reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

ja z pierwszym dzieckiem też długo czekałam z oznajmieniem wiadomości, teraz moje najbliższe osoby wiedziały, że staramy sie o braciszka:) więc sie same dopytywały, ze względu na moją chorobę skapnęła się też teściowa (jak nigdy chorowałam i nie chciałam żadnych leków, wiec sie spytała czy w ciązy jestem)powiedziałam też mamie a koleżanki z pracy się też skapnęły:) tak więc grono najbliższych mi osób już wie. Aha, podobno w drugiej ciaży szybciej widać, ale żeby juz sie na siłę w spodniach zapinać, to dla mnie trochę masakra!!!
w 1 ciąży zaczęłam chodzć w spodniach ciążowych pod koniec 3 mies, ale kurcze tu dopiero połowa drugiego:-).
nic, lecę nastawić obiadek.potem do Was zajrzę.

reklama
Elunia1609 u mnie wiedzą rodzice, brat i najbliższa kuzynka z babcią, reszcie chcemy powiedziec jak już bedę po lekarzu,babcie i dziadek ci kolejni dowiedza się pewnie w dzien babci i dziadka bo to fajny prezent:) trudno trzymać w moim przypadku taką wiadomośc w tajemnicy bo tak bardzo na to czekaliśmy;-)

Witam,
Wracając do pracy - kurdę - no właśnie są plusy i minusy - ale dam sobie jeszcze trochę czasu - później zdecyduję - bo im dłużej o tym myślę - to nic wymyślić nie mogę :no: .
A co do powiedzenia - ja swoim rodzicom powiedziałam - od razu tego samego dnia co zrobiłam test ;-) po raz pierwszy zostaną dziadkami - ale szoka :szok: doznali że :-D:tak:
A reszcie rodzinki po tym jak byłam u lekarza - no i tak się złożyło, że miałam akurat tego dnia urodziny - i wszyscy do mnie dzwonili i życzyli dzidziusia - więc prostowałam żeby nie życzyli dzidzi - bo już jest - tylko by szczęśliwie i zdrowe się urodziło we wrześniu ;-) to dopiero wszystkim szczęka opadała :-D:szok:

U mnie wiedzą tylko nasi rodzice i moja najbliższa przyjaciółka.:-)
Niestety nie mam jeszcze podpisanej umowy na stałe w pracy wiec muszę się ukrywać. :-(
Nieźle się zdziwią jak po jej podpisaniu ( no może nie tak od razu ale jakiś m-c później) oznajmię, że jestem w ciąży. Pewnie pomyślą, że to wszystko celowe było, ale mam to gdzieś - teraz najważniejsza dla mnie jest Dzidzia i jej zdrowie :tak:

Wczoraj byłam na usg i widziałam już Fasolinkę, która ma 3 mm wielkości i zaczyna jej bić serduszko :tak:

Ukrywaj ukrywaj :) ja gdybym mogła też bym ukrywała :) ostatnio zrezygnowałam z pracy bo mi nie chcieli podpisać umowy o pracę ... jestem studentką także na zlecenie bardziej im się opłacało ... mi nie bardzo ...

Rud_Ka
Super że widziałaś już Fasolinkę - i ukrywaj - i po umowie powiedz i nic a nic się nie przejmuj co sobie kto pomyśli :tak: najważniejsza jest Dzidzia !!

Asiula25 i Indygo
no właśnie ja mam niestety pracę 8 godzin dziennie + 2 h na dojazd w obie strony- czyli teraz to wygląda rano wstaje ciemno - jak wracam ciemno - no i 8 godzin przed kompem - no i prezes bardzo wybuchowy jest, a mój szef - to tylko ważna praca jest - nie ważne jakim kosztem
:no: stąd te moje dylematy

U mnie wiedzą tylko nasi rodzice i moja najbliższa przyjaciółka.:-)
Niestety nie mam jeszcze podpisanej umowy na stałe w pracy wiec muszę się ukrywać. :-(
Nieźle się zdziwią jak po jej podpisaniu ( no może nie tak od razu ale jakiś m-c później) oznajmię, że jestem w ciąży. Pewnie pomyślą, że to wszystko celowe było, ale mam to gdzieś - teraz najważniejsza dla mnie jest Dzidzia i jej zdrowie :tak:

Wczoraj byłam na usg i widziałam już Fasolinkę, która ma 3 mm wielkości i zaczyna jej bić serduszko :tak:

Hihi ja mam ta sama sytuacje co Ty, drugi rok sie prosze o umowe i NIC :-( i dostane ja pewnie w maju a wtedy i tak bedzie juz musztarda po obiedzie bo bedzie widac :-) wiec ja jestem w gorszej sytuacji wszystko zalezy od szefa albo da na czas nieokreslony albo zwolni i juz...Modle sie by dzidzia byla zdrowa z praca sie ulozy choc nie ukrywam b. mi zalezy, zaczelam teraz od stycznia w nowym dziale, lepsza praca, placa, staram sie....poki co nikt nic nie wie i docenia prace jak sie dowiedza moze byc gorzej :-) a co do dzidzi bylam pewna ze skoro 3 lata nic to przez te pare mc do umowy tez nic wiec akurat sie ulozy hihi a tu taka niespodzianka nowa praca i dzidzia moja ukochana wyczekana

Ostatnia edycja:
u mnie o ciązy wie mąz i moja rodzina, tj mama tata i siorki... tylko ze ja do gina ide dopiero za 2 tyg :eek:generalnie nie chciałam nikomu mowic ale nie wytrzymałam... będzie co ma być...

apropo poszerzenia, to oprócz dresów mam teraz tylko jedną parę spodni, w które się mieszczę... za chwilę trzeba bedzie naprawde wyciągać ciążówki:szok::tak: w sumie jeszcze niby nic wagowo nie przytyłam, a jednak czuję po ciuchach ze biodra są szersze...

No z tym tyciem to chyba właśnie tak jest, że biodra sie na początku rozchodzą, bo brzuch to za jakiś jeszcze czas(choć u mnie prędko wylezie, bo w 1 ciąży już w 3 mies zaczęło być widać...). Tak więc niedługo będziemy totalne cieżaróweczki:)

reklama
Elunia według moich obliczeń też jestem w 5 tg i 3 dni czy podczas tej wizyty lekarz już widział że jesteś w ciąży dał ci jakieś zalecenia badania;-)
dev257bf___.png

Ostatnia edycja:
Do góry