reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witajcie Dziewczyny.
U mnie samopoczucie nieciekawe. Wczoraj miałam takie zawroty, ze pokój wirował mi jak na karuzeli. Jeżeli jeszcze raz się to powtórzy to ide na kontrole do szpitala...wole sprawdzic, niz zyć w niepewnosci.
Weekend spadziłam na lezeniu. Wczoraj nakupowałam wiele rzeczy dla maleństwa i dla siebie na ciazę, a wieczorkiem na imprezce bylam urodzinowej.
Dzis dzień deszczowy, wiec leżę /zreszta od wczoraj znów wymiotuję/.
-inka gazeta "m jak mama" super, zaczelam ja kupowac przed ciaza i teraz co miesiac nabywam...prawda, ze ostatni numer jest rewelacyjny...

Pozdrawiam goraco wszystkie wrzesnióweczki:-)

reklama
Wiola super ze glowa odpuscila,my tez maluszka docelowo umiescimy w pokoju z tapta w pastelowe zielono-zolto - i chyab drobne blekitne paseczki i z zotla wykladznka, jezt taki sloneczny, drugi pokoj kotry jest jeszcze wolny jest liliowo fioletowy z kremowa wkladzina, jest cieplejszy bo do sasiadow przyjega ale nie tak wesoly, wiec zdje sie ze nasze bejbiki beda mialy podobne pokoiki, chociaz na poczatek tam tylko komde i dzieciaczkowe akcesoria umiejscowimy a lozeczko w sypialni :tak::tak:
Tak tez sie osatnie nad mbelkami zastanawiamlam sliczne sa te dzidziusowe, ale chyba praktyczn bardziej sa np. jasne sosnowe proste komody itp. dobrze ze jeszcze jest troche czasu ;-)
Zofcia - ja też najprawdopodobniej wybiorę jakąś komodę - typowo dziecięce meble są urocze - ale niezbyt praktyczne. A pokoik można "przerobić" na dziecięcy właśnie za pomocą dodatków. :-)

A ja kupilam sobie bluzke.. hm, jakos nic nowego,ze sie idzie po spodnie a wraca z bluzka haha :-D:-D:-D
I troszku mnie glowa zaczela bolec... :-(
I znow rosol robie...:-D hahahaa Jak nie placki to rosol... ciekawe jak tak dlugo :-p
Princi - takie zakupy robię ja - potrzebuję spodni, a kupuję wszystko inne poza nimi, hehehe - więc rozumiem tą sytuację dokładnie:tak::-D

Hej Wrzesnioweczki - ja tylko sie melduje ze zyje , dzis mam zakaz kompa od meza bo .... troszke mu zaslablam w kosciele i jak zwykle przestraszyl sie i dzis mam lezec i spac albo ewentualanie ogladac tv - nic wiecej , teraz poszedl na chwilke na podworko dlatego pisze z szybkoscia blyskawicy .......
Calineczko - dobrze, że nic Ci się nie stało:szok: Uważaj na siebie i słuchaj męża!!!:tak: On ma rację - odpoczynek dobrze Ci zrobi! I cieszę się, że z córcią już lepiej!
Wiola w końcu udane zakupki ;-) cieszę się i gratuluję :-D będę niecerpliwie czekać na zdjęcia!! :-D
No i mam za swoje - mówię do M zobacz jak stara tapeta będzie schodzić - on to ruszył - a tam 7 innych tapet pod spodem :-D:-D:-D - Biedaczek będzie miał zajęcie - nie wiem co za idiota nie zrywał starych tapet i kładł nowe na stare! :szok::szok: - a że to pierwsze tapetowanko w tym pokoju odkąd się wprowadziliśmy... Będzie wesoło. Ale i tak się cieszę, hehehe.

