reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Sarenko sagi norweskie są świetne jeśli chce się oderwać na trochę :-D Kilka lat temu pochłonęłam ponad sto książek M.Sandemo w tym 3 sagi :-D "jeździec miedziany" wpisałam na listę poszukiwań (a mam taką naprawdę ;-))
Ja właśnie dla równowagi:rofl2: pochłaniam "Rowerem i pieszo przez czarny ląd" K.Nowaka. Polecam!! reportaż - afryka lat trzydziestych i chudy Pan Kazimierz na rowerku rozklekotanym:tak:

Alex z igłą nie słyszałam, a gdyby z obrączką - kręci się na dziewczynkę ponoć ;-)

Reniferku może faktycznie amol pomoże :confused:

Karotka to czy mamy brać witaminki czy też kwas foliowy nie zależy od naszego stanu zdrowia tylko od widzimisię naszych lekarzy - tak mi się zdaje:sorry2:

wiola kolorki takie jak lubię najbardziej!! :-Dmacie jeszcze czas, więc nie ma pośpiechu.:tak: My nic nie szykujemy, bo dylemat mamy, ztwierdziliśmy, że dla dzidzi chyba lepszy nasz pokój a dla nas - obecna suszarnia :rofl2:

Niononka mam nadzieje, ze Tata juz ok i ze czuje sie lepiej??? Zycze zdrowka dla Tatusia!!!!!!:happy:

(...)

Nionka - duzo zdrowka dla Taty

(...)

(...)
Ninionka - mam nadzieję, ze Tato czuje się lepiej?
(...)

Ninonka mam nadzieję, że tato lepiej się czuje :tak:
Ja też dzisiaj byłam w Polanicy!!!!:-D Mieszkam od niej 10km jak jest cieplej to na piechotkę chodzimy ;-)
(...)

jagoooodka Ja mam troszeczkę więcej km do Polanicy niestety (a szkoda), bo bardzo fajnie się tam spaceruje i jest pięknie :-) To mieszkasz bardzo blisko i zazdroszcze że masz gdzie spacerować, a ja dziś okazyjnie byłam, bo u taty odwiedzić go w szpitalu i na małym spacerkuw rejonie pijalni wody :-)

(...)
Nionka - ja również mam nadzieję, że tata już się lepiej czuje.
(...)

Dziękuje dziewczyny, tak tato czuje się już lepiej, ale nie było za ciekawie, on nie jest jeszcze wcale taki stary bo to `63 rocznik, ale cóż każdemu, nawet w wieku 20 lat może się coś stać....:-(
Zasłabł i ciśnienie miał bardzo bardzo wysokie... ehhh co ja przeżyłam.... razem z resztą rodzinki.
Bałam się tak bardzo o niego, :-:)-:)-( ale z naszej miejscowości trafił do szpitala do Polanicy i tam zajęli się nim expresowo, tj np tomografie w naszym szpitalu chcieli mu zrobić dopiero 5 maja, a jak pojechał do Polanicy to po 20 minutach od przyjęcia mu to badanie wykonali i z opisem na dziś rano już :szok: expres normalnie.
Dziś byłam właśnie go odwiedzić i jest wszystko OK, :tak:

I wiecie co, w połowie kwietnia jade tam na konsultacje do lekarza ginekologa i będę chciała rodzić w POLANICY bo to jest naprawdę renomowany szpital i opieka co najważniejsze rewelacyjna.

ninonka a do którego lekarza się wybierasz?
Ja też będę rodzić w Polanicy :-D Mąż się śmieje, że lasem w 4minuty dojedziemy, więc mam tutaj po prostu najbliżej :-D
Bardzo fajny szpital, ale jak w każdym - zdarzają się różne "dziwne":baffled: sytuacje i przypadki.

