reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

ups - troche sie rozjechala - ale mam nadzieje ze jest w miare zrozumiala ;o)
Aha - przy badaniu IgG jest jeszcze IgM - to te antyciala o ktorych wspominalam wczesniej.
Tutaj potrzebne sa wyniki z obu by cos sensowego powiedziec bo dopiero w zestawieniu ich razem gin powie czy wsio ok czy tez nie

reklama
Witam Mamusie:-D
Może będe się powtarzać, ale nic na to nie poradze:zawstydzona/y: Odebrałam dziś wyniki z badania na IgG Toxoplasma i wygladaja one tak:

Nazwa badania Wynik Jedn. Norma min. Norma max.

IgG Toxoplasma
gondii
Wynik ujemny , IU/ml 2.00
Wynik wątpliwy , IU/ml 2.00 3.00
Wynik dodatni 21,2 IU/ml >3.00

Czy któras z was może mi to przetłumaczyć na polski bo ja nic z tego nie rozumiem:crazy: a w necie nigdzie znależć nie moge!!!

badałaś tylko IgG, więc ciężko stwierdzić - prawdopodobnie miałaś juz styczność z wirusem toxo i masz przeciwciała, ale żeby potwierdzić, że nie przechodzisz teraz akurat toxoplazmozy to powinnać zrobić jeszcze badanie na wskaźnik toxo IgM - jak wyjdzie ujemny to wszystko w porządku, jak dodatni to do gina i leki dostaniesz.

kasiulinka84 takie objawy to mogą być z różnych przyczyn, bakterie lub jakieś grzybiczne sprawy, powinnać do gina iść, on będzie wiedział najlepiej. zresztą takie leki które by Ci trochę teraz pomogły (nystatyna, clotrimazolum) to i tak na receptę są.

Nazwa badania Wynik Jedn. Norma min. Norma max.

IgG Toxoplasma
gondii
Wynik ujemny , IU/ml 2.00
Wynik wątpliwy , IU/ml 2.00 3.00
Wynik dodatni 21,2 IU/ml >3.00

Czy któras z was może mi to przetłumaczyć na polski bo ja nic z tego nie rozumiem:crazy: a w necie nigdzie znależć nie moge!!!
Albo ja jestem slepa, albo nie widze jaki jest twoj wynik :baffled: Bo widze tylko normy...

Ja mialam Toxo Igm i moj wynik byl 0,11 i pisalo ujemny.

no właśnie taki coś mi dali, i też czytałam, że IgG njalepiej sprawdzać z IgM ale u mnie czegoś takiego po prostu nie ma!:confused2: dali mi taki świstek papieru i jak byk napisane że dodatni, co według mnie nie wróży dobrze:crazy: Ale dziekuje Wam dziewczynki za pomoc, a jutro wymolestuje lekarza o co dokładnie chodzi;-)

trzymamy kciuki:-)

dziewczyny glupie pytanie, ale jak sie dolacza sygnatura to znaczy jak to jest ze np ninonka ma dokladnie ile dni pozostalo do porodu i ktory jest to dzien ciazy:tak:ja tez tak chce, ale niestety jestem ciemna masa i nie umiem tego zrobic:baffled::angry:

Mnie też męczą zmienne nastroje. I zaczęła mi się faza "niewyobrażalnego lenistwa" Mogłabym całe dnie leżeć czytać albo rozmyślać. Nie chce mi się zupełnie nic, w zlewie czeka sterta garów a na fotelu góra zaległego prasowania....a ja leżę i rozmyślam :-D nawet męczy mnie jak ktoś do mnie za dużo/za długo mówi. Czy wy też tak macie? Mam nadzieję że nie zostanie mi to na zawsze?:baffled::szok:

Cześć dziewczyny. O matko czy wy przez noc piszecie, albo przynajmniej od wczesnego ranka bo znowu tyle postów nasmarowałyście!:szok::-D
KROPTUSIA: Mówiłam że będzie dobrze, a na pewno musi być.
Cały czas myślę co tam u Mamy Sówki?
Syla28: super wiadomości!!!:-):-):-)Tylko teraz duuuuuuuuuuużo odpoczywaj!
Miłego popołudnia, idę zrobić jakiś obiad!

reklama
Oki Kochane
Na dzis musze juz konczyc :o(
Zycze Wam milusiego popoludnia, wieczora i nocki a wszystkim ktore maja "przerwe" obiadowa - SMACZNEGO
Do jutra !!!

Do góry