sarenka no właśnie ja pisałam,że w jednym ze szpitali u mnie jest bezpłatne znieczulenie, bo tak,to płatne od 200 zł wzwyż podobno i wielu lekarzy jest przeciw, bo "kobieta ma czuć jak rodzi"
Oczywiście większość z tych opinii wydają lekarze-mężczyźni. To jest znieczulenie zewnątrzoponowe, takie jak zazwyczaj do cesarki dają i ja chyba będę z niego korzystała. Trzeba tylko zrobić badania 2 tyg przed porodem, lekarz powie jakie i zgłosić,że chce się znieczulenie przy przyjęciu do szpitala na poród. Z tym,że jak jest znieczulenie płatne,to różnie bywa,np moja kolezanka rodziła i się nastawiła, a tu klops- znieczulenia zabrakło i musiała się męczyć. Osobiście uważam,że jeśli istnieje taka możliwość, to z jakiej racji mamy się męczyć,skoro to dla nas duży komfort, żyjemy w końcu w XXI wieku,a dalej jest takie podejście że poród ma boleć i już, koniec kropka. Zęby kiedyś też wyrywano bez znieczulenia "bo tak miało być",a dzisiaj co? Także ja jestem zdecydowanie ZA znieczuleniem,nie wiem jak inne z was.