reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

to ja tak na chwile aby sie pochwalić : moje szczęście pod serduszkiem w całej swojej okazałości ma 10 cm, reszta pomiarów też ok i wg OM termin na 23.10, a wg USG ciąża jest 3 dni młodsza czyli na 26.09 więc chyba jednak wrzesien a nie październik ...... :tak::-D:tak:

hihi, mówiłam ze nie masz nas co zostawiac! :-D

laseczki, które boli głowa - zastanówcie sie ile płynów pijecie... u mnie te bóle to chyba jakies odwodnienie czy cuś... uświadomiłam sobie, ze piłam do tej pory ok 0,5 litra dziennie - masakra, co? dzis tylko pije i sikam, ale z głowa jest lepiej... ;-)

reklama
Mnie głowa też pobolewa i zapachy mnie drażnią:wściekła/y::wściekła/y: Mama zrobiła sobie pomidora ze szczypiorkiem i tak mi teraz śmierdzi ten szczypiorek że ta głowa minie jeszcze bardziej boli:wściekła/y::wściekła/y: Wrrr.. w ogóle jakaś humorzasta dziś jestem (ciekawe czemu:sorry2:). Musze sobie kupić jakiś worek treningowy żeby wyładowywac złość;-)

renifer- moze toi racja z tą wodą?:confused: mnie ogólnie często głowa boli, ale od kiedy jestem w ciąży to piję jak smok- ciągle i dużo- a potem tylko szukam kibelka:-D:-D i głowa mnie o dziwo od grudnia może ze 2 razy bolała (a to u mnie niesamowite jest)... W każdym razie jak już nie można wytrzymać, to pozostaje tylko paracetamol(apap, codipar, itp.:baffled:) lub ten amol:dry:... że też w ciązy trzeba tak cierpieć, ale dla dzidziusia wszystko;-)

Nionka- gratuluję anielskiej cierpliwości do sąsiadów... ale to twoje dziecko będzie miało spokojna mamusię:blink: tylko pozazdrościć:tak:

Cayoo- ja też marzę o poznaniu płci w poniedziałek... hehe zobaczymy czy dzidziuś pokaże, co tam ma między nóżkami:-D:-D

Dzień w domu dobrze mi zrobił... chciałam jeszcze okna pomyć, ale leje, wieje i jest zimno:wściekła/y:więc nic z tego... jutro mam wielki plan posprzątać w szafach:tak: a jakby było słonko, to jeszcze bym te okna i swój samochód umyła (lubię to sama robić:zawstydzona/y:)...

Musze sie pochwalic, ze wykonalam dzisiaj wiosenna kampanie w garderobie, przetrzebilam odziez swoja i M, wszystko jest na swoim nowym miejscu, bo w zwiazku ze zmianami jake we mnei zachodza musiala nastapic reorganizacja i czesc odziezy zostala przeprowadzona wyzej na mniej atrakcyjne polki i tam musi poczekac na lepsze czasy:tak::tak:

No to słuchajcie byłam:) Z usg nie zrezygnowałam:) mój maluszek wkłada paluszki do buzi i to non stp. i Jest taki duży ale jaki starsznie żywiołowy nie to co ostatnio zaspany. Teraz to piruety, szpagaty, tak wywija nózkami jak tancerz rock'n'rolla. Usg trwało krótko i chyba mierzy 182 mm jakoś tak dziwnie nie wiem może to cały środek tyle mierzy.
No a teraz trochę mniej przyjemne wieści. Odebrałam wyniki moczu. Wiedziałam że są złe. Lekarka potwierdziłą po świętach idę do szpitala. Coś nereczka słabiutka ale chce dokłądnie zbadac przyczyne tych złych wyników:( Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:) Zwiedzę szpital(bo to jest szpital który sobie wybrałam do porodu 25km oddalonny od mojego miasta) odpocznę i przed wszytskim wyleczę się. A nerki nie bolą napewno będzie dobrze , skor mój brykus tak bryka to dobrykamy jeszcze tych 6 miechów bez komplikacji

Sarenko dobrze, że maluszek tak dobrze się miewa!! Usg na pewno nie zaszkodziło mu a przynajmniej miałaś taki widok jaki miałaś i dodał Tobie trochę sił :-D:tak:
Dorze, że masz takie podejście do szpitala, bo zamartwianie się nic by nie dało, a tak - napewno pomogą Tobie tam i później będzie już tylko dobrze :-D

zofcia no to plan zajęć na dziś miałyśmy taki sam ;-) też walczyłam z garderobą ufff :-D

Calineczko a jak się czujesz dzisiaj?

Ja też już po wizycie. Mój maluszek tak się dzisiaj ruszał że w ogóle nie mogłam go sobie pooglądać. Gin się śmiała że bardzo ruchliwy ten malec, a najbardziej lubi pokazywać stópki :-D:-Dtakie piruety były że miałam wrażenie że każda część ciałka jest osobno:szok: Wszystkie pomiary super Nt 1,6 kręgosłup "śliczny" jak to gin powiedziała. Następna wizyta 20. 4.09 ale nie będę chyba usg miała tylko badanie ginekologiczne - miałyście takie już robione???

Ale jestem dziś szczęśliwa.:-)

reklama
Calineczka melduje sie
I chyba znow przesadzilam bo stracilam sie do wszystkiego
Jagoooodka - rano niby bylo lepiej ale teraz znow brak mi sil , wczoraj niby odpoczelam i dzis z zapalem wzielam sie za sprzatanie , gotowanie , pranie , przyprowadzilam dzieci ze szkoly i padlam , nie mam sil i znow w glowie mi sie kreci . Ta ciaza nie sluzy mi jak poprzednie , wtedy pracowalam ganialam jak nakrecona a teraz tak szybko sie mecze ze sama nie wiem kiedy , :szok:
No coz nie pozostaje mi nic innego jak sie oszczedzac na tyle na ile bede mogla

Ewelin, Sarenka, Jarzebinka ciesze sie ze maluszki maja sie dobrze - dbajcie o siebie i o nie
A o kim zapomnialam to przepraszam ale musze nadrobic zaleglosci w czytaniu ...
Cos mi sie zdaje ze nie dam rady posprzatec tak dokladnie na swieta :no:
Zazdroszcze Wam ze macie sily walczyc z porzadkami

Do góry