reklama
Wiolawb
Fanka BB :)
Cieszymy się razem z TOBĄ!!! Hmmm razem z WAMI!!!Co do mnie, byłam dziś na kolejnej wizycie u gina, wszystko w najlepszym porządku. Zrobił przezierność i wyszło 1,2. Więc jest ok.
E
Elunia1609
Gość
a ja nie mam wyniku pomiaru tej przezierności czy jak to tam
i kurde nie wiem co robić ... iść gdzie indziej powtórzyć badanie ... czy w końcu zaakceptować słowa : wszystko ok ... wrrr
jaka ja jestem upierdliwa ...
![Crazy :crazy: :crazy:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/mad.gif)
i kurde nie wiem co robić ... iść gdzie indziej powtórzyć badanie ... czy w końcu zaakceptować słowa : wszystko ok ... wrrr
jaka ja jestem upierdliwa ...
rezeda
Nie wiem, ja bym chyba zaakceptowała te słowa. Tzn. mi lekarz powiedział, że gdyby było coś nie tak to od razu by mi powiedział. No, ale ja myślę, że on akurat wie co robi. Zależy jaki masz stosunek do Twojego lekarza, czy mu ufasz czy nie.
Poza tym patrząc na suwaczek Twój [ o ile nie kłamie
] to już ostatnie chwile na zrobienie przezierności.
Poza tym patrząc na suwaczek Twój [ o ile nie kłamie
Serów pleśniowych nie można jeść takze w trakcie karmienia piersią-i dla małych dzieci też nie wskazane
Co do oscypka to zajadałam się za 1 i 2 razem,bedąc w ciąży i karmiąc córki i żadnych efektów ubocznych;
))Co do soków to trzeba uważać na warzywa bulwiaste bo one najbardziej magazynuja metale cieżkie i inne zanieczyszczenia ziemi.Najlepiej zrobić zapas marchewek w sklepie ekologicznym.Kąpiel nie za gorąca ale prysznic może być troszkę cieplejszy-na rozluznienie plecków
Nie wolno dzwigać ciężarów-to napewno ,ale czasami trzeba wziąć na ręce starsze rodzeństwo-z moich obserwacji
wiele mocniej się czułam jako 22 i 24 latka-teraz czasami przy zwyklym kilogramie owoców i soczku w reklamówce mam dosyć;-)Ważne żeby znać swój organizm i czuć na ile możemy sobie pozwolić.
:-):-):-)
:-):-):-)
LauraOna i Mama Sówka strasznie Wam współczuję. Ja bym sobie chyba z taką wiadomością nie poradziła więc tym bardziej podziwiam Was za tak dzielną postawę.
Dla mnie jednak dzisiaj dzień szcześliwy. Byłam na usg prenatalnym i wszystko w jak najlepszym porządku z moim maluszkiem. A byłam pełna obaw... całą noc nie spałam a jak już na chwilę usnęłam to śniło mi się to usg ale jakieś koszmarne, że lekarza nie było, że nie miałam jakiś badań i nie chcieli zrobić... achhh ciężka noc.
U nas przezierność 1,45 więc normie, serduszko pięknie bije a zastaweczki cudownie się domykają. Dzidziuś ma śliczne nóżki... a paluszki u rączek przesłodkie. Wszystko super. Tak maluch boksował i kopał nóżkami, że nie chcę myśleć co to będzie jak podrośnie i zacznę czuć te jego "akcje":-):-):-)
Dostałam 6 zdjątek i filmik na płytce, ale skanera nie mam żeby umieścić fotkę a z filimiku nie bardzo potrafię.
Jeśli któraś z Was potrafi z filmiku wkleić fotkę na forum to bardzo proszę o instrukcje;-)
Aaaa i najważniejsze... pan doktor powiedział że na 70% będzie chłopiec... a ja tak chciałam córeczkę i jak się okazało mój M także dziewczynki wyczekiwał a ciągle mówił że chłopca chyba żeby mi na złość zrobić;-)
Chłopiec czy dziewczynka jednakowo będę kochać ponad życie.
Dla mnie jednak dzisiaj dzień szcześliwy. Byłam na usg prenatalnym i wszystko w jak najlepszym porządku z moim maluszkiem. A byłam pełna obaw... całą noc nie spałam a jak już na chwilę usnęłam to śniło mi się to usg ale jakieś koszmarne, że lekarza nie było, że nie miałam jakiś badań i nie chcieli zrobić... achhh ciężka noc.
