i ja się witam po weekendzie
odpoczęłam sobie w domku i od kompa również
a dzisiaj juz w pracy więc witam się serdecznie .....
z tymi alergiami to różnie bywa ja urodziłam małą w maju i karmiąc ją wcinałam w czerwcu truskawki- nie trzeba z wszystkiego rezygnować, wystarczy powoli wprowadzać wszystkie pokarmy i obserwować czy coś złego się nie dzieje
ja rodziłam w marcu i jeżeli chodzi o dietkę w czasie karmienia, to nie odmawiałam sobie niczego, faktycznie pierwszy miesiąc jadałm dietetycznie, a potem pomalutku wszystko było na talerzy i truskawki również
i małynie ma żadnej alergii, przynajmniej pokarmowej .....
dziewczynki a mówiłyście juz w pracy że jesteście w ciąży? Ja póki co dobrze znosze ciążę i oprócz moich najbliższeych nikt nie wie że będziemy rodzicami
ale zastanawiam się czy kiedy zaczyna się 4 mc - to nie jest to dobry moment zeby powiedzieć dyrektorowi o ciąży (choć nie chciałabym iść na L4).... lada moment przecież brzusio wybije
Kiedy powiedziałyście, albo zamierzacie powiedzieć?
ja w pracy powiedziałam troszkę wcześniej niż zamierzałam, ale myślę,że jeżeli jeszcze nie powiedziałaś to po 3 miesiącu już można i zresztą chyba trzeba by było, aby wiedzieli
bo wtedy o jakieś chwilowe zwolnienie łatwiej i nie trzeba kombinować, jak będziesz robiła jakieś badania czy wypadnie jakaś wizyta u lekarza ....
a i firma musi mieć czas aby się z tym oswoić i wrazie czego szkolic kogoś na Twoje miejsce .....
Co do foliku mam problem. Ja biorę od poczatku stwierdzenia ciązy tj.5 tyg. I mam pytanie bo konczy mi się drugie opakowanie a wizytę mam w czwartek czy brac jeszcze folik czy już nie?
ja bym brała .....
Robiłam dzisiaj tą wróżbę z igła na nitce nad brzuszkiem. Kręciła się w kółko czyli że chłopiec czy dziewczynka
wcześniej dziewczyny pisały,że jeżeli robimy tę wróżbę nad ręką: to wachadełko oznacza chłopca, a kołeczko - dziewczynkę .......
a nad brzuszkiem jest odwrotnie czyli wachadełko- dziewczynka, a kołeczko - chłopiec........
mi się sprawdza wersja na dziewczynkę czyli kołeczko nad ręką i wachadełko nad brzuszkiem .... a USG pokarze jaka opcja mieszka pod serduszkiem, może już dzisiaj ( choć w to watpie , no ale może ....)
pozdrawiam wiosennie, choć baaaaaaaaardzo wietrznie .....