reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Ja skończyłam porządki w mojej szafie. Wszystko co jest na mnie przy małe spakowałam w pudła i wyniosłam na strych. Stwierdziłam że nie potrzebnie będzie mi to zalegało, a potem z przyjemnością odświeżę i będzie może dobre:-).Zostawiłam sobie tylko parę bluzek i dresy.A swoją drogą to wątpię żebym potem do swojej figury wróciła...to nie jest dla mnie jakoś specjalnie ważne...ale...
Ewelin - ja również potrzebowałabym takiej segregacji, ale cóż ja poradzę na to, że mi ochoty brak... I tak robię podchody do niektórych ulubionych ciuszków - w których obecnie wyglądam jak znaczek firmowy Michellin - heheh po czym rzucam je w kąt i wskakuję w jakieś "latające" łaszki. Ale kto wie, może się w końcu zmobilizuję:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A mi humor dopisał na koniec dnia. Mama mojej koleżanki jest położną w szpitalu Bielańskim i tak dzisiaj do niej nieśmiało zagadałam. Że niby to jeszcze długo ale już się obawiam, że liczyłabym na jej pomoc i że zależy mi na ochronie krocza i ile by chciała pieniążków za taką indywidualna opiekę. No i oczywiście czy pracuje na przełomie sierpień wrzesień;-) Wow a tu zaskoczenie. Tak, pracuje i nic nie chce za opiekę bo to jej obowiązek. I że chętnie się spotka i pogada ze mną żeby odpowiedzieć na moje pytania. :-D kamień spadl mi z serca. Oby nic nie "wypadło" do tego czasu.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Alex to wspaniale - zawsze dobrze jest mieć przy sobie kogoś zaufanego i znającego się na rzeczy! Nic nie wypadnie - nie przejmuj się na zapas.:-)

A dziewczynki dostałam dziś paczke, ze szpitala w którym bedę rodziła. Pełno ksiazek, ulotek, próbek. Super!!!
Nie ma to jak dobrze poinformowana ciężarówka;-) - Karolina Tinetina - wydaje mi się,że to bardzo dobrze świadczy o szpitalu - profesjonalizm i już! A każda informacja jest cenna - przez to kobieta w jakiś sposób czuje się pewniej i bezpieczniej, nieprawdaż? :-)
A ja się dzisiaj wyspacerkowałam za wszystkie czasy. Jeśli jutro będzie również tak piękna pogoda - to zrobię powtórkę z rozrywki. Ale te uderzenie tlenu - hehehe - daje mi teraz we znaki - obawiam się,że długo tu dziś nie pogoszczę -bo mi się oczka kleją...:tak: jedno już jakby oklapło;-);-);-)

reklama
Sajonara ty to umiesz budować napięcie - normalnie musiałam dwa razy przeczytać by dotarło do mnie że wszystko OK a to najważniejsze, Odpoczywaj i nie martw sie bedziemy sporo pisać być miała co robic jak do nas wrócisz;-):-)
KArolina Tinetina - wiem ze takie paczki to super sprawa, a przy okazji dziewczyny jak bedziecie u gina to podpytajcie połozne - u mnie w ośrodku pracuje jako położna moja nqajlepsiejsia psispsiółka od dzieciństwa - wieć dostałam chyba z 7 reklamówek, a w nich same skarby,, oprócz czytadeł wszelakich mam: dwie buteleczki aventa, 4 "cudokremki" proszki i płyny do prania bielizny niemowląt a nawet ... maszynkę do golenia dla taty:rofl2: i świetne poradniki także czytam, czytam, czytam...
wiem, że przychodnie dostają takie reklamówki od firm i mają to rozdawać ciężarnym są specjalne zestawy dla kobiet w I trymestrze, w 18-22 tygodniu, połówkowy - takie na razie dostałam zobaczymy co bedzie dalej:-D
Aleks - wiem jakie to ważne miec ogoś bliskiego w szpitalu ja licze na to ze wspomiania psiapsiółka będzie ze mną chociaż juz nie dyzuruje w szpitalu, ale zawsze położna, zna tam wszytkich wiec chyba wejdzie :rofl2:
ok dziewczzynki kończę bo moj m zjechal dzis do domku i zazdrośnie patrzy ze ja z Wami nadaję zamiast z nim pobyć - kolorowych snów