Wiola super że tapetki wreszcie kupione:-) My mamy świeżo pomalowany pokoik dla dzidziusia na żółto, taki słoneczny i ciepły ale będziemy go urozmaicać różnymi naklejkami dla dzieci na ścianę lub sama coś namaluję z pomocą szablonu. Póki co straszną mamy tam graciarnie. Jak coś nie ma swojego miejsca albo jest problematyczne to zanosimy tam:-D

Ja jutro mam wizytę u gina po kolejnych 3 tygodniach na L4. Mam nadzieję że z maleństwem wszystko będzie ok. Będę chciała aby gin potwierdził mi płeć dzidziusia bo na usg 3d u innego ewidentnie był chłopiec ale zobaczymy co on mi powie. Odbieram też rano wyniki z posiewu moczu... ciekawe czy dalej wyszły bakterie
U Nas z kolei to suszarnia w tym pokoju urządzona :-D:-D:-D - i oczywiście również wszystko co nie jest potrzebne - ląduje właśnie tam. Ale przy tapetowaniu - okazyjnie zrobię tam wreszcie porządek.:tak:
Powodzonka u gina. No i trzymam kciuki, żeby już tych bakterii nie było!

Karolina - leż leż kochana - a jak czujesz się niepewnie - idź do lekarza.

_oli_ obslinilam sie czytajac o tym grilu jak maly buldog :-D u nas znowu pogody nie ma, pada i kilka stopni ledwo na termometrze :-:)wściekła/y: takze nosa wysadzic z domu sie nie chce, czekam z niecierpliwoscia na wiosne i na grila oczywiscie z niecierpliwoscia:-)
Calinieczka, Karolina uwazcie na siebie, odpoczywajcie, lezcie robcie nic i wszystko bedzie dobrze :tak::tak:
Wiola to rzeczywiscie bedzie mial M co robic:rofl2: ale za to jaki bedzie dumny ja skonczy ;-)

Grill - ojejejejejej, ale mi się zachciało kiełbaski, takiej z cebulką..:sorry2: Co do zakupów to właśnie na necie przeglądałam sklepy z odzieżą, bo jakieś spodnie i żakiecik by się sprzydały, może juz w perspektywie świąt wielkanocnych i powiem Wam że trochę zbladłam jak zobaczyłam ceny - masakra, bluzki z krótkim rekawkiem praktycznie wszystkie po 100zł, hmmmm...:baffled: Robią na nas niezły interes:tak:
Wiola, Zofcia straaaasznie Wam zazdroszczę, że już urzadzacie pokoiki - mój domek na razie dostał okna, więc do pokoiku jeszcze daaaleko, ale czekam z niecierpliwością na Wasze zdjęcia bo strasznie lubię oglądać wnętrza, a nuż coś od Was podglądnę:tak:

karolina - zawrotów jak najmniej!!! oby obyło sie bez szpitala...

odnosnie m jak mama - kupowałam w pierwszej ciazy... bardzo fajna gazetka, polecam! teraz nie kupuje, bo wydaje mi sie ze wiem wystarczająco duzo... bo gazety gazetami, a poród porodem... ja do końca myslałam ze bede na tyle twarda i sie nie ugne, i pójde na żywioł - bez znieczulenia... niestety ból przeradza człowieka w zwierze... :sorry2:
co do porodu cc badz sn - to ja jednak chyba wolałabym siły natury... juz raz to przeszłam, wiem "z czym to sie je" ... wiem ze tam umre po raz drugi... wiem tez ze jest szansa iz z parciem mi łatwiej pójdzie, bo ostatnio przez 1,5 godziny nikt mi nie powiedział jak mam przec - przeciez to takie oczywiste... w rezutlacie popękały mi chyba wszystkie naczynka w oczach i pod oczami a buzie miałam siną... i mam tez nadzieje ze drugi poród jest rzeczywiscie szybszy, bo te moje 11 h to była masakrra...

