reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Hehehe - nie ma to jak uzależnienia... ;-) U mnie dokładnie to samo - po powrocie z pracy od razu na BB - i mój mąż się śmiał ostatnio - weszłam do domu, i od razu do komputerka - on na to - a Ty dokąd - ja, że na Babyboom - a ten w śmiech, że to tak fajnie brzmi. Też już zmykam bo jakaś taka zazdrość nim targa ;-) Kolorowych snów.

reklama
Witam mamusie wrześniowe. Chciałam dołaczyc do Was. Obecnie jestem w 10tc. Nie mam jeszcze dokładnie wyznaczonego terminu porodu, gdyż moje miesiączki były bardzo nieregularne ( OM 05.12.2008.), będzie to końcówka września. Mam już 3 dzieciaczków w domku (8l. 5l. 4l.). Jest to moja pierwsza ciąża, dzieciaczki adoptowaliśmy, bo nie mogłam zajśc w ciążę. A tu teraz taka niespodzianka dla nas wszystkich.

Witam ciebie serdecznie na wrzesniowym watku jak i pozostałe nowe mamusie .... ale nas sie tutaj mnogo robi.... ciekawe jaka będzie frekwencja, jak maluszki juz beda z nami przy "cycu" ?????? :tak::-D:tak:

Dziewczyny nie jest dobrze...

kciuki zacikam, aby jednak serduszko zabiło, trzymaj sie dzielnie, wiem,że nie jest Ci łatwo, szczególnie, że druga połówka daleko, ale wszystko będzie dobrze :tak: głowa do góry

a nadrobić Wasze posty to naprawdę mistrzostwo świata :tak: co do witaminek, to ja narazie biorę tylko folik, a witaminki zacznę po skonczeniu 12 tygodnia, w pierwszej ciąży brałam PRENATAL i było OK, więc teraz pewnie tez zakupie te witaminki, chyba,że lekarz poleci cos innego :tak: a dzisiaj weszłam na wagę i nawet mi nie dużo przybyło, a troszke sie tego obawaiałam, bo moje mdłości zajad i to całkiem porządnie a tu tylko 1-2 kg na plusie ( nie bardzo wiem ile ważyłam przed :-)) :tak: więc jest OK, może wyrobie norme do 15 kg na finiszu .....

kolorowych snów :tak:

PS. i dziękuję za gratki w sprawie prawka .....:tak:

Witam!!
Ja już po wizycie :-). Wg Gin wszystko w porządku. Po tej dziwnej plamce na ostatnim usg śladu nie ma :-), Fasolka mierzy 4,5 cm . Tym razem wyszło że jestem w 11 tygodniu i 5 dniu ciąży, a termin porodu przesunięty na 18 września. :happy:
Słyszałam i widziałam bicie serduszka, aż mi łzy poleciały :tak:- niesamowite uczucie.
Z mojej karki pytań zadałam tylko parę byłam tak tym wszystkim podeskcytowana :-). Usłyszałam też że mam lekkie tyłozgięcie ale to w niczym nie przeszkadza. Kiedyś słyszałam co innego na ten temat, więc teraz już nie wiem sama. Czytałam, że należy leżeć na brzuchu...ale gin nic mi takiego nie powiedziała :crazy:.
Zrobiła mi też badanie pod kątem przezierności karku i wszystko oki wyszło :-). Dziwne bo jak badała to nie mówiła nic na ten temat. Dopiero jak ją zapytałam to powiedziała, że właśnie zrobiła to badanie i wszystko jest w jak najlepszym porządku .Ale widocznie należy do grona tych lekarzy mała "wygadanych" :-).

Batka 76 gratuluję i witam!
Witam również pozostałe nowe wrześniówki :happy:.

Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
Tak więc Karotka00 nie ma żadnych przeciwwskazań co do takich soków :-).
Moja gin bardzo się zdziwiła tym co powiedziałam. Także możemy pić bez obaw :-)

o rany! ale żeście się rozpisały:szok: 2 dni mnie nie było i 25 stron do nadrobienia:szok: ale udało się!
Kroptusia i Mama Sówka trzymam kciuki za wasze bobasy, które muszą być teraz silne i dzielne jak ich mamy:tak: dbajcie o siebie:-(

Ja nie mam żadnych przeczuć co do płci maluszka... chociaż, jeśli dziewczynki kradną urodę - to powinna być to dziewczynka :-Dbo z moją skórą nie jest dobrze:zawstydzona/y:
Co do rozstępów- w 1 ciąży nic nie stosowałam i rozstępów nie uświadczyłam o dziwo.:confused: ale teraz moja skóra jest sucha jak pieprz, więc czymś muszę zacząć ją smarować... tylko czym? chyba polecę jutro po jakiś cud-preparat, tym bardziej, że brzuszek zrobił się taki okrągły ;-)