Sajonara- daj znać jak tam u ciebie z tym krwotokiem i trzymajcie się!
Ewelin- ja też już po porządkach w szafie- wygrzebałam też już wszystkie moje stare ciążowe ciuchy:-) nie są może piękne, ale jakie wygodne;-)... Poza tym więcej optymizmu z tą figurą. Jak się karmi piersią to przeważnie wszystko samo w końcu wraca do normy...ja tam jestem optymistką i odkladam zwykle ubrania na za rok:-D... a jak nie wyjdzie to nic:-p

U nas dzisiaj słonecznie,ale wietrznie, więc tak średnio spacerowo było... Za to słońce poprawia mi humor, jak nic innego!
A stare i nowe bajki przerabiam teraz z moją córeczką... oraz wszelkie dziecięce piosenki z mojego dzieciństwa... a jak nie pamiętam tekstu albo melodii- to youtube!...ach te wspomnienia :)

Ostatnia edycja:
ach i chciałam jeszcze napisać,że dziś zaczynam16 tydzień... jeszcze miesiąc i będzie już połowa ciąży:szok: to niesamowite:-D... a za 2 tygodnie zacznę wyczuwać rychy mojego babaska... może też poznam płeć? do usg mam 12 dni... tak mnie wzięło na myślenie i małe podsumowanie:sorry2:

Sajonara-matko biedulko ale mnie wystraszyłaś. Ale całe szczęscie już jest dobrze i ma by dobrze do samego konca.
Karolinka u Was jest fajny szpital skoro tak. U mnie jak kobieta rodzi i krzyczy to lekarz umie powiedziec "chciało Ci się to teraz cierp" dlaetgo rozaważm opcje rodzenia w innym miescie.
Alex to dobrze, że będziesz miała kogoś zaufanego podczas tego niezwykłego dnia.
Wiecie co ale to jest chore, bo nie można liczyc na taką troskliwą opieke lekarza jęsli Mu się nie zapłaci. Nie wiem jak u Was ale u mnie tak jest. Chozisz do lekarza prywatnie, co miech płacisz Mu ok 70zł co daje już pkrągłą sumkę. Jęsli chcesz się czu pewnie i chcesz by lekarz był podczas porodu a nie trafisz na Jego dyżur to dokłądasz do interesu 1000zł przyjedzie , uśmiechnie się, powie położnej daj kroplówkę, przyjdzie popatrzy jak dziceko wychodzi zaszyje i koniec Jego całej roboty. Jesli wpadniesz na Jego kumpla do którego nie chodziłaś, wiadomo nie zarobił na Tobie i już jest zły, docinki itt, nie okazuje zainteresowania co nas flustruje a przecież to Jego obowiązek. U mnie jest chyba jeden lekarz, który wykonuje swój zawód z powołania ale czy trafię na Jego dyżur czy na dyżur konowała trudno powiedziec. lecę spaciu dobranoc

Dobranoc dziewczynki:* ja dopiero co wróciłam z pracy i o 4;30 rano musze znów wstać do pracy:wściekła/y: porażka!!!

Sajonara! na pewno wszystko bedzie dobrze!! życzę ci z całego serduszka!!:tak:

PAPAPA;-) czekam 26 mam usg przezierności karkowej i będe miała płytke nagraną nie mogę sie juz doczekać!!!!!! no lece juz papa:*

reklama
Oczywiście, że byłoby wspaniale. Obawiam się trochę o takie tam pierdułki.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zazdroszczę niektórym z Was pogody. W Warszawie pogoda pod psem, wiatr okropny myślałam że mnie porwie wczoraj jak wyszłam z domu.:szok: Popołudniu siedzę w domu i słyszę nagle takie BUCH! Patrze za okno, a to wielka stara wierzba padła prawie z korzeniami. Dobrze że nikt nie szedł, ani że żaden pies się nie napatoczył bo zabiłoby na miejscu.:no::no: Z kolei dziś jakiś śniego-deszcz pada z nieba.:baffled::baffled: Eh, aż się nie chce z domu wychodzić, no ale co poradzić. Trzeba. Nie mogę się doczekać cieplejszej pogody i sezonu działkowego. Grill i te sprawy:tak::-D
I jeszcze znów alergii dostałam na twarzy:wściekła/y: Strasznie mam wrażliwą skórę, a teraz już w ogóle.:no:
Dobra lecę do szkoły:-D Do zobaczenia popołudniu.

Do góry