reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

I jestem już w domciu... Hmm... już - pojęcie względne, heheh - ale najważniejsze, że tapety już są - zielono - żółte - tak jak chciałam. :-D Od jutra M zaczyna remoncik - a zdjęcie pokoiku wkleję jak już będzie gotowy :tak: Poza tym oglądaliśmy łóżeczka, mebelki i pojęcia nie mam co wybrać - ale z tym się jeszcze wyrobię - MOŻE:-D
jlo - trzymaj się kochana i leż leż leż.:tak:
A teraz idę niamu niamu :-D Pozdrawiam. Papatki.

reklama
Wiola super ze glowa odpuscila,my tez maluszka docelowo umiescimy w pokoju z tapta w pastelowe zielono-zolto - i chyab drobne blekitne paseczki i z zotla wykladznka, jezt taki sloneczny, drugi pokoj kotry jest jeszcze wolny jest liliowo fioletowy z kremowa wkladzina, jest cieplejszy bo do sasiadow przyjega ale nie tak wesoly, wiec zdje sie ze nasze bejbiki beda mialy podobne pokoiki, chociaz na poczatek tam tylko komde i dzieciaczkowe akcesoria umiejscowimy a lozeczko w sypialni :tak::tak:
Tak tez sie osatnie nad mbelkami zastanawiamlam sliczne sa te dzidziusowe, ale chyba praktyczn bardziej sa np. jasne sosnowe proste komody itp. dobrze ze jeszcze jest troche czasu ;-)
Co do przeczuc i wrozb.. nad brzuszkiem z obraczki wychodzi wyahadelko :happy:
Nie wiem, przepraszam zapomilalam nadrabiajac zaleglosci, kotra napisalamz e ona w strone dziewczynki a M woli chlopaczka, w kazdym razie u nas jest chyba podobnie, iby obije chcemy zeby zdrwe i obojetnie co ale ja chyba gdzies gleboko chcialalbym core a M synka :-D:-D pozyjemy zobaczymy..
strasznie bym tez chciala juz czuc ruchy ale narazie to chyab tylko jelita :szok::rofl2:
Calineczka cale szczescie ze cora lepiej
nionka to ci tato pewnie stracha napiedzil, zdrowka mu zyczymy!!

Ninonka jedyne nazwiska jakie kojarzę stamtąd to: Ślisz i Nowak.
Pierwszy to taki niezbyt rozmowny starszy pan, jest ordynatorem, prowadził obie ciąże koleżanki i nie narzekała ;-)
Nowak z kolei ma jest chyba na topie wśród tamtejszych lekarzy ale poza tym niewiele więcej wiem.
Podpytaj kuzynkę - może i ja dowiem się czegoś ciekawego ;-):-D

Iwonka trzymam kciuki!! czekamy na Ciebie we wtorek :-D

Dziekuje Ci kochana, oczywiście jak byś coś wiedziała to proszę o informacje. Ja z kuzynką musze pogadać. Ale to dopiero w tygodniu.

(...)
nionka to ci tato pewnie stracha napiedzil, zdrowka mu zyczymy!!

oj napędził, że sama myślałam że zemdleje..... ehhh. Dziękuje kochana.​

A ja kupilam sobie bluzke.. hm, jakos nic nowego,ze sie idzie po spodnie a wraca z bluzka haha :-D:-D:-D
I troszku mnie glowa zaczela bolec... :-(
I znow rosol robie...:-D hahahaa Jak nie placki to rosol... ciekawe jak tak dlugo :-p

jlo - trzymam kciuki, dziewczyny mają racje, jedz od razu do szpitala...

iwona, we wtorek czekamy na Ciebie!!

my dzis bylismy na basenie z małym, po raz pierwszy... miki był taki zachwycony, ze ryczał, jak go zabieralismy z basenu... za tydzien powtórka z rozrywki... :tak:
no i mnie głowa dzis boli później niz wczoraj, tzn tylko pół dnia... :sorry2:

