reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Ja nie mam żadnych przeczuć co do płci maluszka... chociaż, jeśli dziewczynki kradną urodę - to powinna być to dziewczynka :-Dbo z moją skórą nie jest dobrze:zawstydzona/y:

oj ja też walcze z wypryskami na twarzy, jak nastolatka :tak: wczesniej tylko w terminie @ wyskakiwało kilka sztuk i znikały po 2-3 dniach, a teraz koszmar, najpierw miałam wrażenie,że mam sucha skórę a teraz znowu przetłuszczoną ...... masakra ...... :baffled: ale jeżeli to objaw na dziewczynke to ........ :tak: rewelacja ......

Iwona, ja tak do końca sie w tym nie orientuje, ale chyba nieleczone mogłoby troszkę zaszkodzić, więc dobrze,że jest to wychwycone i leczone :tak: ja w pierwszej ciązy tez miałam jakis stan zapalny czy cos podobnego i też to leczyłam i potem było OK :tak::-D:tak:

miłego dzionka ......

reklama
Dzieki za info !!!
Z tego co widze ceny sie wiele nie roznia wiec pewnie raczej skupie sie na tej "spokojniejszej" formie wyjazdu ;o) czyli objazdowka przez pol Polski albo Maraton pt"Jak odwiedzic rodzine w 4 dni" :o)

jejku no nie wyrabiam z czytaniem:-):tak::tak::tak:
kosmos, produkujecie aż miło:tak:
słoneczko wychodzi, młoda bawi się z garnuszkiem na klocuszek i jest mega happy. Mama na BB czyli wszystko tak jak ma być:-):-):tak::tak:
idę czytać te wszytkie posty

Witam nową mamusię wrześniową:-) p.s. czy 85 to rok urodzenia? Bo jak tak to jesteśmy w tym samym wieku:-D

Tak to mój rok urodzenia :)

Wczoraj byłam u lekarza po kartę ciąży, wyniki i zdjęcia z USG :) z maleństwem wszystko jest ok, z moją morfologią też ... ale lekarza zaniepokoił mój wynik moczu ... okazało się że nie jest do końca taki jak powinien byc (mętny, leukocyty 8-10) ... zalecił mi Urosept 3 razy dziennie po 1 tabletce. Czy któras z Was miała może takie problemy? Czy to jest groźne? Napiszcie bo trochę się martwię ...

LorenB - tutaj mam linka który mógłby Cię zainteresowac: Cennik badań USG 4D, USG 3D

Ja mam podobny problem. Tylko że mi w moczu już drugi raz wyszły bakterie. Lekarz też przepisał urosept i wyciąg z żurawiny żuravit... niestety żuravit do końca ciąży. Zlecił też wykonanie posiewu z moczu. Mam nadzieję że to nie zagraża maleństwu, ale z tego co mówiła moja mama to mogą mi bardzo puchnąć nogi w lecie przez ten mocz.

własnie zurawina! - polecam w każdej postaci na problemy z układem moczowym, kup suszoną i podgryzaj, soczek, dzemik i co tam jeszcze w sklapie lub w spiżarni znajdziesz:tak:

to powiedziała, że właśnie zrobiła to badanie i wszystko jest w jak najlepszym porządku :happy:.

To superrr!!! Cieszymy sie, ze wszystko jest ok:-)

Dziewczyny co Wy tak wczesniej wstajecie od 7 juz na BB :-DPrzed pracka jeszcze trzeba napisac cos prawda, no coz ja jak tylko wstaje od razu wlaczam komputer:laugh2:Fakt strasznie duzo piszemy, mam to szczescie ze siedze w domku z synkiem i moge w miare regularnie czytac Wasze posty:tak:uffffffffff na szczescie, bo jak sie do Was zapisywalam mialam mnostwo stron:szok::szok::szok:

A ja wczoraj zjadłam jakiś zepsuty kapuśniak i resztę dnia i pół nocy spędziłam nad sedesem. :baffled::baffled: Koszmar rzygałam dalej niż widziałam.:baffled: Ale dziś już jest dobrze. Zjadłam bułkę z masłem i wypiłam herbatkę żeby żołądek zaczął mi pracować. Poleżę sobie jeszcze trochę w łóżku a potem na basenik.:tak:

witajcie
ja tylko melduje ze zyjemy, oboje...
wyszlismy ze szpitala
nie obeszło sie bez operacji:-(
rozciachali pół brzucha i wycieli guza, podczas badania sródoperacyjnego okazał sie łagodny więc zaszyli mnie i walczylam zeby wrócić do domu w dwupaku,
teraz bedziemy do siebie dochodzic, brzusio rośnie, rana sie goi ale ja nadal sie boje:-(

prosze trzymajcie kciuki
pozdrawiam serdecznie

Syla - najgorsze juz za Toba - teraz to nozki do gory i daj sie troszke rodzinie rozpiescic.
Wszystko bedzie ze pewnoscia dobrze

reklama
własnie zurawina! - polecam w każdej postaci na problemy z układem moczowym, kup suszoną i podgryzaj, soczek, dzemik i co tam jeszcze w sklapie lub w spiżarni znajdziesz:tak:

Dobrze wiedziec :-) ... ostatnio nawet nieświadomie (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że żurawina jest pomocna na układ moczowy) ... zjadłam sobie łyżeczką pół słoika dżemu z żurawiny :-D

Do góry