jutro idę ... boziu kochana jak ja się stresuję.

A...czy wy juz smarujecie brzuszki jakimiś specyfikami na rozstępy czy to jeszcze nie ten moment? Ja póki co tak jak dotychczas moim ukochanym Garnierem, ale może czas zmienić go na coś konkretnego????

Ostatnia edycja:
Do góry