sajonara
Fanka BB :)
Czesc dziewczyny
U mnie nie za dobrze, wczoraj caly dzien blakalam sie od lekarza do lekarza z oststeczna wizyta w szpitalu :-( od srody mialam straszne bole podbrzusza i kontaktowalam sie z lekarzem z Polski, mowi ze nie sa takie bole normalne podczas ciazy i to moze byc objawem zagrozonenia poronieniem, wskazane jest branie progestagenow na podczymanie ciazy. Jak juz zalatwilam sobie wizyte u mojego GP co tez nie jest latwe w UK to po badaniu skierowanie do szpitala na ostry dyzur, tam oczywiscie czekanie jak na wiecznosc, no ale wkoncu sie doczekalam badan i pierwszego USG, to moj 5 tydzien ginka powiedziala ze malenstwo (malenki zarodek ja nic nie dojrzalam taka mala czarna plameczka na tym ekranie) wyglada zdrowo i wszytsko jest ok ale wynalazala cyste na lewym jajniku a dopiero jutro mam sie zglosic na badania hormonalne i zadecyduja czy wogole dostane jakies leki na podtrzymanie :/ a co najgorsze to tutaj te pierwsze 3 miesiace traktowane sa jak by ich nie bylo, znajomej jak zaczela plamic powiedzieli ze sobie zrobila goraca kopiel i zeby sie zrelasowala a przeciez to moze byc powodem do poronienia no masakra:-(. Holernie sie boje tego wszytskiego, to moja pierwsza bardzo wymarzona ciaza po 3 letnich staraniach, laparoskopi i prochcach wkoncu doczekalismy sie 2 kreseczek a teraz to wszytsko wyglada tak STRASZNIE
W najgorym wypadku bede musiala zaryzykowac wsiasc w samolot i przyleciec do polski i skonczyc ten zagraniczny koszmar
Ehh tyle mojego narzekania
Witam wszystkie nowe wrzesnioweczki i spokojnych 9 miesiaczkow
Oj, wyobrazam sobie Twoj stres. Tym bardziej, ze w koncu Wam sie udalo. Chociaz moja przyjaciolka miala tez silne bole brzucha i wszystko bylo ok. Najwazniejsze, ze widzialas fasolke i wszystko jest ok. A podobno cysta na jajniku zostaje po cialku zoltym i powinna sie wchlonac, a jak nie to dostaje sie na wchloniecie jakies leki.
Jesli jednak masz mozliwosc pojechania do Polski i otrzymania lepszej opieki to skorzystaj. W koncu dzidzia jest teraz najwazniejsza.
Juz w wielu postach czytalam o opiece w UK i jestem w szoku, ze dopiero od 12 tygodnia zaczynaja sie przejmowac zaciazonymi.