reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Laura Ona - jestem z Tobą wiem kochan co czujesz, przechodziłam to dwa razy. Trzmaj się ciepło, myśł pozytywnie zaglądaj do nas jak ochłoniesz i próbuj dalej. podobny nie ważne ila razy człowiek sie przewróci a ile razy sie podniesie..
bądź silna i cierpliwa - tego ci zycze

reklama
LauraOna bardzo mi przykro, najważniejsze teraz abyś miaął w kims oparcie i dbala o siebie...za jakiś czas bedzie dobrze.

Dziewczyny a ja melduję sie po wizycie u Mojego gina.
Maleństo ma już 7cm jest takie bezbronne...widziałam wszystko piekny kregosłup, maleńkie raczki, przedramienie, nóżki, uda, watroba...troszke noska nie chciało pokazać, ale przy innym ułozeniu okazało cała twarzyczkę.Przeziernosc wyszła 1,8- lekarz stwierdził, ze w normie. Termin przesunął się na 7 września, a gin powiedział, że dzidzia tak ładnie rośnie, ze może nawet w sierpniu zrobi mamusi niespodziankę:-D
co jeszcze...jenki jestem taka podjarana ze szok...super uczucie było jak to maleństwo tak w brzuszku fikało mi...i te rączki do buzki brało...
Zwolnienie już dostalam na 30dni...
Mięsniak nieznacznie urósł, czym nie mam sie martwić:-)
Jestem happy!!!
Ide na drzemkę małą:-)

NINONKA więc tak. już Ci wszystko opisuję.

USG jest jak usg, tylko że na bardziej czułym sprzęcie. Lekarz jest w stanie sprawdzić np kość nosową (bo jej brak może sugerować zespół Downa), bada tzw przezierność karkową, bada przepływ krwi w naczyniach. I to wszystko USG na dobrym sprzęcie.

Test PAPP-A robi się z krwi. Pobierają z żyły, normalnie jak do badań. I badają prawdobodobieństwo pewnych chorób genetycznych, np zespół Downa, Edwardsa.

A i ten test robi się między 11 a 14 tygodniem ciąży. To jest tak zwany test PAPP-A podwójny. Jest jeszcze test PAPP-A potrójny i jego się wykonuje między 15 a 18 tygodniem ciąży czy jakoś tak. Ale ponoć jest mniej wiarygodny.
To tak w skrócie - jak masz jakieś pytania to śmiało.

Mnie też męczą zmienne nastroje. I zaczęła mi się faza "niewyobrażalnego lenistwa" Mogłabym całe dnie leżeć czytać albo rozmyślać. Nie chce mi się zupełnie nic, w zlewie czeka sterta garów a na fotelu góra zaległego prasowania....a ja leżę i rozmyślam :-D nawet męczy mnie jak ktoś do mnie za dużo/za długo mówi. Czy wy też tak macie? Mam nadzieję że nie zostanie mi to na zawsze?:baffled::szok:
oj mam napady Leniwca....i to jakie, przechodzi bo w drugim trymestrze zazwyczaj dziewczyny dostają kopa:-):-):-):-) bo czują się dużo lepiej

Witajcie dziewczyny

Niestety muszę się wypisać z wątku przyszłych mam na wrzesień 2009 r.
Moja ciąża obumarła i trzeba było ją usunąć:-(.
Życzę Wam wspaniałych dzieciątek i dużo zdrówka.
Pa Pa
Przykro mi bardzo, wiem jakie to ciężkie
Jesli będzie Ci źle, napewno ten wątek Ci pomoże
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/ciaza-po-poronieniu-3780/index4214.html

Dziewczyny a ja melduję sie po wizycie u Mojego gina.
Maleństo ma już 7cm jest takie bezbronne...widziałam wszystko piekny kregosłup, maleńkie raczki, przedramienie, nóżki, uda, watroba...troszke noska nie chciało pokazać, ale przy innym ułozeniu okazało cała twarzyczkę.Przeziernosc wyszła 1,8- lekarz stwierdził, ze w normie. Termin przesunął się na 7 września, a gin powiedział, że dzidzia tak ładnie rośnie, ze może nawet w sierpniu zrobi mamusi niespodziankę:-D
co jeszcze...jenki jestem taka podjarana ze szok...super uczucie było jak to maleństwo tak w brzuszku fikało mi...i te rączki do buzki brało...
Zwolnienie już dostalam na 30dni...
Mięsniak nieznacznie urósł, czym nie mam sie martwić:-)
Jestem happy!!!
Ide na drzemkę małą:-)
pięknie pieknie
rosnie jak na drożdżach :) super wieści

Witam Mamusie:-D

Czy któras z was może mi to przetłumaczyć na polski bo ja nic z tego nie rozumiem:crazy: a w necie nigdzie znależć nie moge!!!
tak jak pisały dziewczyny - twój wynik świadczy, że przechorowałaś tokso, i masz stare przeciwciała,żeby się upewnić że to nie jest świeże zakażenie powinnaś zbadać jeszcze przeciwciałą IgM IgG i Igm na toksoplazmozę to są dwa badania - osobno płatne:baffled:

reklama
Do góry