Witam wszystkie Wrześnióweczki
2 dni mnie nie było i musiałam przebrnąć przez te nowiny Wasze
Po kolei...:
AGA PS2 no jasne że chciałabym wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka. Zwłaszcza że u nas jest tak, że mój M ma brata i samych kuzynów, i generalnie w całej rodzinie od jego strony sami panowie, tylko moja Teściowa jest wyjątkiem bo jest jedyną
Imbir_81 i Indygo - co do pracy, to ja też szukałam od października w sumie, ale nie udało się nic ciekawego znaleźć, no i teraz dzidziuś, więc sobie odpuszczam, posiedzę w domciu, będę mieć czas żeby skupić się tylko na nas, na pisaniu pracy magisterskiej - projekt ogrodu dla dzieci w wieku przedszkolnym ( tu ukłon w stronę Mam Przedszkolanek, bo mam dużo znajomych które też pracują w przedszkolu i wiem jak ciężka i szlachetna to praca ), a poza tym będę się oddawać mojemu hobby
SZYDEŁKOWANIU :-) I tu pytanie czy znajdują się wśród Was jakieś entuzjastki takiego spędzania czasu?jeśli tak to możemy sie powymieniać wzorami, itd.
Bo jest to świetny sposób na relaks, a przy okazji jakieś ubranka dla maleństwa uda mi się stworzyć
Wczoraj byłam i endokrynologa, i zrobiłam tylko badania hormonów tarczycy, no i dowiedziałam się że po mojej ostrej nadczynności, jest możliwość że teraz w czasie ciąży zwłaszcza ujawni się niedoczynność, na którą może też od razu zacząć cierpieć Maleństwo, więc pewnie będę pod stała kontrolą całą ciążę. No i w pon. idę na wizytę, i już coś się dowiem, czy od razu leczenie czy wystarczy na razie kontrola.
Co do tych kreseczek, to pierwszy Bobo- test zrobiłam w 12/13 dniu od zapłodnienia, i była widoczna ale słaba kreseczka, a dziś 14/15 dzień od zapłodnienia już baardzo widoczna i mocna
I nie wiem czemu ale mam przeczucie, że to albo chłopiec albo bliźniaki... czas pokaże
A co do bóli podbrzusza, to ja już je przerobiłam w najsilniejszej formie - prawie takie jak przed okresem, ale jednorazowe, słabsze, i bezbolesne - ale myślałam że to właśnie dlatego że okres dostanę, ale zaczęłam obserwować, i łączą się też z tym że czuję jakby bardziej ruchy jelit, najbardziej wieczorem i po jedzeniu. Nie przytyłam, ale prawie od samego początku ( od tych 14 - 15 dni ) czuję jakby powiększony rozepchany brzuszek. Nie mówiąc juz o piersiach, te od 2 dni 'urosły' o rozmiar.
A do gina idę 21 stycznia - środa - w Dzień Babci, więc jeśli będzie już USG robione to nasi Rodzice dowiedzą się wtedy właśnie że zostali Dziadkami - po raz pierwszy!!!!!!!!!!!!!!!! Więc jak na razie to chyba o tym najwięcej myślę. A moje 2 Babcie zostaną Prababciami, i jedna dowie się telefonicznie, a druga osobiście. I nad tym będziemy z Mężem myśleć cały weekend
JAK IM TO POWIEDZIEĆ??? Może macie jakieś ciekawe niebanalne sposoby na to. Z Rodzicami Męża mieszkamy w domu - no nie z nimi bo piętro nad nimi, więc mogą nie być zdziwieni, bo mogli słyszeć jak się staraliśmy;-)
Ufff, ale się rozpisałam, koniec tego dobrego Idę prasować
Końcówkuję i pozdrawiam i życzę miłego późnego popołudnia