U nas przezierność 1,45 więc normie, serduszko pięknie bije a zastaweczki cudownie się domykają. Dzidziuś ma śliczne nóżki... a paluszki u rączek przesłodkie. Wszystko super. Tak maluch boksował i kopał nóżkami, że nie chcę myśleć co to będzie jak podrośnie i zacznę czuć te jego "akcje":-):-):-)
Dostałam 6 zdjątek i filmik na płytce, ale skanera nie mam żeby umieścić fotkę a z filimiku nie bardzo potrafię.
Jeśli któraś z Was potrafi z filmiku wkleić fotkę na forum to bardzo proszę o instrukcje;-)
Aaaa i najważniejsze... pan doktor powiedział że na 70% będzie chłopiec... a ja tak chciałam córeczkę i jak się okazało mój M także dziewczynki wyczekiwał a ciągle mówił że chłopca chyba żeby mi na złość zrobić;-)
Chłopiec czy dziewczynka jednakowo będę kochać ponad życie.
-inka
Kobiecie w ciąży NIE WOLNO ODMAWIAĆ bo do domu tego, który odmawia przyjdą myszy i zjedzą mu zawartość szafy!!!!!![]()
Też to słyszałam. Moja koleżanka z pracy robi wszystko o co ją poproszę zaznaczając przy tym że robi to tylko dlatego żeby myszy jej domu nie zjadły
![Rofl2 :rofl2: :rofl2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/rofl.gif)
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
-inka
Tak samo pomyślałam że dziś tak chwaliłyśmy te nasze forum.... a dzis tak pisalam o cudownym naszym forum a tu takie wiesci((
![Oczko :blink: :blink:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/blink1tu.gif)
Mama Sówka trzymaj sie cieplutko. Widzę że i tak jesteś bardzo dzielna, za co cię ogromnie podziwiam. Zaglądaj do nas.
Elunia1609 ja tez usłyszałam ,że wszystko jest w porządku.. I się bardzo z tego ucieszyłam. Jednak coraz bardziej nastawiam się żeby iść na usg 3D i to dokładnie zbadać. Staram się mieć zaufanie do mojej Gin, ale jakoś tak z oporem mi to idzie, bo mam porównanie z innym lekarzem - którego o nic nie musiałam pytać, bo potrafił "czytać w myślach" :-).
henrietta5 i Reniferku24 dziękuję Wam za odpowiedzi. Teraz jestem spokojniejsza i bez obaw udam się na to 3D.
Dobrej nocy wszystkim i mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień dla naszego forum
![Happy :happy: :happy:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/happy.gif)
reklama
O
onka
Gość
Hej dziewczyny, ja dziś dopiero teraz do Was zaglądam, bo cały dzień biegałam, załatwiałam i dopiero po 20:00 do domku wróciłam, padam z nóg ale zaglądam..... i....... :-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-(
Totalny dół mnie dopadł!!!!!!!!!!!!!!!
LauraOna i MamaSówka nie wiem co mam powiedzieć :-
-
-( Jest mi poprostu i naprawdę bardzo przykro, aż się popłakałam.... :-(
Dziękuje Ci kochana za tak szczególowe wyjaśnienie![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Totalny dół mnie dopadł!!!!!!!!!!!!!!!
LauraOna i MamaSówka nie wiem co mam powiedzieć :-
NINONKA więc tak. już Ci wszystko opisuję.
USG jest jak usg, tylko że na bardziej czułym sprzęcie. Lekarz jest w stanie sprawdzić np kość nosową (bo jej brak może sugerować zespół Downa), bada tzw przezierność karkową, bada przepływ krwi w naczyniach. I to wszystko USG na dobrym sprzęcie.
Test PAPP-A robi się z krwi. Pobierają z żyły, normalnie jak do badań. I badają prawdobodobieństwo pewnych chorób genetycznych, np zespół Downa, Edwardsa.
A i ten test robi się między 11 a 14 tygodniem ciąży. To jest tak zwany test PAPP-A podwójny. Jest jeszcze test PAPP-A potrójny i jego się wykonuje między 15 a 18 tygodniem ciąży czy jakoś tak. Ale ponoć jest mniej wiarygodny.
To tak w skrócie - jak masz jakieś pytania to śmiało.
Dziękuje Ci kochana za tak szczególowe wyjaśnienie
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)