ninonka a do którego lekarza się wybierasz?
Ja też będę rodzić w Polanicy :-D Mąż się śmieje, że lasem w 4minuty dojedziemy, więc mam tutaj po prostu najbliżej :-D
Bardzo fajny szpital, ale jak w każdym - zdarzają się różne "dziwne":baffled: sytuacje i przypadki.
Ale Wam fajnie, że macie tak bliziutko. Ja to najbliższą porodówkę mam ponad 60 km od miejsca zamieszkania - mam nadzieję,że zdążymy, hehehehe - a już m straszę, że niech ogląda w internecie jak się porody odbiera, tak na wszelki wypadek, hehehe - a ten już mnie słuchać nie może i mówi, że przez te moje "żarty" to on się bardziej porodu boi niż ja sama:-D:-D:-D

Ja śmigam do spożywczaka albumu na zdjęcia szukać - ehehehe - m mówi, że zwariowałam, bo się za segregację zdjęć wzięłam - no i jak tu znaleźć album na spożywce - echhhh - mają tam jakieś pierdułki różne - więc mam nadzieję, że coś tam znajdę:-D Do później!

Robiłam dzisiaj tą wróżbę z igła na nitce nad brzuszkiem. Kręciła się w kółko czyli że chłopiec czy dziewczynka :confused::confused:
Na dziewczynke w kolko ale obraczka:-D:-D:-D

miałam popisac, ale łeb mi pęka - brzydko mówiąc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry:
nie wiem czy brac juz apap czy jeszcze nie - czy to cos z cisnieniem, czy cos innego,.... nigdy w ciazy nie bolała mnie głowa... a tu juz trzeci dzień mam ochote ją sobie odciąc... :sorry2::crazy:

buziam Was mocno!
Tez mam dzis caly dizen bol glowy, ajjj my biedne i pewnie Wiola jeszcze...:wściekła/y:

Chlopiec :tak: Ja tez robilam te wrozbe, Jak robil ja moj M to nawet nie drgnela ta obraczka :-D:-D a jak ja albo kolezanka to raz tak raz tak i sie smieli ,ze blizniaki mam :-D usg jednak stwierdzilo jednego dzidziusia... Hm narobilas mi chetki chyba sprobuje jeszce raz:-D:-D:-D bo w sumie to nic nie wiem, a sie tego kolejnego badania usg doczekac nie moge ;-)
Jak kreci sie w kolko to dziewczynka wahadlowo to chlopiec!!!! :-)

Dziewczynki pisalyscie cos wczesniej o placuszkach ziemniaczanych, no ja je wlasnie zajadam tak za mna chodzily, mezus sie zlitowal i usmazyl mi ...moj kochany, a ja jem i jem i sie najesc nie moge:-):-)

Wiola na pewno zdazycie na porodowke:-)Jak sie przeprowadzimy teraz 1 kwietnia to bedziemy mieli 5 minutek, ale rozne chodza przypadki po ludziach 5 min do szpitala a sie moze okazac ze i to za daleko:tak:;-)

Dziewczyny, mam nawet broszurke z ta wrozba :D :tak: W kolko to chlopiec, wahadelko dziewczynka.. no tak jest napisane! :sorry2::-D:-D:-D

reklama
Princi no tak jest napisane, ja tez w necie czytalam ze niby wahadelko na dziewczynke, ale kilkanascie stron wczesniej, jedna z nas, nie pamietam ktora powiedziala ze wszytskie dziewczyny sobie robily z wczesniejszych miesiecy i im sie sprawdzilo, bo jak sie krecilo koleczko to urodzila sie corcia:rofl2:nic juz nie wiem, ale tak na zdrowy rozum, to koleczko pasuje do dziewczynki a wahadelko to siusiaczek:-D:-D:-D

Ja tak szczerze po wczorajszym dniu i wiadomosci od Berhski juz za bardzo nie wierze w te wrozby, aczkolwiek wiem ze od lat sprawdza sie w naszej rodzinie obraczka i miarka:tak::tak::tak::tak:

Do góry