ninonka - dobranoc! ;-)

jesli chodzi o kiełbaske z cebulką to w pierszej ciazy przepadalam... teraz cos w ogóle cebulka mi nie podchodzi... chodz nie powiem - jak pod nos podetkną, to zjem :-p:-D:-D:rofl2:

Wiolawb ty juz urządzasz pokoik ;) ;) ;) ...ale tobie zazdroszczę, ja się nadal boję robić cokolwiek dla dziecka żeby nie zapeszyć i go nie stracić ;/ Dlatego narazie nic nie kupuje dla maleństwa, żadnych ciuszków, żadnych meb;i....Nawet boje się przyjmowac prezenty od teściówki (np. spioszki - bo były takie słociutkie i musiała kupić)

syla28 w którym tygodniu gin tobie powiedział płeć dziecka? Ja już chciałabym wiedzieć i jutro idę do mojej ginki na badanie badanie przeziernosci karkowej więc może już coś będzie wiadomo ;) ;) ;)

Powiedzcie mi czy to badanie przeziernosci fałdu karkowego jest bolesne???? Jakoś tak się tego boję, nie wiem czy chciałabym wiedzieć przed narodzinami dziecka o jego chorobach genetycznych. Ale trudno ... jeśli można wiedzieć więcej to trza próbować ;)

I jeszcze jednego nie rozumiem ... tego o stomatologu, niech mi to ktoś wytłumaczy duzymi literami, bo aż mnie zęby zaczęły boleć. Ale przy przeziębieniu to wszystko ma prawo boleć.

Aaaa ... i mam sposób na boląca głowę ... nie wiem czy to plebeco czy faktycznie działa ... w każdym razie u mnie się sprawdza od kąd stosuję. Kumpela która mieszkała w Chinach przez jakiś czas przywiozła stamtąd tai oto sposób: siadamy na krześle - wyprostowane, prawa ręka na pępek (żeby energia z ciała nie uciekała) a lewa na głowę tak na środku. Zamykamy oczy i tak przez jakiś czas (do 3 minut) Jak mnie głowa mocno boli to powtarzam to kilkadziesiąt razy dziennie i serio przestaje boleć. Ale nie wiem czy na bóle migrenowe to też działa bo nie miałam nigdy takich , raczej zwykle takie związane z niskim ciśnieniem ;)

ok. Dobranoc ;)

Wiola, Zofcia straaaasznie Wam zazdroszczę, że już urzadzacie pokoiki - mój domek na razie dostał okna, więc do pokoiku jeszcze daaaleko, ale czekam z niecierpliwością na Wasze zdjęcia bo strasznie lubię oglądać wnętrza, a nuż coś od Was podglądnę:tak:
my mieszkamy od wrzesnia, przprowadzilismy sie dzien przed moimi urodzinami, bo ja tez z wrzesnia jestem i na 25 urodziny obudzilam sie w mojej sypialni, poza tym na gorze mamy dwa pokoje, na razie nie ma w nich mebli w jednym goscinny dmuchany materac a w drugim sciana kartonow z papierami :-D, kolory sa dosc neutralne, jasne wykladziny, ze wystarczy pare dodatkow i oba moga robic za dziecice:tak:

Ciania - właśnie już dziś to pisałam, że podchodzę do tego tak - że remont tego pokoiku i tak musiałby nastąpić - więc staram się oszukiwać sama siebie, hehehe - że to taki zwykły remont a nie podporządkowany pod dzidziulka ;-):-D:-D:-D A że dzidziuś później będzie tam sobie mieszkał - to o tym pogadamy jakby co we wrześniu ;-);-);-)

reklama
Wiola no i to jest zdrowe pojdejcie;-);-)
My od razu zrobilismy tak, ze jakby co nada sie na dzieciecy, a jak nie bedzie bejbika to bedzie jasny i tyle, bo mielismy gole mury, a ze sie bejbik zasial, to wyglada na to ze jednak tam zamieszka :-)

Do góry