W poniedziałek byłam na USG 12+6,, wszystko ok, dzidzia sobie spała smacznie, ale śliczna była:-D... mam skierowanie na badania, kolejna wizyta 30.03:happy:... tylko te plecy mnie bolą bardzo:crazy:

Aha zapomniałam napisać jeszcze że moje maleństwo ciągle dawało rączki za główkę . Mówię wam jak to cudnie wyglądało. Jak to wszystko opowiedziałam J. to zaaferował się bardzo i kto wie czy następnym razem nie pójdzie ze mną :).
Teraz to już na prawdę dobrej nocy

Dziewczyny, serów pleśniowych nie można jeść z niepasteryzowanego mleka. A w Polsce [z tego co wyczytałam], nie ma takowych. Jeśli się nie mylę to jedynie oscypek się do tego zalicza. A wszystkie turki, presidenty itp. można jeść.

no świetnie jak już przebrnęłam przez wszystkie posty które produkujecie ostatnio masowo to sie okazuje ze wszystkie poszły spać;-)
Mama Sówka trzymaj się ciepło i bądź dzielna -wiem co czujesz przechodziłam przez ten stres dwukrotnie. W szpitalu lepszy sprzęt sprawdzą pewnie dopplerem czy jest przepływ krwi.Wiem że ci trudno, bez narzeczonego ale uwierz mi w takiej chwili i tak jesteś sama ze sobą:-(. Ale dopóki nic pewnego jest nadzieja i tej sie trzymaj!
Batka76 - serdecznie gratuluję i życzęsuper zdrowej ciązy i dzidzi:happy: witaj wśród wrześniówek na tym szczęśliwym forum
co do foliku i witamin - moja ginka nie lubi witamin chemicznych i mi ich nie przepisała, kwas foliowy jak najbardziej kazała łykać do końca pierwszego trymestru -potem raczej nie ma sensu. z leków biorę jeszcze jod i euthyrox - to przez kłopoty z tarczycą. i to z zalecenia ednokrynologa pod któego opieką muszę być przezcałą ciążę.
powiem wam ze wczoraj jak czytałam wasze posty mąż zaglądał mi przez ramię i nie mógł się biedak doczekac końca a tu co chwila nowe strony się pojawiały:-D
ale on to raczej podczytuje nas staleprosi bym sie nie wylogowywała bo chce poczytać - to podobno pomaga mu mnie zrozumieć:-D;-)(zwłaszcza moje zachcianki - które przy niektórych waszych - np hot dog z orlenu w środku nocy - są żadne;-):-)- co to za zachcianka dzień wcześniej zażyczyć sobie kapuśniak na obiad)
teraz to i ja idę spać pozdrawiam serdecznie i życzę kolorowych spokojnych snów.

Cześć dziewczyny!Nie było mnie ładnych parę dni a tyle stron do nadrobienia, ale dałam w końcu radę.
Na początku witam wszystkie nowe wrześnióweczki! Szczególnie wzruszyła mnie historia Batki76, po prostu super!
Kroptusia: pamiętaj, że nasze forum jest szczęśliwe więc musi być dobrze.Wypoczywaj. Ja też musiała mocno przyhamować, a na L4 jestem już od 28 stycznia, nudzę się okropnie, muszę leżeć ale wiem że będzie dobrze. Więc trzymaj się mocno!!!
Jarzębinka: szczere gratulacje, a teraz za kółko i w drogę!!!
A propos bólu głowy, walczę z nim już od zeszłej środy, już nie mam siły, więc ostatecznie ratuje mnie Apap ale niestety nie zawsze pomaga, no i te mdłości, po prostu szok! A kończę właśnie 12 tydzień więc mam taką cichą nadzieję że zaraz to minie!
Ninonka: moi rodzice mają konflikt serologiczny i mama mi mówiła, że w pierwszej ciąży to żaden problem, ale po porodzie musi dostać podobno jakiś zastrzyk, żeby przy drugim dziecku było wszystko ok. Przynejmniej w jej przypadku tak było!
DOBREJ NOCY WRZEŚNIÓWECZKI!!!

reklama
surowe mięso i wędliny nie są wskazane ze względu na ryzyko zakażenia toksoplazmozą i salmonellą z tego samogo powodu nie nalezy jeść jajek surowych lub nie do końca ściętych, i nie mytych owocó i warzyw
Z wątróbką to jest tak na dwoje babka wrózyła z jednej strony nalezy unikać z drugiej zawiera dużo żelaza i przy anemiach - częstych w ciązy - od czasu do czasu wątróbka wskaza jest.
kąpiel w wannie tak jak dziewczyny pisały - głównie chodzi o gorące kąpiele, które mogą spowodować krwotok

Do góry