Hej Wrzesnioweczki - ja tylko sie melduje ze zyje , dzis mam zakaz kompa od meza bo .... troszke mu zaslablam w kosciele i jak zwykle przestraszyl sie i dzis mam lezec i spac albo ewentualanie ogladac tv - nic wiecej , teraz poszedl na chwilke na podworko dlatego pisze z szybkoscia blyskawicy .......
Jlo - odpoczywaj kochana
Iwonka - do uslyszenia we wtorek
Wiolawb- ciesze sie ze zakupy sie udaly
A reszte postow obiecuje nadrobic jutro
PA do jutra kobitki i mezczyzni :-D
ups maz sie zbliza :-D zmykam bo mi sie dostanie;-)

Calineczko uważaj na siebie! Jesteś taka chudziutka, przez to mam wrażenie - bardziej narażona na jakieś zasłabnięcia :sorry2: jedz zdrowo, śpij dużo!! :-D

Wiola w końcu udane zakupki ;-) cieszę się i gratuluję :-D będę niecerpliwie czekać na zdjęcia!! :-D

Reniferku a pytałaś lekarza z czego to może być, bo to już chyba 4 dzień tak Cie łupie, co ?

Dziewczynki uważajcie na siebie i dbajcie jak tylko możecie. Nie ma sensu niczego ignorować bo potem może być już za późno.

Wiola super że tapetki wreszcie kupione:-) My mamy świeżo pomalowany pokoik dla dzidziusia na żółto, taki słoneczny i ciepły ale będziemy go urozmaicać różnymi naklejkami dla dzieci na ścianę lub sama coś namaluję z pomocą szablonu. Póki co straszną mamy tam graciarnie. Jak coś nie ma swojego miejsca albo jest problematyczne to zanosimy tam:-D

Ja jutro mam wizytę u gina po kolejnych 3 tygodniach na L4. Mam nadzieję że z maleństwem wszystko będzie ok. Będę chciała aby gin potwierdził mi płeć dzidziusia bo na usg 3d u innego ewidentnie był chłopiec ale zobaczymy co on mi powie. Odbieram też rano wyniki z posiewu moczu... ciekawe czy dalej wyszły bakterie:-(

Miłego wieczorku życzę

Witajcie!

Ja dziś dałam się namówić znajomym na mały wyjazd w plener. Mój J. i mąż koleżanki oczywiście zajęli się wędkowaniem a my....siedzeniem w aucie :-D.
Zmarzłam za wszystkie czasy.
Już nigdy więcej w taką pogodę!
Ale przynajmniej zjedliśmy kiełbaski w ogniska :-D

Ostatnio zaczęłam kupować sobie gazetę M jak mama. Czyta ją któraś w Was?
W obecnym nr jest dość obszerny artykuł na temat porodu naturalnego i cesarskiego cięcia. Do tej pory chciałam rodzić naturalnie, ale jak tak sobie poczytałam, to zastanawiam się nad cesarką. :confused::confused::confused::confused: Tylko, że wtedy mój J. nie mógłby uczestniczyć :dry:

reklama
Dziewczynki dopiero wrocilismy z grilla, ale bylo super, a jedzonko mniam, chociaz na poczatku mialam obawy co do miesa i tego zapachu, ale bylo ok i chyba znowu sie przekonalam do mieska:-pOlis wybiegal sie za wszystkie czasy a teraz prosi mnie o kapiel bo pewnie jest taki spiacy ze hey:-D

Apropo nowego watku odnosnie plci-super super super pomysl:-);-):tak:

Dzień doberek!!!
Dziewczynki - NIE BOLI MNIE GŁOWA!!!! :-D:-D:-D !!!
No to superrrr!!! Swietnie tez ze wybralas tapetki:tak:
A jaka miarka ? :confused:

A ja sie wlasnie wybieram na zakupy :-) Jakies wieksze spodnie trzeba kupic... hyhy :-D:-D:-D
Chodzi o miarke krawiecka i obraczka:tak:

Do góry